Nyhedsartikel

Liberal Alliance: Radikale Venstres forslag om flere penge til kulturlivet er ikke passende i en tid med inflation

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Dansk kunst og kultur skal løftes.

Derfor vil Radikale Venstre i et nyt udspil afsætte 400 millioner kroner mere til kulturen årligt frem mod 2030.

Men forslaget er ikke passende i en tid med inflation, mener Liberal Alliances kulturordfører, Henrik Dahl.

“Tiden er ikke til at udvide det offentlige forbrug. Nationalbanken vil gerne have, at vi sætter efterspørgslen ned med 25 milliarder, og derfor synes jeg, at Radikales forslag er et forkert signal at sende,” siger Henrik Dahl.

Zenia Stampe, kulturordfører for Radikale Venstre, mener ikke, at man skal bruge den aktuelle økonomiske situation til at standse alt offentlig forbrug.

“Det er minimalt, hvor meget de 400 millioner vil betyde. Det drejer sig jo kun om 50 millioner om året, og det vil ikke have en inflationsfremmende effekt,” siger Zenia Stampe.

Hør bølgerne gå højt i debatten mellem Henrik Dahl og Zenia Stampe her: 

Henrik Dahl mener ikke, at Radikale Venstre har forstået, hvor alvorlig inflationen er.

“Det, som vi har brug for lige nu, er ærlige politikere, og det ikke er ærligt at sige, at inflationen ikke er noget problem. Det ville derimod være ærligt at sige, at der slet ikke er plads til at udvide det offentlige forbrug,” siger Henrik Dahl.

Den kritik giver Zenia Stampe ikke meget for.

“Hvis der er ét parti, der tager den økonomiske situation alvorligt, så er det Radikale Venstre.”

Hun synes derimod, at Henrik Dahl er uærlig.

“Jeg synes, det er uærligt, at Liberal Alliance bruger inflation som undskyldning for at være imod at øge det offentlige forbrug,” siger Zenia Stampe.

Læs også

23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere
22.09.23

Biskop har brugt over en kvart mio. kr. på klippekort til vandflyveren

Biskoppen i Aarhus og en af hans centrale medarbejdere har de seneste år brugt sammenlagt over en kvart mio. kr. på at flyve til møder i København med vandflyveren. Pengene værd, siger kontorchef. Et spørgsmål om moral, mener etikprofessor. Igennem flere år har biskoppen i Aarhus, Henrik Wigh-Poulsen, og hans kontorchef brugt kirkens penge på at…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet