Nyhedsartikel

Lærerforening: Gymnasiet er førsteprioritet – fritidsarbejde er en luksus

Gustav Pors & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Eleverne på landets gymnasierne er lige mødt ind til et nyt skoleår. For mange af dem venter en balance mellem skolearbejde og et fritidsarbejde et fritidsarbejde i den lokale dagligvarehandel eller nede i den bowlinghal.

Men er der overhovedet  tid til begge dele.

Danske Gymnasielevers Sammenslutning er ikke i tvivl – de mener, at der ikke er tid til det, men at der burde være det.

Men Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, mener, at gymnasiet skal være førsteprioritet for eleverne.

“Man får stillet en uddannelse til rådighed nærmest kvit og frit og den uddannelse stiller en række krav. Men først og fremmest at man er villig til at prioriterer skolen foran de fleste andre ting,” siger Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Hør Thomas Kepler forklarer, hvorfor han mener, at gymnasiet skal prioriteres over alt andet:

Thomas Kepler mener, at det er et vilkår, at der er perioder, hvor eleverne ikke kan have et fritidsarbejde.

“At gå på et gymnasie er et fuldtidsjob – og nogle gange mere end det. Jeg ved ikke, hvor mange voksne der synes, det er nemt at have flere jobs, men jeg tror ikke, det er nemt for unge mennesker,”  siger Thomas Kepler.

Matilde Jacobsen er gymnasieelev og har et fritidsjob som svømmertræner. Hun kender godt problemet med at kombinere både skole og arbejde.

“Det kan godt være, der er nogle dage, hvor jeg ikke lige når alle mine lektier, fordi jeg skal på arbejde. Så man må jo tit prioritere, hvilke fag man synes, der er vigtige den dag,” siger Matilde Jacobsen.

Og Matildes far bakker hende op.

“Man går jo i skole for at komme ud på arbejdsmarkedet en dag, men der efterspørger de jo også erhvervserfaring. Så et fritidsjob er lige så vigtigt som skolen”, siger Thomas Jacobsen.

De kan høre mere om, hvorfor Matilde og hendes far vægter fritidsarbejde ligeså højt som skolen her: 

Læs også

27.01.23

Minister bliver kaldt i samråd efter sager om døde børn: “Det er dybt tragiske historier”

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) bliver nu kaldt i samråd om syriske børn, der er døde efter behandlingsforløb uden tolk. En otteårig pige og en treårig dreng med syrisk baggrund døde efter to behandlingsforløb, hvor lægerne ikke brugte en tolk, selvom børnenes familier kun taler sparsomt dansk. De to sager har fået flere lægefaglige…

Læs mere
27.01.23

Vælgerne møder SVM-regeringen med en knytnæve

Vælgerne flygter fra regeringen. En ny måling viser, at S går markant tilbage, mens V befinder sig på et historisk lavpunkt. Skulle de mon have studeret Anders Fogh Rasmusens gamle drejebog? Når Anders Fogh Rasmussen iagttager den massive kritik af SVM-regeringens plan om at skrotte store bededag som helligdag fra 2024, er han ikke i…

Læs mere
26.01.23

3-årig død af kræft efter fejlbehandling: Forældre blev misforstået

En kræftsyg treårig dreng med syrisk baggrund døde på et hospital i Odense efter et forløb, hvor forældrene gentagne gange forsøgte at få hjælp. Men lægerne brugte ikke en tolk og havde svært ved at forstå familien. Sagen er ikke enkeltstående. Den treårige dreng lå i hospitalssengen. Han var træt. Det var kun fire timer siden,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet