Nyhedsartikel

Lærerforening: Gymnasiet er førsteprioritet – fritidsarbejde er en luksus

Gustav Pors & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Eleverne på landets gymnasierne er lige mødt ind til et nyt skoleår. For mange af dem venter en balance mellem skolearbejde og et fritidsarbejde et fritidsarbejde i den lokale dagligvarehandel eller nede i den bowlinghal.

Men er der overhovedet  tid til begge dele.

Danske Gymnasielevers Sammenslutning er ikke i tvivl – de mener, at der ikke er tid til det, men at der burde være det.

Men Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, mener, at gymnasiet skal være førsteprioritet for eleverne.

“Man får stillet en uddannelse til rådighed nærmest kvit og frit og den uddannelse stiller en række krav. Men først og fremmest at man er villig til at prioriterer skolen foran de fleste andre ting,” siger Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Hør Thomas Kepler forklarer, hvorfor han mener, at gymnasiet skal prioriteres over alt andet:

Thomas Kepler mener, at det er et vilkår, at der er perioder, hvor eleverne ikke kan have et fritidsarbejde.

“At gå på et gymnasie er et fuldtidsjob – og nogle gange mere end det. Jeg ved ikke, hvor mange voksne der synes, det er nemt at have flere jobs, men jeg tror ikke, det er nemt for unge mennesker,”  siger Thomas Kepler.

Matilde Jacobsen er gymnasieelev og har et fritidsjob som svømmertræner. Hun kender godt problemet med at kombinere både skole og arbejde.

“Det kan godt være, der er nogle dage, hvor jeg ikke lige når alle mine lektier, fordi jeg skal på arbejde. Så man må jo tit prioritere, hvilke fag man synes, der er vigtige den dag,” siger Matilde Jacobsen.

Og Matildes far bakker hende op.

“Man går jo i skole for at komme ud på arbejdsmarkedet en dag, men der efterspørger de jo også erhvervserfaring. Så et fritidsjob er lige så vigtigt som skolen”, siger Thomas Jacobsen.

De kan høre mere om, hvorfor Matilde og hendes far vægter fritidsarbejde ligeså højt som skolen her: 

Læs også

27.05.23

Lægeforeningen glæder sig over fokus på flere speciallæger

Det er positivt, at regeringen og Danske Regioner fredag blev enige om, at der skal uddannes flere speciallæger i de områder i Danmark, hvor der er rekrutteringsudfordringer. Sådan lyder det fra Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, dagen efter at en aftale om regionernes – og dermed en stor del af sundhedsvæsenets – økonomi blev indgået. –…

Læs mere
26.05.23

Hvem skal løfte den røde fane efter Mai Villadsen?

Enhedslisten holder årsmøde i weekenden, mens partiet står midt i et vadested. Med Mette Frederiksens SVM-regering forsvandt indflydelsen. Og samtidig skal liste Ø snart gennemføre et svært lederskifte. Da Pelle Dragsted torsdag gæstede Radio4’s politiske magasin ’Mandat’, glædede han sig over, at Enhedslistens frontkvinde, Mai Villadsen, venter barn og har kurs mod en kommende barselsorlov.…

Læs mere
26.05.23

Socialdemokratisk lokalformand forstår vælgerflugt

Socialdemokratiet bløder vælgere i en ny meningsmåling, som megafon har lavet for TV2. Regeringspartiet står kun til 19 procent af vælgerne, hvis der var valg i dag. Vælgertilslutningen har aldrig været lavere under den nuværende formand, statsminister Mette Frederiksen. Men den manglende tilslutning fra vælgerne kommer ikke bag på Vagn Juhl-Larsen, lokalformand for Socialdemokratiet i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet