Nyhedsartikel

Lægeformand: Coronavacciner til børn bør være et tilbud – ikke en anbefaling

Vacciner mod covid-19 til børn skal ikke være en anbefaling men et tilbud. Sådan lyder opfordringen fra formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin, der mener, at forældre kommer i klemme med den nuværende anbefaling.

Coronavacciner til børn mellem 5 og 11 år skal ikke være en anbefaling men et tilbud.

Det siger formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Bolette Friderichsen, efter at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at den er ved at genoverveje anbefalingen. Det skyldes blandt andet den mildere Omikron-variant, fortæller Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til Politiken.

Bolette Friderichsen mener, at forældrene kommer i klemme med den nuværende anbefaling. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Når de på den ene side hører om anbefalinger, og på den anden side har rigtig mange en sund skepsis over for, om det her nu er en god idé. Det kan faktisk være svært at rådgive i den situation,” siger hun og fortsætter:

”Så jeg synes, det ville være rigtig godt, hvis man skiftede ’anbefalingen’ ud med ’tilbud’. Sådan at det bliver et tilbud til børnefamilier og ikke en anbefaling.”

Lige nu er 78,5 procent af børnene fra 12 til 15 år nu færdigvaccinerede. Tilslutningen til vaccinen er væsentligt lavere i gruppen for de fem til 11-årige, hvor 31,9 procent er færdigvaccinerede.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Læs også

02.10.22

Ellemann om egen arrogance: Det er noget lort

Jakob Ellemann-Jensen har en udfordring med sin fremtoning, der mod hans ønske kan virke arrogant og selvhøjtidelig. I et interview med Radio4 afviser Venstres formand dog at ændre adfærd i jagten på statsministerposten, som han mener at være særligt kvalificeret til. Når Jakob Ellemann-Jensen beskriver sig selv, fortæller han, at han ser langt mere alvorlig…

Læs mere
02.10.22

Nye regler mod hooligans skal stoppe uroligheder

Det skal være mere trygt at gå til fodbold, og derfor skal sættes en stopper for fodboldvold og dårlig adfærd, som hooligans udviser på stadions. Et bredt flertal i Folketinget er enige om at sætte ind over for hooligans ved danske fodboldkampe. Det er en aftale indgået mellem regeringen, Venstre, SF, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne,…

Læs mere
01.10.22

Lukkede kraftværker bliver genåbnet for at sikre strøm og varme

Nu kommer tre kraftværker igen i spil for at sørge for, at vi de næste to vintre har energi nok. Det drejer sig om to kraftværker i Jylland, Studstrupværkets blok 4 og Esbjergværkets blok 3 og Kyndbyværkets blok 21 på Sjælland. Blokkene på Studstrupværket og Kyndbyværket blev taget ud af drift i henholdsvis i år…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet