Nyhedsartikel

Lægeformand: Coronavacciner til børn bør være et tilbud – ikke en anbefaling

Vacciner mod covid-19 til børn skal ikke være en anbefaling men et tilbud. Sådan lyder opfordringen fra formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin, der mener, at forældre kommer i klemme med den nuværende anbefaling.

Coronavacciner til børn mellem 5 og 11 år skal ikke være en anbefaling men et tilbud.

Det siger formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, Bolette Friderichsen, efter at Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at den er ved at genoverveje anbefalingen. Det skyldes blandt andet den mildere Omikron-variant, fortæller Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til Politiken.

Bolette Friderichsen mener, at forældrene kommer i klemme med den nuværende anbefaling. Hør hende i ’Radio4 Morgen’ herunder:

”Når de på den ene side hører om anbefalinger, og på den anden side har rigtig mange en sund skepsis over for, om det her nu er en god idé. Det kan faktisk være svært at rådgive i den situation,” siger hun og fortsætter:

”Så jeg synes, det ville være rigtig godt, hvis man skiftede ’anbefalingen’ ud med ’tilbud’. Sådan at det bliver et tilbud til børnefamilier og ikke en anbefaling.”

Lige nu er 78,5 procent af børnene fra 12 til 15 år nu færdigvaccinerede. Tilslutningen til vaccinen er væsentligt lavere i gruppen for de fem til 11-årige, hvor 31,9 procent er færdigvaccinerede.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet