Nyhedsartikel

København vil afkriminalisere hårde stoffer: Nabokommuner stejler

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Et flertal af politikerne på Københavns Rådhus vil afkriminalisere hårde stoffer til eget forbrug.

Det betyder, at narkomaner, og alle andre brugere, fremover kan besidde en lille mængde kokain, heroin, amfetamin eller andre hårde stoffer uden at blive straffet for det.

Men den beslutning møder kritik fra de tilstødende kommuner.

Blandt andet i Gladsaxe hvor Kristine Henriksen er formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget i kommunen. Hun er valgt for Socialdemokratiet og peger på, at beslutningen fra Københavns Kommune vil få negative konsekvenser for Gladsaxe Kommune:

”Der er ikke mure omkring København, og derfor frygter jeg, at unge fra Gladsaxe bare tager toget til København og tager stoffer derinde. De glemmer, at det bliver nemt for andre at komme til København og få fat i de her stoffer. Derfor er jeg meget kritisk.”

Hele interviewet med Kristine Henriksen kan du høre her:

Udover Gladsaxe har også Frederiksbjerg Kommune udtrykt sig kritiske overfor København Kommunes forslag.

I Tårnby og Herlev Kommune har de endnu ikke besluttet sig for, hvad de mener om forslaget, men begge kommuner påpeger, at stoffer, og handlen med dem, ikke kender kommunegrænser.

Forslaget fra Københavns Kommune er en forsøgsordning, men før det kan træde i kræft skal Folketinget godkende forsøget.

Foto: Morten Thun/Ritzau Scanpix

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet