Nyhedsartikel

Landets svømmehaller sænker temperaturen

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Hvis du føler, at det er blevet lidt koldere at dyppe tæerne i vandet i landets svømmehaller, så er du nok ikke helt galt på den.

Flere svømmehaller vælger nemlig at skrue ned for vandtemperaturen for at spare penge.

Det er de stigende gas- og elpriser, som kan give svømmehallerne store udgifter.

En af de svømmehaller, hvor vandtemperaturen er sænket for nylig, er ved den selvstændige svømmehal i Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Her er vandet blevet 2 grader koldere, så det nu “kun” er 26 grader.

“Vi bruger over 150.000 kroner på gas og taber vi penge hver måned og derfor har vi valgt at skrue ned for temperaturen,” siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Hør interviewet med Lars Gyberg her:

Rundt om i landet vælger flere og flere svømmehaller at sænke temperaturen i badevandet, i luften og i bruserne i omklædningsrummet for at spare penge. Svømmehaller i Hillerød, Vejle og Hobro er blandt dem, der nu har gjort vandtemperaturen køligere.

I Hornsyld Idrætscenter er centerlederen blevet mødt af forståelse.

“Vi var lidt skeptiske, da vi besluttede det, men alle har været meget forstående overfor at vi var nødt til at gøre det her ellers måtte vi lukke”, siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter.

 

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet