Nyhedsartikel

Kristian Thulesen Dahl melder sig ud af Dansk Folkeparti

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, meddeler på Facebook, at han melder sig ud af partiet.

– Det har været en rigtig svær beslutning, for vi har i partiet haft en fantastisk rejse sammen. Fuld af gode oplevelser. Fuld af gode minder. Den sidste tid har jeg derfor hver eneste dag tænkt, at der måtte være en vej ud af problemerne. At der i partiet pludselig ville komme den eftertanke, der ville skabe mulighed for, at det kunne blive godt igen.

– Men realiteten er, at det ikke sker.

Sådan lyder indledningen på opslaget fra det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti.

På Folkemødet på Bornholm i midten af juni fortalte Thulesen Dahl til Radio4, at han ikke længere ville være at finde på stemmesedlen for Dansk Folkeparti.

Den beslutning blev ifølge den tidligere partiformand taget efter, at partiledelsen offentligt luftede, at man så frem til, at Kristian Thulesen Dahl kunne bestride flere og mere fremtrædende ordførerskaber end den nuværende post som forsvarsordfører.

– Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var, at diskussionen om ordførerskaberne ikke kunne holdes internt. Det er ikke det, der er afgørende for, om jeg skulle blive i folketingsgruppen, men det er en indikation på, at selv her ønsker man ikke at opbygge tillid ved at tale med hinanden, men i stedet om hinanden, sagde Kristian Thulesen Dahl på det tidspunkt til Radio4.

Siden har det været ventet, at Thulesen Dahl ville følge bl.a. tidligere gruppeformand Peter Skaarup og Søren Espersen ud af partiet.

Men udmeldelsen har indtil nu ladet vente på sig.

Søndag pustede Dansk Folkepartis stifter og tidligere formand, Pia Kjærsgaard, til ilden, da hun delte et tweet med teksten:

– Kristian Thulesen Dahl er en tøsedreng.

Bag tweetet står folketingskandidat for Dansk Folkeparti Nana Harring.

I dag – onsdagen efter – blev så dagen, hvor Kristian Thulesen Dahl meldte sig ud af partiet.

Det står ikke pt. klart, hvad Thulesen Dahl nu skal.

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet