Kamp om pladserne: Flere end nogensinde før stiller op til ældrerådsvalg

Vagn Andersen fra Otterup havde spørgsmål og kommentarer, da socialdemokraterne lørdag afholdt en ældrerådskonference på Christiansborg. Her var alle medlemmer af de nye ældreråd inviteret. På konferencen blev der sat fokus på hele ældreområdet. Forud for konferencen havde socialdemokraterne fremsat et omfattende forslag om mere kvalitet og omsorg i ældreplejen. Der var ca. 100 deltagere tilmeldt til konferencen. (Jens Dige / Polfoto)

Skrevet af

3. november 2021

Der er større tilslutning og kamp om pladserne end nogensinde før, når over en million danskere skal stemme til kommunernes ældreråd.

I 9 ud af 10 kommuner skal der i år kæmpes om pladserne, når valget løber af stablen om små to uger.

En af de kommuner, hvor der er kamp om pladserne, er i Odense.

Her stiller 85-årige Ejgil Aagaard Jørgensen op for første gang. Han mener, at man i mange tilfælde spørger eksperter om sager på ældreområdet – men at det i virkeligheden er de ældre, der ved bedst i mange af sagerne.

“Man kalder konsulenter eller såkaldte eksperter ind. Men i virkeligheden ved eksperterne ikke en skid. Dem, der ved mest, er dem, der har skoen på, hvor sålen klemmer,” siger Ejgil Aagard Jørgensen.

En af de, der sidder i et af de ældreråd, som Ejgil Aagaard Jørgensen gerne vil med I, er Poula Thrane. Hun er tidligere medlem af byrådet og formand i Ældrerådet i Halsnæs kommune. Hun har med egne øjne set den udvikling som ældrerådet har gennemgået de sidste mange år.

“Imens jeg var byrådspolitiker oplevede jeg, at man ikke tog ældrerådet særligt alvorligt. I de 12 år, jeg har siddet i ældrerådet, er der sket en enorm udvikling i samfundet. Vi er gået over i digitalisering, vi har mange andre processer med sundhed og hospitaler. Og alt det skal ældrerådet hele tiden følge med i. Så det er en stor opgave efterhånden,” siger Poula Thrane til Radio4 Morgen.

Hørt interviewet med ældrerådskandidat Ejgil Aagaard Jørgensen og ældrerådsformand i Halsnæs, Poula Thrane her:

Man skal være fyldt 60 år for at kunne stemme til landets ældreråd.

Frederikshavn Kommune har 26 kandidater, der stiller op til 9 pladser. Her mener borgmester Birgit S. Hansen (S), at ældrerådet er vigtig:

“Vi bruger ældrerådet som et bindeled mellem kommunen og borgerne. Ældrerådet er en stærk stemme som et høringsorgan, der har indflydelse på udformningen af ældrepolitikken,” siger Birgit S. Hansen til Radio4 Morgen.

Hør borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen fortælle om samarbejdet med ældrerådet i Radio4 Morgen her:

Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00