Lyntestudbyder vil give præcis information om ventetid og mindske køer

Testcenter i Østerbrohuset, i Aarhusgade mandag den 21. december 2020. I en sportshal, som er indrettet i en gammel sporvognsremise i Aarhusgade kan københavnere nu blive lyntestet. Centeret holder døgnåbent men den 24. december og 31. december er testcenteret dog kun åbent fra 9-14. Den 1. januar åbner centeret kl.12. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

10. maj 2021

mmg@radio4.dk

mmg@radio4.dk

Carelink, der driver over 100 coronateststeder i Syddanmark, vil undgå misvisende information om ventetid ved testcentre. Derfor har firmaet ingen information om aktuel ventetid på deres hjemmeside, imens der arbejdes på en retvisende løsning.

Det skal være muligt at se den mest muligt nøjagtige ventetid på en lyntest for coronavirus på de enkelte teststeder og på den måde undgå lange køer. Sådan lyder det fra testudbyderen, Carelink, der driver over 100 testcentre i Syddanmark, efter flere historier om timelange køer til testcentrene.

Firmaet arbejder derfor på en nøjagtig overvågning af ventetiderne ved de enkelte centre.

”Vi har haft vanskeligt ved, at de tidsanvisninger, vi giver, er korrekte,” siger direktør hos Carelink, Brian Rosenberg til Radio4.

”Lige nu arbejder vi på en løsning, hvor borgerne selv er med til at svare på, hvor længe, de har stået i kø. På den måde håber vi på at skabe det mest præcise overblik,” siger han.

Formålet er, at borgerne, der skal testes, kan vælge det sted, hvor ventetiden er kortest og dermed undgå de lange køer ved nogen testcentre.

”På den måde vil det være muligt at jævne ventetiden mere ud,” siger Brian Rosenberg.

Lange køer kan have konsekvenser

Imens Carelink arbejder på en løsning, oplyser de ikke om de aktuelle ventetider på deres hjemmeside, hvilket de to andre testudbydere, Falck og Copenhagen Medical, gør.

Efter at frisører, restauranter, og kulturtilbud er genåbnet, og behovet er øget for et negativt testsvar i coronapasset, har der været tidspunkter med ventetider på over en time ved lyntestcentre over hele landet.

Borgere er blevet opfordret til at tjekke de aktuelle ventetider på udbydernes hjemmesider for at undgå de lange køer.

Hos Carelink mener Brian Rosenberg, at det er vigtigt, at danskerne kan stole på, hvor lang tid det tager at få taget en test for coronavirus. Fejlagtig information kan nemlig få konsekvenser, lyder det.

”Hvis man har købt en togbillet til København fra Aarhus og ser på hjemmesiden, at man kan få taget en test indenfor en halv time, og det så tager en time, så er toget kørt. Så det er væsentligt, at man som borger kan stole på de indikationer, der kommer.”

”I øjeblikket oplever vi relativt lange køer, og vi arbejder på højtryk for at få dem mindsket. Men om der er nogen, der går hjem med uforrettet sag, ja, det tror jeg, der er,” siger Brian Rosenberg.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00