Nyhedsartikel

Lægeformand: Coronavacciner til børn bør være et tilbud – ikke en anbefaling

Vacciner mod covid-19 til børn skal ikke være en anbefaling men et tilbud. Sådan lyder opfordringen fra formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin, der mener, at forældre kommer i klemme med den nuværende anbefaling.

Coronavacciner til børn mellem 5 og 11 år skal ikke være en anbefaling men et tilbud.

Det siger formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Bolette Friderichsen, efter at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at den er ved at genoverveje anbefalingen. Det skyldes blandt andet den mildere Omikron-variant, fortæller Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til Politiken.

Bolette Friderichsen mener, at forældrene kommer i klemme med den nuværende anbefaling. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Når de på den ene side hører om anbefalinger, og på den anden side har rigtig mange en sund skepsis over for, om det her nu er en god idé. Det kan faktisk være svært at rådgive i den situation,” siger hun og fortsætter:

”Så jeg synes, det ville være rigtig godt, hvis man skiftede ’anbefalingen’ ud med ’tilbud’. Sådan at det bliver et tilbud til børnefamilier og ikke en anbefaling.”

Lige nu er 78,5 procent af børnene fra 12 til 15 år nu færdigvaccinerede. Tilslutningen til vaccinen er væsentligt lavere i gruppen for de fem til 11-årige, hvor 31,9 procent er færdigvaccinerede.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet