Nyhedsartikel

Landets svømmehaller sænker temperaturen

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Hvis du føler, at det er blevet lidt koldere at dyppe tæerne i vandet i landets svømmehaller, så er du nok ikke helt galt på den.

Flere svømmehaller vælger nemlig at skrue ned for vandtemperaturen for at spare penge.

Det er de stigende gas- og elpriser, som kan give svømmehallerne store udgifter.

En af de svømmehaller, hvor vandtemperaturen er sænket for nylig, er ved den selvstændige svømmehal i Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Her er vandet blevet 2 grader koldere, så det nu “kun” er 26 grader.

“Vi bruger over 150.000 kroner på gas og taber vi penge hver måned og derfor har vi valgt at skrue ned for temperaturen,” siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Hør interviewet med Lars Gyberg her:

Rundt om i landet vælger flere og flere svømmehaller at sænke temperaturen i badevandet, i luften og i bruserne i omklædningsrummet for at spare penge. Svømmehaller i Hillerød, Vejle og Hobro er blandt dem, der nu har gjort vandtemperaturen køligere.

I Hornsyld Idrætscenter er centerlederen blevet mødt af forståelse.

“Vi var lidt skeptiske, da vi besluttede det, men alle har været meget forstående overfor at vi var nødt til at gøre det her ellers måtte vi lukke”, siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter.

 

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet