Nyhedsartikel

Liberal Alliance: Radikale Venstres forslag om flere penge til kulturlivet er ikke passende i en tid med inflation

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Dansk kunst og kultur skal løftes.

Derfor vil Radikale Venstre i et nyt udspil afsætte 400 millioner kroner mere til kulturen årligt frem mod 2030.

Men forslaget er ikke passende i en tid med inflation, mener Liberal Alliances kulturordfører, Henrik Dahl.

“Tiden er ikke til at udvide det offentlige forbrug. Nationalbanken vil gerne have, at vi sætter efterspørgslen ned med 25 milliarder, og derfor synes jeg, at Radikales forslag er et forkert signal at sende,” siger Henrik Dahl.

Zenia Stampe, kulturordfører for Radikale Venstre, mener ikke, at man skal bruge den aktuelle økonomiske situation til at standse alt offentlig forbrug.

“Det er minimalt, hvor meget de 400 millioner vil betyde. Det drejer sig jo kun om 50 millioner om året, og det vil ikke have en inflationsfremmende effekt,” siger Zenia Stampe.

Hør bølgerne gå højt i debatten mellem Henrik Dahl og Zenia Stampe her: 

Henrik Dahl mener ikke, at Radikale Venstre har forstået, hvor alvorlig inflationen er.

“Det, som vi har brug for lige nu, er ærlige politikere, og det ikke er ærligt at sige, at inflationen ikke er noget problem. Det ville derimod være ærligt at sige, at der slet ikke er plads til at udvide det offentlige forbrug,” siger Henrik Dahl.

Den kritik giver Zenia Stampe ikke meget for.

“Hvis der er ét parti, der tager den økonomiske situation alvorligt, så er det Radikale Venstre.”

Hun synes derimod, at Henrik Dahl er uærlig.

“Jeg synes, det er uærligt, at Liberal Alliance bruger inflation som undskyldning for at være imod at øge det offentlige forbrug,” siger Zenia Stampe.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet