Kovending: DBU og AL fortsætter alligevel samarbejdet

Arbejdernes Landsbank, banken ejes af forskellige aktionærer, dog først og fremmest af LO-fagbevægelsen.

Skrevet af

17. maj 2021

sport@radio4.dk

sport@radio4.dk

DBU OG Arbejdernes Landsbank (AL) er nået til enighed om at fortsætte parternes sponsoraftale, men AL kommer ikke til at være på trøjerne i Qatar, hvis landsholdet kvalificerer sig til VM-slutrunden.

Forholdet mellem DBU og Arbejdernes Landsbank har været svingende gennem et godt stykke tid, men nu er parterne nået til enighed, og de fortæller

Spørgsmål: Er der en samarbejdsaftale mellem DBU og AL?

”Ja, det er der. Det er den samme, som der hele tiden har været. Vi kører videre, og vi har sådan set ikke haft nogen anledning til at lave noget nyt omkring det.”

Spørgsmål: Så for at forstå det rigtigt. Det er den samme kontrakt, der er ikke indskrevet klausuler eller ændret noget komma?

”Lige præcis.”

Spørgsmål: Er du enig i det, Peter Froulund?

”Det er jeg faktisk fuldstændig enig i. Vi fortsætter. Det var ikke sådan det så ud for nogle uger siden. Det har været ganske fint dækket i medierne, at vi på et tidspunkt havde nogle andre intentioner, og det var vi også åbne om. Men status er, at vi kører videre de godt og vel halvandet år, vi har tilbage.”

Spørgsmål: Er I på trøjerne til VM i Qatar?

”Nej, det er vi ikke. Vi har med DBU en rigtig god dialog om, hvordan det skal tackles. Og et af de resultater, der kommer ud af det, er, at det er vi ikke. Men det er vigtigt at sige, at det ikke har noget med kviklånsloven at gøre. Havde vi ikke fået kviklånsloven løst, så havde vi været ude. Havde der ikke været nogen kviklånsloven, så havde vi alligevel skullet diskutere Qatar. Så vi er på vej ind på et andet spor en kviklånsloven, som var den egentlige ballade. Men direkte adspurgt, så nej, vi kommer ikke til at stå på tøjet i Qatar, og det er både vi og DBU enige om.”

Allerede tilbage i januar luftede Arbejdernes Landsbank muligheden for, at de ikke vil være at finde på landsholdstrøjerne, når der skal spilles VM i fodbold i Qatar i november og december 2022. Banken kaldte VM i Qatar for ”en kedelig ting at blive associeret med” til Radio4.
På det tidspunkt var banken allerede midlertidigt fjernet fra landsholdstrøjerne grundet den nye såkaldte kviklånslov, der trådte i kraft 1. juli 2020. Loven forhindrede kort fortalt banker og spilleselskaber at reklamere samtidigt. Landsholdet havde i forvejen Danske Spils Oddset som sponsor.

I september 2020 tog Arbejdernes Landsbank konsekvensen og trak midlertidigt sit logo fra fodboldlandsholdet. Dog med udsigt til, at kviklånsloven ville blive ændret. Det blev den endegyldigt den 28. april, så banker som Arbejdernes Landsbank nu igen kan sponsorere et sportshold, der i forvejen har en spiludbyder som sponsor.

Inden ændringen trådte i kraft, udgav Weekendavisen i april en opsigtsvækkende artikel, der via anonyme kilder fortalte, at Arbejdernes Landsbank ville ud af sit sponsorat med landsholdet på grund af VM i Qatar og håndteringen af slutrunden fra DBU’s side. Arbejdernes Landsbank ville ikke kommentere, men bekræftede, at de forsøgte at komme ud af aftalen. Ifølge banken selv handlede det dog om kviklånsloven. En lov, der altså siden er blevet ændret.

Afspiller nu

TOP 1

11:30
12:00