Nyhedsartikel

Landets svømmehaller sænker temperaturen

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Hvis du føler, at det er blevet lidt koldere at dyppe tæerne i vandet i landets svømmehaller, så er du nok ikke helt galt på den.

Flere svømmehaller vælger nemlig at skrue ned for vandtemperaturen for at spare penge.

Det er de stigende gas- og elpriser, som kan give svømmehallerne store udgifter.

En af de svømmehaller, hvor vandtemperaturen er sænket for nylig, er ved den selvstændige svømmehal i Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Her er vandet blevet 2 grader koldere, så det nu “kun” er 26 grader.

“Vi bruger over 150.000 kroner på gas og taber vi penge hver måned og derfor har vi valgt at skrue ned for temperaturen,” siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Hør interviewet med Lars Gyberg her:

Rundt om i landet vælger flere og flere svømmehaller at sænke temperaturen i badevandet, i luften og i bruserne i omklædningsrummet for at spare penge. Svømmehaller i Hillerød, Vejle og Hobro er blandt dem, der nu har gjort vandtemperaturen køligere.

I Hornsyld Idrætscenter er centerlederen blevet mødt af forståelse.

“Vi var lidt skeptiske, da vi besluttede det, men alle har været meget forstående overfor at vi var nødt til at gøre det her ellers måtte vi lukke”, siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter.

 

Læs også

02.12.22

Kolding Gymnasium lavede nissepigekalender – Nu er den fjernet

Som en julekalender planlagde Kolding Gymnasiums festudvalg hver dag i december at lægge et billede ud af en nissepige eller nissedreng fra skolen. Den første december var det Marie Masini Jensen fra 1.c, som blev beskrevet som en ’smuk tøs som altid er frisk på en drukleg’ og ’hun har en flot krop og en…

Læs mere
02.12.22

Vil Enhedslisten tilbage på barrikaderne?

Efter at være sendt ud af regeringsforhandlingerne er Enhedslisten gået til angreb på Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Tiden som loyalt støtteparti er forbi. Men hvad får liste Ø ud af at klatre op på barrikaderne? ”Uanstændigt!” Sådan lød dommen fra Enhedslistens Peder Hvelplund, da det for få dage siden stod klart, at Socialdemokratiet ikke ville…

Læs mere
01.12.22

Aalborg bevarer skøjtebane trods kritik

Som et led i den Aalborgensiske julehygge er skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg nu åbnet. Men det er ikke alle som synes, at det er en god idé. Blandt kritikerne er er lektor i samfundsøkonomi på Aalborg Universitet, og nabo til skøjtebanen, Mogens Ove Madsen. Han mener, at hensynet til klimaet og energikrisen…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet