Nyhedsartikel

Lars Boje Mathiesen er blevet ekskluderet fra Nye Borgerlige

Ritzau

Artiklen er opdateret 08:50 med Lars Boje Mathiesens Facebook-opslag – og opdateret 15.20 med link til Det Blå Hjørne og kommentarer fra Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen stopper som formand i Nye Borgerlige og ekskluderes fra partiet.

Det oplyser Jesper Hammer fra partiets hovedbestyrelse i en mail til partiets medlemmer. En mail, som Ritzau er i besiddelse af.

Lars Boje Mathiesen ekskluderes både fra folketingsgruppen og partiet.

“Lars Boje Mathiesen har helt uhørt henvendt sig med et krav om at få overført cirka 350.000 kroner, der står på en intern underkonto i partiet, til sin egen private konto til en personlig brandingkampagne” skriver Jesper Hammer i mailen.

“En kampagne, som partiet ikke indgår i og som ikke har en direkte relevans og sammenhæng med Lars Boje Mathiesens medlemskab og formandskab i Nye Borgerlige”

Lars Boje Mathiesen medvirkede i Det Blå Hjørne på Radio4. Hør programmet her:

Jesper Hammer skriver videre, at Lars Boje Mathiesen har sagt, at han ville trække sig som formand, hvis ikke pengene stod på hans konto fredag morgen.

I mailen lyder det, at hovedbestyrelsen har valgt ikke at imødekomme kravene fra formanden.

“At Lars Boje Mathiesen desuden de seneste uger har afkrævet Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget over 2,6 millioner kroner i alt – foruden sit folketingsvederlag på over 65.000 kroner om måneden eksklusiv pension – for at forblive som formand for vores parti, har selvsagt ikke gjort os mildere stemt,” lyder det også i mailen.

Det er en enig hovedbestyrelse, der har valgt at ekskludere Lars Boje Mathiesen.

Lars Boje Mathiesen: Jeg er offer for karaktermord

Lars Boje Mathiesen mener derimod, at Nye Borgerliges hovedbestyrelse begår et “karaktermord” på ham.

“Det er bare så beskidt, tingene er i politik. Det har jeg meget lidt respekt for. De ved ligeså godt som jeg, hvad uenigheden handlede om.”

“Og det, som de forsøger at hænge mig ud på, er direkte pinligt og usandt og viser blot, hvor desperate de er for, at vælgerne og medlemmerne ikke får sandheden, skriver han på Facebook uden at uddybe, hvad det egentlig handler om.”

Han uddyber, at han ikke er blevet informeret om, at han er blevet afsat som følge af et ekstraordinært møde i hovedbestyrelsen torsdag aften, og at det er sket natten over.

“Jeg gik i seng som formand for et parti og er stået op til overskrifter om, at jeg nu er blevet smidt ud. Uden at være blevet informeret om det. Det siger vist også det hele om, hvordan disse folk arbejder,” skriver han videre.

Se hele Lars Boje Mathiesens Facebook-opslag her

Det er en måned siden, han blev valgt som formand, da partiet valgte nyt formandskab. Partiets næstformand, Henriette Ergemann, har tidligere trukket sig som følge af kontroversielle udtalelser om coronavirus.

Med Lars Boje Mathiesens eksklusion fra partiet har partiet tre folketingsmedlemmer tilbage.

Efter valget i november sidste år havde Nye Borgerlige seks mandater i Folketinget.

Siden har Mikkel Bjørn og Mette Thiesen desuden forladt partiet og meldt sig ind i Dansk Folkeparti.

/ritzau/

Læs også

29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere
28.09.23

Tidligere Etisk Råd formand efterlyser mænds rettigheder i abortdebat

Mænds rettigheder er blevet forsømt i den debat, som de nye abortanbefalinger har skabt. Det mener den tidligere formand for Etisk Råd Gorm Greisen. Grænsen for den frie abort for kvinder har været diskuteret, efter Etisk Råd tirsdag anbefalede at hæve abortgrænsen til 18. graviditetsuge. Gorm Greisen, der er tidligere formand for Etisk Råd, hilser…

Læs mere
27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet