Nyhedsartikel

Joe Biden fordømmer russisk militæraktion i Donbass

USA’s præsident, Joe Biden, fordømmer Ruslands “uprovokerede og uretmæssige angreb på Ukraine” i en udtalelse på Det Hvide Hus’ hjemmeside.

“Præsident Putin (Ruslands præsident, Vladimir Putin, red.) har valgt en overlagt krig, som vil medføre katastrofale tab af liv og menneskelige lidelser.”

“Rusland er ene og alene ansvarlig for den død og ødelæggelse, som angrebet vil medføre”, siger han i udtalelsen.

Vladimir Putin talte uventet natten til torsdag til nationen, hvor han oplyste, at han havde iværksat en militæraktion i den østukrainske region Donbass.

Donbass er hjemsted for to prorussiske selvudnævnte republikker, som Putin forleden annoncerede, at han anerkender som selvstændige.

Putin siger selv, at militæraktionen er selvforsvar mod ukrainske aggressioner. Den fortælling er dog gentagne gange blevet afvist af vestlige ledere som propaganda.

Efter meldingen fra Putin melder flere medier tidligt torsdag morgen dansk tid, at vidner har hørt eksplosioner flere steder i Ukraine – heriblandt i landets hovedstad, Kijev.

Joe Biden siger i udtalelsen, at USA og dets allierede vil møde Rusland på samlet og afgørende vis.

“Verden kommer til at stille Rusland til ansvar,” siger han.

Han oplyser, at han i løbet af torsdag vil mødes med sine sikkerhedsrådgivere og desuden lederne fra de andre G7-lande.

Her vil det blive besluttet, hvilke konsekvenser angrebet på Ukraine skal have, skriver Biden.

“I aften beder Jill (førstedame Jill Biden, red.) og jeg for Ukraines modige og stolte befolkning,” slutter han udtalelsen.

/ritzau/

Læs også

28.11.22

Danske Patienter vil have genåbnet klager over eksperimenterende kirurg

Danske Patienter vil have Styrelsen for Patientklager til at genåbne gamle klagesager. En ny gennemgang af en klagesag har nemlig vist, at styrelsen overså et scanningsbillede i vurderingen. I mere end ti år udførte en kirurg kontroversielle ankeloperationer, hvor kirurgen rekonstruerede ledbånd i anklen på flere hundrede patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Men i…

Læs mere
27.11.22

Styrelse indrømmer fejl: Patient blev opereret uden grund

Styrelsen for Patientklager har for første gang erkendt, at man har begået en fejl. Styrelsen glemte at kigge på et scanningsbillede. Foruroligende og kritisabelt, mener Danske Patienter. I flere år indgik mere end 500 patienter uvidende i to kirurgers eksperimenterende operationer på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. En af dem var Lærke Haveman. Helt nye oplysninger,…

Læs mere
27.11.22

Kommentator: Pape er fredet for nu

Søren Pape Poulsen bliver på formandsposten i Det Konservative Folkeparti – i hvert fald et stykke tid endnu. Det siger politisk kommentator Hans Engell efter De Konservatives hovedbestyrelse her i weekenden har udtrykt enstemmig opbakning til formanden på trods af et skuffende valgresultat den 1. november. Hans Engell siger, fredningen var forventet, fordi Det Konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet