Landsholdet dropper One Love-anførerbind: “Det klinger hult”

(ARKIV) Simon Kjær med anførerbindet "One Love" under UEFA Nations League gruppe A-kampen mellem Kroatien og Danmark i Zagreb torsdag den 22. september 2022..Det danske fodboldlandshold kommer ikke til at bære anførerbind mod diskrimination ved VM i Qatar af frygt for sportslige sanktioner. Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) over for DR Sporten. Det skriver Ritzau, mandag den 21. november 2022.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

22. november 2022

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

Det klinger hult, at Danmark alligevel ikke bærer det One Love-anførerbind, de havde lagt op til, i dagens kamp mod Tunesien. Det mener Kenn Hansen, tidligere international dommer.

“Jeg synes, det klinger hult, når de siger, de vil gå ned og gøre opmærksom på de her sager, men villigheden til at betale for det er meget lille. Man kunne orkestrere det, så hele verden så med, hvis man spillede med det her armbind, og det ville stort set ikke have en sportslig omkostning. Jeg synes, det er en dårlig afkodning af situationen fra deres side,” siger han.

Danmark havde planlagt at Simon Kjær, den danske anfører, skulle bære One Love-bindet i VM-slutrundens kampe ligesom en række andre europæiske nationer. Men de planer blev skrinlagt i går, fordi FIFA har lagt op til, at det kan koste et gult kort til anføreren, hvis man tager det på.

“Jeg synes, det var en oplagt mulighed med en meget lille pris og et markant aftryk på verden”, siger Kenn Hansen, tidligere international dommer.

Det havde været noget andet, hvis DBU ikke havde været ude og love en masse i første omgang.

“DBU har sagt, at de vil gå ned og kæmpe for menneskerettigheder og vores verdenssyn. Det kunne man have ladet være med at sige. Man kunne have sagt, vi har tænkt os at spille fodbold og absolut intet gøre for at udbrede vores syn på menneskerettigheder. Men når nu de har valgt at sige det, så synes jeg, at de misser en oplagt mulighed for at hele verden ville kigge på Danmark og være imponeret over, at vi stiller os op imod det her, som jeg synes er helt galt personligt, når det har så lille en sportslig indflydelse,” siger han.

Hør interviewet med Kenn Hansen, tidligere international dommer, her: 

Danmark meddelte i går sammen med England, Wales, Belgien, Tyskland, Holland og Schweiz, at man ikke ville tage det særlige anførerbind på.

Men man kunne have gjort det på mange måder, mener Kenn Hansen, tidligere international dommer, fx ved at give anførerbindet til en anden end Simon Kjær, som måske kunne risikere at få endnu et gult kort og ryge ud.

“Man kunne give det til Christian Eriksen, verdens flinkeste mand, som bogstaveligt talt døde på banen for ikke så lang tid siden. Han får aldrig et gult kort nummer to og vis mig den dommer eller det forbund, som ville straffe ham med et eller to kort for det her – det ville være ekstremt dårlig PR at ramme ham med sådan en sanktion. Eller giv det til en udskifter. Man kunne sætte en debutant ind som anfører, og når han så får sin advarsel på banen kunne de kindkysse ham alle sammen og følge ham ud og bære ham i guldstol”, foreslår han.

Og så ville man have hele verdens øjne rettet mod sig.

“Altså hele verden ville kigge med, når man gjorde det her og det eneste man ville have brugt var en udskiftning. Jeg synes det er for kategorisk, at man bare afviser det, når det har den mindste pris. Jeg synes, det er for tyndt, det må jeg sige”, siger han.

Afspiller nu

BUZZER BEATER

02:10
03:05