Nyhedsartikel

Landets svømmehaller sænker temperaturen

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Hvis du føler, at det er blevet lidt koldere at dyppe tæerne i vandet i landets svømmehaller, så er du nok ikke helt galt på den.

Flere svømmehaller vælger nemlig at skrue ned for vandtemperaturen for at spare penge.

Det er de stigende gas- og elpriser, som kan give svømmehallerne store udgifter.

En af de svømmehaller, hvor vandtemperaturen er sænket for nylig, er ved den selvstændige svømmehal i Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Her er vandet blevet 2 grader koldere, så det nu “kun” er 26 grader.

“Vi bruger over 150.000 kroner på gas og taber vi penge hver måned og derfor har vi valgt at skrue ned for temperaturen,” siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter syd for Horsens.

Hør interviewet med Lars Gyberg her:

Rundt om i landet vælger flere og flere svømmehaller at sænke temperaturen i badevandet, i luften og i bruserne i omklædningsrummet for at spare penge. Svømmehaller i Hillerød, Vejle og Hobro er blandt dem, der nu har gjort vandtemperaturen køligere.

I Hornsyld Idrætscenter er centerlederen blevet mødt af forståelse.

“Vi var lidt skeptiske, da vi besluttede det, men alle har været meget forstående overfor at vi var nødt til at gøre det her ellers måtte vi lukke”, siger Lars Gyberg, centerchef for Hornsyld Idrætscenter.

 

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet