Nyhedsartikel

Kommuneformand i Venstre om rokade: Vi er blevet taget med bukserne nede

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune, Søren Schou, mener, at Jakob Ellemann-Jensens og Troels Lund Poulsens ministerbytte skaber et rodet billede og ikke giver ’ro på bagsmækken’.
”Det er ikke med til at skabe den ro og stabilitet, som vi har brug for i Venstre lige nu”.

Sådan lød ordene fra Søren Schou, Kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune, i kølvandet på, at Jacob Ellemann Jensen og Troels Lund Poulsen bytter roller i regeringen.

For blot tre uger siden vendte Jacob Ellemann tilbage til sin post som forsvarsminister, som han havde været sygemeldt fra.

Nu fratræder han igen posten. Ellemann Jensen tiltræder til hans nye rolle som økonomiminister, og Troels Lund Poulsen vender tilbage til hans tidligere vikariat som forsvarsminister.
Det her er en pludselig beslutning, som baglandet i Venstre i hvert fald ikke var blevet informeret om.

”Vi blev taget med bukserne nede. Det her var virkelig ikke noget, vi havde forventet”, udtaler Søren Schou, kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune.
Han er uforstående overfor, at beslutningen blev kommunikeret ud til baglandet, før den kom i medierne.

Derudover efterspørger Søren Schou, at man havde tænkt det her igennem inden, at Ellemann-Jensen kom tilbage fra hans sygemelding.
”Man burde have tænkt den her tanke noget før. Det er simpelthen for rodet, at man ikke tog det her valg før.”

Trods Søren Schous kritik af valget, og den manglende information til baglandet, så mener han alligevel, at Ellemann-Jensen er den rigtige formand for Venstre.
”Jeg synes stadig, at det er den rigtige formand, vi har i Venstre. I hovedbestyrelsen, der bakker vi fuldstændig op om Ellemann” siger Søren Schou, Kommuneforeningsformand for Venstre i Fredericia Kommune.

Hør interviewet med Søren Schou her:

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet