Nyhedsartikel

Kommende elbilejer om lange leveringstider på nye biler: “Det er godt nok irriterende!”

Lisa Linding & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Ventetiderne på nye biler er exceptionel lange lige nu, og det gælder særligt for elbiler.

Kia EV6, der fik titlen som Årets Bil i Europa i år, har op til 14 måneders leveringstid, og hvis drømmebilen er en Hyundai Ioniq 5, så skal man vente op til 12 måneder.

Én af dem, der venter på sådan én, er Søren Aagesen. Han bestilte en Hyundai Ioniq 5 tilbage i november sidste år.

Oprindeligt skulle han have haft den nu, men det er blevet rykket til november eller december.

“Det er godt nok irriterende. Vi havde jo forestillet os, at vi skulle ud og køre i den i sommerferien, men det bliver så ikke til noget i år,” siger Søren Aagesen.

Hør interviewet med Søren Aagesen her: 

FDM, der er Danmarks største interesseorganisation for bilister, har aldrig oplevet noget lignende.

“Det er en historisk situation, fordi det omfatter næsten alle nye biler,” siger Søren Rasmussen, der er bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad, Motor.

Og ifølge ham skyldes leveringsproblemerne en række uheldige omstændigheder.

“Dels har vi en global krise, hvor der er stor efterspørgsel på mikrochip, men det er blandet sammen med leveringsproblemer. Blandt andet fordi et skib sad på tværs af Suez-kanalen, og så har vi lige en krig i Ukraine oveni det hele.”

Den lange leveringstid har også konsekvenser hos bilforhandlerne. Det mærker de hos Autohuset Vestergaard, fortæller Jesper Søgård, som er kommunikations- og marketingchef.

“Vi sælger ikke det antal nye biler, som vi plejer at gøre, selvom vi forsøger at hjælpe kunderne med alternativer,” siger han.

Hør interviewet med Jesper Søgård her:

Selvom ventetiden er lang, så forsøger Søren Aagesen at være tålmodig.

“Jeg tror, at det bliver den sidste bil, vi investerer i, så derfor vil jeg gerne vente og få en helt ny”, siger Søren Aagesen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet