Nyhedsartikel

Mange danske virksomheder er ramt af hackerangreb: ”Der er ingen virksomhed tilbage”

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

De danske hostingselskaber Azerocloud og Cloudnordic er ramt af hackerangreb. Det har resulteret i, at flere hundrede danske virksomheder ikke længere kan tilgå deres data.

Cyberangrebet gør lige nu livet rigtig surt for de mange mellemstore og mindre virksomheder. For angrebet har betydet, at de har mistet deres hjemmesider, mailindbakker, og alt det de har gemt i deres såkaldte cloud.

Martin Haslund Johansson, direktør for hostingselskaberne Azerocloud og Cloudnordic, beklager situationen meget.

”Det her berører mig meget – jeg er rasende ked af det”, lyder ordene fra direktøren.

Azerocloud og Cloudnordic er såkaldte hosting selskaber, som primært varetager deres kunders data. Derfor er det ikke kun disse to selskaber, som er hårdt ramt.

Per Jakobsen er købmand og direktør for handelsvirksomheden ‘5610eu’. Han er kunde hos Azerocloud og Cloudnordic. For ham har det her cyberangreb været altødelæggende for den virksomhed, som han har været en del af i 43 år.

”Det her er uoverskueligt. Vores kunder kan ikke finde os mere – der er ingen virksomhed tilbage” siger en berørt Per Jakobsen.

Martin Johansson påpeger, at de vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe deres kunder på rette vej igen. Han henviser blandt andet til Azerocloud og Cloudnordics hjemmesider, hvor deres kunder indtil videre kan få meget sparsom information om sagen.

På trods af, at Martin Johansson samt Azerocloud og Cloudnordics vil gøre alt, hvad de kan for at hjælpe deres kunder på rette vej, så kan man ikke regne med kundernes opbakning, når angrebet er ovre, lyder det fra en emotionel Martin Johansson.

”Jeg forventer ikke, at der er nogle kunder tilbage hos os, når det her er overstået”

Hackerne kræver seks bitcoin, som svarer til cirka en million kroner for at frigive dataen igen.

Azerocloud og Cloudnordic har i samråd med politiet valgt ikke at betale løsesummen.

Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet