Nyhedsartikel

Kommende elbilejer om lange leveringstider på nye biler: “Det er godt nok irriterende!”

Lisa Linding & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Ventetiderne på nye biler er exceptionel lange lige nu, og det gælder særligt for elbiler.

Kia EV6, der fik titlen som Årets Bil i Europa i år, har op til 14 måneders leveringstid, og hvis drømmebilen er en Hyundai Ioniq 5, så skal man vente op til 12 måneder.

Én af dem, der venter på sådan én, er Søren Aagesen. Han bestilte en Hyundai Ioniq 5 tilbage i november sidste år.

Oprindeligt skulle han have haft den nu, men det er blevet rykket til november eller december.

“Det er godt nok irriterende. Vi havde jo forestillet os, at vi skulle ud og køre i den i sommerferien, men det bliver så ikke til noget i år,” siger Søren Aagesen.

Hør interviewet med Søren Aagesen her: 

FDM, der er Danmarks største interesseorganisation for bilister, har aldrig oplevet noget lignende.

“Det er en historisk situation, fordi det omfatter næsten alle nye biler,” siger Søren Rasmussen, der er bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad, Motor.

Og ifølge ham skyldes leveringsproblemerne en række uheldige omstændigheder.

“Dels har vi en global krise, hvor der er stor efterspørgsel på mikrochip, men det er blandet sammen med leveringsproblemer. Blandt andet fordi et skib sad på tværs af Suez-kanalen, og så har vi lige en krig i Ukraine oveni det hele.”

Den lange leveringstid har også konsekvenser hos bilforhandlerne. Det mærker de hos Autohuset Vestergaard, fortæller Jesper Søgård, som er kommunikations- og marketingchef.

“Vi sælger ikke det antal nye biler, som vi plejer at gøre, selvom vi forsøger at hjælpe kunderne med alternativer,” siger han.

Hør interviewet med Jesper Søgård her:

Selvom ventetiden er lang, så forsøger Søren Aagesen at være tålmodig.

“Jeg tror, at det bliver den sidste bil, vi investerer i, så derfor vil jeg gerne vente og få en helt ny”, siger Søren Aagesen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet