Nyhedsartikel

Lærerforening: Gymnasiet er førsteprioritet – fritidsarbejde er en luksus

Gustav Pors & Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Eleverne på landets gymnasierne er lige mødt ind til et nyt skoleår. For mange af dem venter en balance mellem skolearbejde og et fritidsarbejde et fritidsarbejde i den lokale dagligvarehandel eller nede i den bowlinghal.

Men er der overhovedet  tid til begge dele.

Danske Gymnasielevers Sammenslutning er ikke i tvivl – de mener, at der ikke er tid til det, men at der burde være det.

Men Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, mener, at gymnasiet skal være førsteprioritet for eleverne.

“Man får stillet en uddannelse til rådighed nærmest kvit og frit og den uddannelse stiller en række krav. Men først og fremmest at man er villig til at prioriterer skolen foran de fleste andre ting,” siger Thomas Kepler, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Hør Thomas Kepler forklarer, hvorfor han mener, at gymnasiet skal prioriteres over alt andet:

Thomas Kepler mener, at det er et vilkår, at der er perioder, hvor eleverne ikke kan have et fritidsarbejde.

“At gå på et gymnasie er et fuldtidsjob – og nogle gange mere end det. Jeg ved ikke, hvor mange voksne der synes, det er nemt at have flere jobs, men jeg tror ikke, det er nemt for unge mennesker,”  siger Thomas Kepler.

Matilde Jacobsen er gymnasieelev og har et fritidsjob som svømmertræner. Hun kender godt problemet med at kombinere både skole og arbejde.

“Det kan godt være, der er nogle dage, hvor jeg ikke lige når alle mine lektier, fordi jeg skal på arbejde. Så man må jo tit prioritere, hvilke fag man synes, der er vigtige den dag,” siger Matilde Jacobsen.

Og Matildes far bakker hende op.

“Man går jo i skole for at komme ud på arbejdsmarkedet en dag, men der efterspørger de jo også erhvervserfaring. Så et fritidsjob er lige så vigtigt som skolen”, siger Thomas Jacobsen.

De kan høre mere om, hvorfor Matilde og hendes far vægter fritidsarbejde ligeså højt som skolen her: 

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet