Nyhedsartikel

Kronprinsesse Mary: Vi kommer også til at se på børnenes titler

Ritzau

Kronprinseparret vil overveje deres børns titler, når tiden kommer, siger kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary kommenterer fredag den beslutning, dronning Margrethe har taget om at fratage prinse- og prinsessetitlerne fra prins Joachims børn.

Det sker ved et arrangement i Øksnehallen i København.

Mary fortæller, at det er noget kronprinseparret også har tænkt sig at kigge på.

“Vi kommer også til at se på vores børns titler, når den tid kommer,” siger hun ifølge DR.

“Det er en meget svær beslutning at skulle træffe og skulle modtage,” siger hun.

Om det betyder, at kronprinsparrets børn – prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine – også mister deres titler, kan hun endnu ikke svare på.

“I dag kan vi ikke se, hvordan kongehuset kommer til at se ud, når det er Christians tid, eller når Christians tid begynder at nærme sig,” siger kronprinsesse Mary.

“Forandring kan være umådelig svær og kan gøre ondt. Det har de fleste prøvet. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige.”

Kronprinsesse Marys udtalelser kommer, efter en meget påvirket Prins Joachim valgte at udtale sig til pressen torsdag. Ifølge Radio4’s kongehus-kommentator Thomas Larsen er det en uhørt situation. Hør hans analyse her i Radio4 Morgen:

I chok over dronningens beslutning

Onsdag stod det klart, at prins Joachims børn fra den 1. januar næste år ikke længere skal tituleres prinser og prinsesse. Joachim har fire børn. De to ældste – prins Nikolai på 23 år og prins Felix på 20 år – har han med grevinde Alexandra.

10-årige prinsesse Athena og prins Henrik på 13 år har han sammen med prinsesse Marie.

De fire børn skal efter dronningens beslutning fra nytåret tituleres som excellencer samt henholdsvis grever og komtesse af Monpezat. De beholder deres plads i den kongelige arvefølge.

Både prins Joachim, grevinde Alexandra og prins Nikolai har reageret uforstående over for beslutningen. Torsdag sagde 23-årige prins Nikolai, at han ikke forstår sin farmors beslutning.

“Hele min familie og jeg er selvfølgelig meget kede af det. Vi er, som mine forældre også har udtalt, i chok over denne her beslutning og over, hvor hurtigt det i virkeligheden er gået,” sagde han.

Tidligere samme dag fangede Ekstra Bladet også prins Joachim, da han var på vej på arbejde i Paris.

Her sagde han, at det aldrig er sjovt at “se sine børn på den måde blive gjort fortræd.” Og han sagde, at de står i en situation, som de ikke selv forstår.

Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, har oplyst, at prins Joachim har kendt til beslutning om at fratage titlerne siden maj.

Men den udlægning modsagde prins Joachim til Ekstra Bladet torsdag. Her sagde han, at kongehuset har fremskyndet beslutningen:

“Den 5. maj fik jeg forelagt en plan. At hele den her tanke om mine børns identitet skulle tages fra dem, når de hver især fyldte 25 år. (Prinsesse, red.) Athena fylder 11 til januar. Og så fik jeg fem dages varsel, da beslutningen var fremskyndet,” sagde han.

/ritzau/

Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet