Københavnsk borgmester kender ikke antallet af støj-anmeldelser -alligevel vil hun gribe politisk ind mod støj i hovedstaden.

Øldåser med Tuborg og Carlsberg, Somersby (cidersodavand), alkoholsodavand mm. i køledisk i døgnkiosk (kiosk). Nøgleord: sommersby forretning copenhagen butik varer forbrugsvarer indkøbsvarer produkter ting misbrug kalorier i køledisken butikshylder butikshylde hylder hylde detailsalget i detailsalg alkoholforbrug

Skrevet af

28. juli 2020

145 gange modtog politiet i København en anmeldelse om støj i juni måned i år. Til sammenligning var der 543 anmeldelser i Østjylland i samme periode.

Og selv om antallet af anmeldelser ikke er nogle som kultur- og fritidsborgmester for Alternativet i Københavns Kommune, Franciska Rosenkilde, er bekendt med, så går hun nu til kamp mod larmen i det københavnske natteliv.

Især den støj, der under corona-nedlukningen, er rykket fra barer og diskoteker til gader, stræder og parker i hovedstanden:

– Det er jo ikke sådan, at nattelivet skal lukke, men gennem de senere år har man oplevet en stigning af fest i gaden af larm, der gør, at folk ikke kan få deres nattesøvn. Det synes jeg er et politisk ansvar: at man kan have er rart hverdagsliv i København samtidig med, at der selvfølgelig også er et attraktivt natteliv, lyder det fra kultur- og fritidsborgmesteren til Radio4 Morgen.

Løsningen på problemet er ifølge Franciska Rosenkilde lovgivning. Mere konkret vil kultur- og fritidsborgmesteren have sat en stopper for salget af alkohol i detailhandlen efter kl. 22, skriver hun i debatindlæg i Politiken. Også selvom hun medgiver, at årsagen til den eskalerende larm højst sandsynligt skyldes, at landet har været lukket ned på grund af corona, og at de unge derfor har måtte finde alternative steder at feste, når barer og caféer har været lukket ned:

– Der er ingen tvivl om, at corona er en spiller i det her, men der er ingen grund til at vente. Vi kan lige så godt gå i gang med at lave et arbejde, hvor vi tager udgangspunkt i, hvordan det var før corona, og begynder at snakke sammen om hvilke greb og løsningsmodeller, vi kan bruge efter corona. Det er klart, at der er noget af den her spontane fest i gaden, der selvfølgelig aftager, når nattelivet åbner igen.

Men hvor er det tal, der viser dig, at du har et problem, du skal handle på?

– Det er beboerklager, der kommer direkte til mig, men det er selvfølgelig også, når du går en tur gennem byen. Det er et problem, jeg synes, vi skal tage alvorligt, lige meget hvor mange støj-anmeldelser der er i resten af landet.

Hvis der skal lovgives på området, skal Franciska Rosenkilde dog have politisk opbakning på Christiansborg.

Hør resten af interviewet med den københavnske kultur- og fritidsborgmester her:

Afspiller nu

DET BLÅ HJØRNE

07:05
08:00