Nyhedsartikel

Kommende elbilejer om lange leveringstider på nye biler: “Det er godt nok irriterende!”

Lisa Linding & Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Ventetiderne på nye biler er exceptionel lange lige nu, og det gælder særligt for elbiler.

Kia EV6, der fik titlen som Årets Bil i Europa i år, har op til 14 måneders leveringstid, og hvis drømmebilen er en Hyundai Ioniq 5, så skal man vente op til 12 måneder.

Én af dem, der venter på sådan én, er Søren Aagesen. Han bestilte en Hyundai Ioniq 5 tilbage i november sidste år.

Oprindeligt skulle han have haft den nu, men det er blevet rykket til november eller december.

“Det er godt nok irriterende. Vi havde jo forestillet os, at vi skulle ud og køre i den i sommerferien, men det bliver så ikke til noget i år,” siger Søren Aagesen.

Hør interviewet med Søren Aagesen her: 

FDM, der er Danmarks største interesseorganisation for bilister, har aldrig oplevet noget lignende.

“Det er en historisk situation, fordi det omfatter næsten alle nye biler,” siger Søren Rasmussen, der er bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad, Motor.

Og ifølge ham skyldes leveringsproblemerne en række uheldige omstændigheder.

“Dels har vi en global krise, hvor der er stor efterspørgsel på mikrochip, men det er blandet sammen med leveringsproblemer. Blandt andet fordi et skib sad på tværs af Suez-kanalen, og så har vi lige en krig i Ukraine oveni det hele.”

Den lange leveringstid har også konsekvenser hos bilforhandlerne. Det mærker de hos Autohuset Vestergaard, fortæller Jesper Søgård, som er kommunikations- og marketingchef.

“Vi sælger ikke det antal nye biler, som vi plejer at gøre, selvom vi forsøger at hjælpe kunderne med alternativer,” siger han.

Hør interviewet med Jesper Søgård her:

Selvom ventetiden er lang, så forsøger Søren Aagesen at være tålmodig.

“Jeg tror, at det bliver den sidste bil, vi investerer i, så derfor vil jeg gerne vente og få en helt ny”, siger Søren Aagesen.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet