Nyhedsartikel

Inger Støjbergs nye parti støtter Socialdemokratiets Arne-pension

Redaktionen
redaktionen@radio4.dk

Danmarksdemokraterne freder som det første det socialdemokratiske prestigeprojekt, Arne-pensionen, som skal give danskere med mange år på arbejdsmarkedet en særlig ret til tidlig tilbagetrækning. Dermed er Støjberg på kollisionskurs med V og K.

“Hvis man har været på arbejdsmarkedet i rigtig mange år og er nedslidt, så har jeg ikke noget imod, at man trækker sig ud af arbejdsmarkedet lidt før,” siger Inger Støjberg til Radio4.

Arne-pensionen – eller retten til tidlig pension – lancerede Socialdemokratiet som en af partiets vigtigste mærkesager før valget i 2019. I oktober 2020 indgik S-regeringen en aftale om ordningen med Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti. I alt har 37.700 personer nu fået tildelt retten til den tidlige pension.

Inger Støjberg er klar over, at hun med den markante melding fra sit nye parti går imod Jakob Ellemann-Jensen(V) og Søren Pape Poulsen(C). Venstre og Konservative kritiserer begge ordningen for at skade arbejdsudbuddet i en tid, hvor mange virksomheder mangler arbejdskraft. Tidligere har Søren Pape Poulsen(C) kritiseret ordningen for at være ‘rendyrket socialisme’.

“Når man hører om Arne-pensionen, kan man få et billede af, at det er et guldrandet papir. Det er det ikke,” siger Inger Støjberg til Radio4.

Hun erklærer sig dermed enig med statsminister Mette Frederiksen og regeringen i, at der skal være en særlig ret til tidlig pension for de danskere, som har været mindst 42 år på arbejdsmarkedet. Dog bliver det ikke et ultimativt krav til en borgerlig statsminister fra den nye partileder.

“Jeg har egentlig altid været modstander af ultimative krav og vi er ikke et protestparti. Men jeg kommer ikke til at stemme for at afskaffe Arne-pensionen,” afviser Inger Støjberg kategorisk overfor Radio4.

Du finder vores første store interview med partistifter Inger Støjberg her:

Tilslutter sig politireform

Også på et andet vigtigt politisk område går Inger Støjberg imod sit gamle parti Venstre.

Til Radio4 siger hun, at hun gerne vil have Danmarksdemokraterne med i politiaftalen fra december 2020.

“Vi kommer til at tilslutte os Arne-pensionen, og vi kommer til at tilslutte os Politiforliget. Jeg mener ikke, at man som borgerligt parti kan stå uden for politiaftalen,” siger Inger Støjberg.

Aftalen blev støttet af et bredt flertal bestående af Dansk Folkeparti, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative og Nye Borgerlige.

Aftalen lagde op til, at politiet skulle udvides med 450 ekstra betjente, flere nærpolitienheder og samtidig skulle politiets og anklagemyndighedens bevillinger øges markant.

Da aftalen blev indgået, skabte det opsigt, at Venstre ikke var med. Partiet holdt sig ude af aftalen, fordi partierne bag besluttede at hæve afgifter og gebyrer for at kunne sikre midler til flere betjente. Inger Støjberg, der nu bakker om reformen var dengang retsordfører for Venstre.

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet