Nyhedsartikel

Løkke ser muligheder i Ellemann som statsminister

Lars Løkke Rasmussen afviser ikke, at han vil hjælpe sit tidligere parti tilbage til magten. Samtidig tager partistifteren afstand fra statsminister Mette Frederiksens ledelsesstil.

Lars Løkke Rasmussen vil være klar til at gøre Venstres Jakob Ellemann-Jensen til statsminister under de rette omstændigheder. Moderaternes formand ønsker at aflive spekulationer om, at hans nye parti ikke vil Venstre tilbage til magten.

”Jeg kan læse i aviserne, at jeg aldrig nogensinde ville gøre Jakob Ellemann-Jensen til statsminister, fordi der skulle være for meget ondt blod imellem os. Det kan jeg i hvert fald afkræfte. Det er ikke min tilgang til det,” siger Lars Løkke Rasmussen til det politiske magasin Mandat på Radio4.

Hør interviewet med Lars Løkke Rasmussen her:

Meldingen kommer på dagen, hvor den tidligere statsministers parti, Moderaterne, rundede de nødvendige 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Dagen markerer også et endegyldigt farvel til Venstre, forklarer Lars Løkke Rasmussen.

”Jeg går ikke og bærer nag. Og for mig er det også vemodigt, at jeg ikke længere er med i det parti, som har givet mig alt i 40 år. Men jeg vil aldrig nogensinde drømme om et hævntogt, hvor jeg sagde, at hvis der er én, der ikke skal være statsminister, så er det en venstremand. Det er slet ikke min tænkning.”

Mens Lars Løkke Rasmussen ikke vil lægge sig fast på, hvem han foretrækker som statsminister, sætter han gerne navn på, i hvilke partier han ser de største muligheder for et politisk samarbejde.

”Det er min ambition, at de partier, der ligesom Moderaterne, har et helhedssyn på dansk politik – Venstre, Konservative, De Radikale og Socialdemokraterne – i højere grad kan finde sammen om et politisk projekt, der kan pege fremad. Og i det tilfælde skal en eller anden jo sidde for bordenden, men jeg sætter ikke et navn på, hvem det skal være”, siger Lars Løkke Rasmussen.

I Radio4’s politiske program, Mandat, bliver partistifteren flere gange spurgt om, hvem han helst ser som statsminister efter næste folketingsvalg. Samme spørgsmål har han onsdag afvist at besvare overfor flere andre medier.

Dog ser Lars løkke Rasmussen ikke store chancer for at Moderaterne vil lægge mandater til grund for en socialdemokratisk statsminister.

”Jeg synes, det ser svært ud, som det ser ud lige nu. Meget er jo gået, som jeg frygtede. Der var jo en grund til, at jeg rakte en hånd ud over midten i dansk politik.  Nu har vi en socialdemokratisk ét-partis-regering, som er den mest egenrådige regering, vi har set i Danmarkshistorien. Så lige nu har jeg svært ved at se Mette Frederiksen i spidsen for sådan et samarbejdsprojekt, som jeg taler om, siger Lars Løkke Rasmussen

Læs også

31.01.23

Organisation vil sikre ikke-vaccinerede mulighed for “rent blod”

Personer, der ikke er blevet vaccineret mod COVID-19, bør have muligheden for modtage blod fra personer, der ligesom dem selv er uvaccinerede. Sådan lyder ønsket fra en verdensomspændende organisation, der kalder sig Safe Blood Donation. Fabrice Knecht er teamleder for den ny-startede danske fraktion af organisationen, og han mener at ønsket om at kunne fravælge…

Læs mere
31.01.23

Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

Efter afstemning i Helsingør Kommunes byråd blev det mandag aften vedtaget, at Simon Spies Plads beholder sit navn. Simon Spies Plads i Helsingør bliver ved med at hedde Simon Spies Plads. Det er mandag blevet vedtaget efter en afstemning i Helsingør Kommunes byråd. Det skriver Helsingør Dagblad. Beslutningen blev vedtaget med et yderst spinkelt flertal.…

Læs mere
30.01.23

Advarede om problemer i 2017: Professor føler sig ignoreret efter sager om døde børn

I flere år har professor advaret om, at der ofte sker fejl på grund af misforståelser og manglende brug af tolke i sundhedsvæsenet. Det er snart seks år siden, at Morten Sodemann udgav rapporten. Efter et helt års forskning havde han fundet frem til flere opsigtsvækkende konklusioner, som han var klar til at fortælle om…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet