Nyhedsartikel

Lars Boje Mathiesen er blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige

Ritzau

Artiklen er opdateret 08:50 med Lars Boje Mathiesens Facebook-opslag – og opdateret 15.20 med link til Det Blå Hjørne og kommentarer fra Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen stopper som formand i Nye Borgerlige og ekskluderes fra partiet.

Det oplyser Jesper Hammer fra partiets hovedbestyrelse i en mail til partiets medlemmer. En mail, som Ritzau er i besiddelse af.

Lars Boje Mathiesen ekskluderes både fra folketingsgruppen og partiet.

“Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne” skriver Jesper Hammer i mailen.

“En kampagne, som partiet ikke indgår i og som ikke har en direkte relevans og sammenhæng med Lars Boje Mathiesens medlemskab og formandskab i Nye Borgerlige”

Lars Boje Mathiesen medvirkede i Det Blå Hjørne på Radio4. Hør programmet her:

Jesper Hammer skriver videre, at Lars Boje Mathiesen har sagt, at han ville trække sig som formand, hvis ikke pengene stod på hans konto fredag morgen.

I mailen lyder det, at hovedbestyrelsen har valgt ikke at imødekomme kravene fra formanden.

“At Lars Boje Mathiesen desuden de seneste uger har afkrævet Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget over 2,6 millioner kroner i alt – foruden sit folketingsvederlag på over 65.000 kroner om måneden eksklusiv pension – for at forblive som formand for vores parti, har selvsagt ikke gjort os mildere stemt,” lyder det også i mailen.

Det er en enig hovedbestyrelse, der har valgt at ekskludere Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen: Jeg er offer for karaktermord

Lars Boje Mathiesen mener derimod, at Nye Borgerliges hovedbestyrelse begår et “karaktermord” på ham.

“Det er bare så beskidt, tingene er i politik. Det har jeg meget lidt respekt for. De ved ligeså godt som jeg, hvad uenigheden handlede om.”

“Og det, som de forsøger at hænge mig ud på, er direkte pinligt og usandt og viser blot, hvor desperate de er for, at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden, skriver han på Facebook uden at uddybe, hvad det egentlig handler om.”

Han uddyber, at han ikke er blevet informeret om, at han er blevet afsat som følge af et ekstraordinært møde i hovedbestyrelsen torsdag aften, og at det er sket natten over.

“Jeg gik i seng som formand for et parti og er stået op til overskrifter om, at jeg nu er blevet smidt ud. Uden at være blevet informeret om det. Det siger vist også det hele om, hvordan disse folk arbejder,” skriver han videre.

Se hele Lars Boje Mathiesens Facebook-opslag her

Det er en måned siden, han blev valgt som formand, da partiet valgte nyt formandskab. Partiets næstformand, Henriette Ergemann, har tidligere trukket sig som følge af kontroversielle udtalelser om coronavirus.

Med Lars Boje Mathiesens eksklusion fra partiet har partiet tre folketingsmedlemmer tilbage.

Efter valget i november sidste år havde Nye Borgerlige seks mandater i Folketinget.

Siden har Mikkel Bjørn og Mette Thiesen desuden forladt partiet og meldt sig ind i Dansk Folkeparti.

/ritzau/

Læs også

28.03.23

Landmænd vil anlægge solceller – professor kalder det spild af god landbrugsjord

Mange landmænd drømmer om at dække nogle af deres marker med solceller i stedet for afgrøder. Men hvis man fylder markerne med solceller, kommer man til at mangle landbrugsjord. Og med en stigende interesse hos landsmændene for at opstille solceller, kan vi stå overfor et problem. Det siger Jørgen E. Olesen, der er professor ved…

Læs mere
28.03.23

Tabita Mortensen blev abortturist i Sverige: “Jeg følte mig voldtaget af systemet”

Hvert år rejser danske kvinder til udlandet for at få aborter, som de ikke kan få i Danmark. En af dem er Tabita Mortensen. Hun blev gravid, selvom hun i over 20 år har brugt p-piller og altid har vidst, at hun ikke vil være mor. Hun mener, at abortloven skal ændres. Tabita Mortensen havde lige…

Læs mere
27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet