Nyhedsartikel

Løkke ser muligheder i Ellemann som statsminister

Lars Løkke Rasmussen afviser ikke, at han vil hjælpe sit tidligere parti tilbage til magten. Samtidig tager partistifteren afstand fra statsminister Mette Frederiksens ledelsesstil.

Lars Løkke Rasmussen vil være klar til at gøre Venstres Jakob Ellemann-Jensen til statsminister under de rette omstændigheder. Moderaternes formand ønsker at aflive spekulationer om, at hans nye parti ikke vil Venstre tilbage til magten.

”Jeg kan læse i aviserne, at jeg aldrig nogensinde ville gøre Jakob Ellemann-Jensen til statsminister, fordi der skulle være for meget ondt blod imellem os. Det kan jeg i hvert fald afkræfte. Det er ikke min tilgang til det,” siger Lars Løkke Rasmussen til det politiske magasin Mandat på Radio4.

Hør interviewet med Lars Løkke Rasmussen her:

Meldingen kommer på dagen, hvor den tidligere statsministers parti, Moderaterne, rundede de nødvendige 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Dagen markerer også et endegyldigt farvel til Venstre, forklarer Lars Løkke Rasmussen.

”Jeg går ikke og bærer nag. Og for mig er det også vemodigt, at jeg ikke længere er med i det parti, som har givet mig alt i 40 år. Men jeg vil aldrig nogensinde drømme om et hævntogt, hvor jeg sagde, at hvis der er én, der ikke skal være statsminister, så er det en venstremand. Det er slet ikke min tænkning.”

Mens Lars Løkke Rasmussen ikke vil lægge sig fast på, hvem han foretrækker som statsminister, sætter han gerne navn på, i hvilke partier han ser de største muligheder for et politisk samarbejde.

”Det er min ambition, at de partier, der ligesom Moderaterne, har et helhedssyn på dansk politik – Venstre, Konservative, De Radikale og Socialdemokraterne – i højere grad kan finde sammen om et politisk projekt, der kan pege fremad. Og i det tilfælde skal en eller anden jo sidde for bordenden, men jeg sætter ikke et navn på, hvem det skal være”, siger Lars Løkke Rasmussen.

I Radio4’s politiske program, Mandat, bliver partistifteren flere gange spurgt om, hvem han helst ser som statsminister efter næste folketingsvalg. Samme spørgsmål har han onsdag afvist at besvare overfor flere andre medier.

Dog ser Lars løkke Rasmussen ikke store chancer for at Moderaterne vil lægge mandater til grund for en socialdemokratisk statsminister.

”Jeg synes, det ser svært ud, som det ser ud lige nu. Meget er jo gået, som jeg frygtede. Der var jo en grund til, at jeg rakte en hånd ud over midten i dansk politik.  Nu har vi en socialdemokratisk ét-partis-regering, som er den mest egenrådige regering, vi har set i Danmarkshistorien. Så lige nu har jeg svært ved at se Mette Frederiksen i spidsen for sådan et samarbejdsprojekt, som jeg taler om, siger Lars Løkke Rasmussen

Læs også

25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere
25.06.22

Søren Espersen og Dennis Flydtkjær flygter fra Dansk Folkeparti

Siden Morten Messerschmidt d. 23 januar i år overtog posten som Dansk Folkeparti formand, er hans folketingsgruppe skrumpet fra at have 16 medlemmer til nu seks medlemmer. Senest er det Dennis Flydtkjær som har valgt at forlade partiet. “I de sidste par år er det politiske i partiet blevet overskygget af interne læk fra møder,…

Læs mere
25.06.22

DF’s folketingsgruppe er mere end halveret siden valg

Fredag forlod to folketingsmedlemmer Dansk Folkeparti, og lørdag morgen følger Søren Espersen trop. Det seneste halve år har Dansk Folkeparti mistet en række profiler i både folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Efter formandsopgøret 23. januar, der sluttede med, at Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har den nye formand forsøgt at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet