Kerteminde Kommunes borgere har landets laveste tillid til lokalpolitikerne

Rådhuset i Kerteminde. Fynske kommuner KV21 Kerteminde Kommune, Kerteminde Rådhus

Skrevet af

15. november 2021

Kerteminde Kommune er den kommune med lavest tillid til lokalpolitikerne. Det viser en undersøgelse fra VOXmeter.

Den lave tillid skyldes helt simpelt, at man ikke holder, hvad man lover. Det siger politisk redaktør ved Avisen Danmark, Casper Dall.

“Nogle gange indgår man en aftale, og så springer man fra den. Når man har indgået en aftale, så synes vi jo alle, at så skal man stå ved den aftale og holde fast i den, men når man så springer fra den, så lider ens tillid et knæk. Hvis man ikke står ved det, man har sagt i valgkampen, så lider tilliden til politikerne et knæk. Når det gælder konstituering, så er det et råt magtspil, der handler om at få nogle politiske poster, og der ser man nogle gange folk gå lidt på kompromis med det, de har sagt tidligere for så at komme ind og få noget indflydelse”, siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med politisk redaktør for Avisen Danmark, Casper Dall:

Jens Gantriis, der er borgmesterkandidat for Venstre i Kerteminde, tror, at den lave tillid er historisk betinget:

“Siden 2007 hvor kommunerne blev lagt sammen, startede man op med en borgmester og så skete der noget undervej de næste to gange, som gjorde, at jeg godt kan se ind i, hvorfor borgerne synes, at det forstår de ikke”, siger han.

Selvom tilliden ikke er høj til lokalpolitikerne i Kerteminde Kommune, så hersker der ingen tvivl hos Jens Gantriis om hvorvidt, man skal sætte et kryds i morgen:

“Jeg synes, alle skal stemme. Det giver ikke mening at tænke tilbage. Man skal tro på, at vi er en kommune i en god udvikling; det har vi været de sidste fire år, økonomien er på plads, vi har et godt samarbejde, så jeg ser ikke nogen grund til ikke at stemme”, siger han til Radio4 Morgen.

Ved sidste kommunalvalg pegede Venstre på Socialdemokraten Kasper Ejsing Olesen som borgmester i stedet den konservative Klavs Lauridsen, som Venstre var i valgforbund med.

I år står Jens Gantriis dog fast på, at en stemme på Venstre, er en stemme på ham:

“Jeg er Venstres borgmesterkandidat og en stemme på Venstre er en stemme på mig som borgmester”, siger han.

Hør interviewet med Jens Gantriis, borgmesterkandidat for Venstre i Kerteminde, her:

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

10:00
10:10