Nyhedsartikel

København vil afkriminalisere hårde stoffer: Nabokommuner stejler

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

Et flertal af politikerne på Københavns Rådhus vil afkriminalisere hårde stoffer til eget forbrug.

Det betyder, at narkomaner, og alle andre brugere, fremover kan besidde en lille mængde kokain, heroin, amfetamin eller andre hårde stoffer uden at blive straffet for det.

Men den beslutning møder kritik fra de tilstødende kommuner.

Blandt andet i Gladsaxe hvor Kristine Henriksen er formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget i kommunen. Hun er valgt for Socialdemokratiet og peger på, at beslutningen fra Københavns Kommune vil få negative konsekvenser for Gladsaxe Kommune:

”Der er ikke mure omkring København, og derfor frygter jeg, at unge fra Gladsaxe bare tager toget til København og tager stoffer derinde. De glemmer, at det bliver nemt for andre at komme til København og få fat i de her stoffer. Derfor er jeg meget kritisk.”

Hele interviewet med Kristine Henriksen kan du høre her:

Udover Gladsaxe har også Frederiksbjerg Kommune udtrykt sig kritiske overfor København Kommunes forslag.

I Tårnby og Herlev Kommune har de endnu ikke besluttet sig for, hvad de mener om forslaget, men begge kommuner påpeger, at stoffer, og handlen med dem, ikke kender kommunegrænser.

Forslaget fra Københavns Kommune er en forsøgsordning, men før det kan træde i kræft skal Folketinget godkende forsøget.

Foto: Morten Thun/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet