LA, K og RV danner ny alliance – Dansk Folkeparti er ikke inviteret

Mai Villadsen (EL), Søren Pape Poulsen (KF) og Morten Messerschmidt (DF) under partilederdebat efter resultatet af folkeafstemningen er kendt, i folketingssalen på Christiansborg i København onsdag den 1. juni 2022. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

19. april 2023

gup@radio4.dk

gup@radio4.dk

En ny alliance udenom regeringen har set dagens lys i form af Radikale Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

En afskaffelse af efterlønnen og Arne-pensionen er det første politiske forslag fra alliancen, men der er flere på vej, lover Konservatives formand Søren Pape Poulsen.

“Man skal forberede sig på, at det her ikke er det sidste forslag, man hører fra os tre partier. Vi er tre klassiske reformpartier, der er klar til at lave reformer – og det er også derfor, at vi er gået sammen.”

Hele interviewet med Søren Pape Poulsen kan du høre her:

De ordninger, som alliancen i sit første udspil vil fjerne, har Dansk Folkeparti sat sit aftryk på. Derfor kan partiet også hjælpe med at fjerne dem igen, men Dansk Folkeparti har ikke fået nogen invitation til alliancen.

“Vi vil gerne forhandle med Dansk Folkeparti, men lige i det her samarbejde kommer vi til at foreslå ting, som vi ved, de ikke vil være med til, så derfor er de ikke med,” siger Søren Pape Poulsen.

Selvom Dansk Folkeparti også gerne vil øge arbejdsudbuddet, så skal det ikke ske ved at afskaffe muligheden for tidlig tilbagetrækning som eksempelvis Arne-pensionen. Det siger partiets formand, Morten Messerschmidt.

“Der er jo ikke noget nyt i, at de her tre partier er optaget af, at folk nu skal piskes til at arbejde mere. At de kommer ud med det i sådan en ny konstellation her, det er fint – så ved vi, hvor vi har dem. Jeg ser det bare anderledes, for jeg mener ikke, at problemet er, at vi har Arne-pensionen og seniorpensionen. Problemet er, at vi har et arbejdsmarked, som folk gerne vil væk fra.”

Derfor ærgrer Morten Messerschmidt sig heller ikke over, at han er ikke er inviteret med i Konservative, Radikale Venstre og Liberal Alliances nye samarbejde.

“Det, synes jeg, er fint. Jeg mødes med Alex Vanopslagh (LA) og Søren Pape Poulsen næsten dagligt, og de skal da have lov til at snakke med Radikale Venstre alene.”

Hele interviewet med Morten Messerschmidt kan du høre her:

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

TALENTLAB

20:05
21:59