Nyhedsartikel

Joe Biden fordømmer russisk militæraktion i Donbass

USA’s præsident, Joe Biden, fordømmer Ruslands “uprovokerede og uretmæssige angreb på Ukraine” i en udtalelse på Det Hvide Hus’ hjemmeside.

“Præsident Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.) har valgt en overlagt krig, som vil medføre katastrofale tab af liv og menneskelige lidelser.”

“Rusland er ene og alene ansvarlig for den død og ødelæggelse, som angrebet vil medføre”, siger han i udtalelsen.

Vladimir Putin talte uventet natten til torsdag til nationen, hvor han oplyste, at han havde iværksat en militæraktion i den østukrainske region Donbass.

Donbass er hjemsted for to prorussiske selvudnævnte republikker, som Putin forleden annoncerede, at han anerkender som selvstændige.

Putin siger selv, at militæraktionen er selvforsvar mod ukrainske aggressioner. Den fortælling er dog gentagne gange blevet afvist af vestlige ledere som propaganda.

Efter meldingen fra Putin melder flere medier tidligt torsdag morgen dansk tid, at vidner har hørt eksplosioner flere steder i Ukraine – heriblandt i landets hovedstad, Kijev.

Joe Biden siger i udtalelsen, at USA og dets allierede vil møde Rusland på samlet og afgørende vis.

“Verden kommer til at stille Rusland til ansvar,” siger han.

Han oplyser, at han i løbet af torsdag vil mødes med sine sikkerhedsrådgivere og desuden lederne fra de andre G7-lande.

Her vil det blive besluttet, hvilke konsekvenser angrebet på Ukraine skal have, skriver Biden.

“I aften beder Jill (førstedame Jill Biden, red.) og jeg for Ukraines modige og stolte befolkning,” slutter han udtalelsen.

/ritzau/

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet