Nyhedsartikel

Lægeformand: Coronavacciner til børn bør være et tilbud – ikke en anbefaling

Vacciner mod covid-19 til børn skal ikke være en anbefaling men et tilbud. Sådan lyder opfordringen fra formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin, der mener, at forældre kommer i klemme med den nuværende anbefaling.

Coronavacciner til børn mellem 5 og 11 år skal ikke være en anbefaling men et tilbud.

Det siger formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Bolette Friderichsen, efter at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at den er ved at genoverveje anbefalingen. Det skyldes blandt andet den mildere Omikron-variant, fortæller Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til Politiken.

Bolette Friderichsen mener, at forældrene kommer i klemme med den nuværende anbefaling. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Når de på den ene side hører om anbefalinger, og på den anden side har rigtig mange en sund skepsis over for, om det her nu er en god idé. Det kan faktisk være svært at rådgive i den situation,” siger hun og fortsætter:

”Så jeg synes, det ville være rigtig godt, hvis man skiftede ’anbefalingen’ ud med ’tilbud’. Sådan at det bliver et tilbud til børnefamilier og ikke en anbefaling.”

Lige nu er 78,5 procent af børnene fra 12 til 15 år nu færdigvaccinerede. Tilslutningen til vaccinen er væsentligt lavere i gruppen for de fem til 11-årige, hvor 31,9 procent er færdigvaccinerede.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Læs også

08.02.23

Odense vil være skældudfri by

“Ingen børn skal opleve at blive skældt ud af voksne, hverken ude eller hjemme.” Sådan lyder det i en ny vision fra blandt andre Odense Kommunes børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen fra Radikale Venstre, der vil gøre Odense til en skældudfri by. Der ligger dog endnu ikke færdiglavet politiske forslag i skuffen. “Det hele er…

Læs mere
07.02.23

Professor: “Der var 6000 til store bededagsdemonstration”

Der var ikke 50.000 mennesker på Christiansborg Slotsplads for at vise deres utilfredshed med regeringens planer om at afskaffe store bededag til demonstrationen søndag. Det vurderer Anders Bjorholm Dahl, der er professor i billedanalyse ved DTU og har arbejdet med at udvikle computermodeller, som eksempelvis kan estimere folketal. “Vi kom frem til 6000 personer. Og…

Læs mere
07.02.23

Som om ulykkerne ikke vil stoppe for Ellemann og Venstre

Med vicestatsminister og forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, på sygeorlov er Venstre efterladt i en vanskelig situation. Det er blevet endnu sværere at se, hvordan partiets krise kan stoppes. Da Jakob Ellemann-Jensen kort før jul trådte ind i den nye SVM-regering med titel af forsvarsminister og vicestatsminister, forklarede han journalisterne, at han skulle være klar til at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet