Nyhedsartikel

Landsholdet dropper One Love-anførerbind: “Det klinger hult”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Det klinger hult, at Danmark alligevel ikke bærer det One Love-anførerbind, de havde lagt op til, i dagens kamp mod Tunesien. Det mener Kenn Hansen, tidligere international dommer.

“Jeg synes, det klinger hult, når de siger, de vil gå ned og gøre opmærksom på de her sager, men villigheden til at betale for det er meget lille. Man kunne orkestrere det, så hele verden så med, hvis man spillede med det her armbind, og det ville stort set ikke have en sportslig omkostning. Jeg synes, det er en dårlig afkodning af situationen fra deres side,” siger han.

Danmark havde planlagt at Simon Kjær, den danske anfører, skulle bære One Love-bindet i VM-slutrundens kampe ligesom en række andre europæiske nationer. Men de planer blev skrinlagt i går, fordi FIFA har lagt op til, at det kan koste et gult kort til anføreren, hvis man tager det på.

“Jeg synes, det var en oplagt mulighed med en meget lille pris og et markant aftryk på verden”, siger Kenn Hansen, tidligere international dommer.

Det havde været noget andet, hvis DBU ikke havde været ude og love en masse i første omgang.

“DBU har sagt, at de vil gå ned og kæmpe for menneskerettigheder og vores verdenssyn. Det kunne man have ladet være med at sige. Man kunne have sagt, vi har tænkt os at spille fodbold og absolut intet gøre for at udbrede vores syn på menneskerettigheder. Men når nu de har valgt at sige det, så synes jeg, at de misser en oplagt mulighed for at hele verden ville kigge på Danmark og være imponeret over, at vi stiller os op imod det her, som jeg synes er helt galt personligt, når det har så lille en sportslig indflydelse,” siger han.

Hør interviewet med Kenn Hansen, tidligere international dommer, her: 

Danmark meddelte i går sammen med England, Wales, Belgien, Tyskland, Holland og Schweiz, at man ikke ville tage det særlige anførerbind på.

Men man kunne have gjort det på mange måder, mener Kenn Hansen, tidligere international dommer, fx ved at give anførerbindet til en anden end Simon Kjær, som måske kunne risikere at få endnu et gult kort og ryge ud.

“Man kunne give det til Christian Eriksen, verdens flinkeste mand, som bogstaveligt talt døde på banen for ikke så lang tid siden. Han får aldrig et gult kort nummer to og vis mig den dommer eller det forbund, som ville straffe ham med et eller to kort for det her – det ville være ekstremt dårlig PR at ramme ham med sådan en sanktion. Eller giv det til en udskifter. Man kunne sætte en debutant ind som anfører, og når han så får sin advarsel på banen kunne de kindkysse ham alle sammen og følge ham ud og bære ham i guldstol”, foreslår han.

Og så ville man have hele verdens øjne rettet mod sig.

“Altså hele verden ville kigge med, når man gjorde det her og det eneste man ville have brugt var en udskiftning. Jeg synes det er for kategorisk, at man bare afviser det, når det har den mindste pris. Jeg synes, det er for tyndt, det må jeg sige”, siger han.

Læs også

30.11.22

SF lurer på at gå i regering – men ikke for enhver pris

SF-formand Pia Olsen Dyhr har skridt for skridt gjort SF klar til at komme i regering. Men prisen for at få adgang til ministerkontorerne kan blive for høj. Det går ganske godt for SF-formand Pia Olsen Dyhr i disse døgn. Hun er selvskreven som mødedeltager i de forhandlinger, der skal føre til en ny regering…

Læs mere
30.11.22

Elpriser skræmmer julelys-entusiaster

Med julen forude stiger elpriserne til niveauer, som vi ikke har set siden sommer. Men det skal ikke ødelægge julestemningen – i hvert fald ikke for Brian Larsen fra Sjørup ved Viborg. Han har plastret hus og have til i julelys, ganske som han plejer. ”Jeg kan ikke forstå, der skal være polemik omkring det…

Læs mere
29.11.22

Fysioterapeuter vil stoppe behandling af kronisk syge

Foreningen Danske Fysioterapeuter opfordrer alle sine medlemmer til ikke at behandle kronisk syge patienter i december. Det fremgår af et brev som er sendt til foreningens medlemmer, som Radio4 har set. Gruppen af kronisk syge patienter får typisk deres behandling hos fysioterapeuterne betalt af en pengepulje – og den er tom. Dermed får fysioterapeuterne ikke…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet