Nyhedsartikel

Marie Krarup vil fjerne sanktioner mod Rusland

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Selvom der lige nu florerer voldsomme billeder fra den ukrainske by Butja, ændrer det ikke på Marie Krarups holdning til Rusland. Hun mener, at vesten bør droppe sanktionerne.

Voldsomme billeder af lig i gaderne i den ukrainske by Butja får flere politikere til at skrue op for retorikken mod Ruslands invasion af Ukraine. Blandt andet skrev statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på Facebook at:

”Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt.”

Men retorikken er ikke skærpet hos løsgænger og folketingsmedlem, Marie Krarup. Selvom hun bliver påvirket af de voldsomme billeder fra Butja, så ændrer det ikke på hendes syn på Rusland, skriver Berlingske.

Hør hele interviewet med Marie Krarup, løsgænger i Folketinget, i Radio4 Morgen herunder:

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti holder fast i, at man bør droppe sanktionerne mod Rusland, da de ikke fører nogen vegne.

”Sanktioner virker ikke til det, de er sat i verden for. Det har vi set gang på gang. Hvis vi vil have Rusland til at stoppe krigen i Ukraine, så er det forhandlinger eller krigstiltag, der skal til, mens sanktioner formentlig ikke vil føre til noget som helst andet, end at vi ødelægger vores egen økonomi, ” siger hun i Radio4 Morgen.

”Når man laver sanktioner, så er der altså to ofre. Der er dem, man retter sanktionerne imod, hvis de er klogt lavet. Og så er der én selv, ” fortsætter hun.

Efter Marie Krarups mening har de vestlige lande ført en tåbelig politik, der overvejende er skyld i, at Rusland overhovedet er endt med at gå i krig.

Derfor mener hun også, at det er de vestliges landes ansvar at få afsluttet krigen i Ukraine.

”Det kunne for eksempel være, at man siger, at Ukraine aldrig nogensinde bliver medlem af NATO. Og at vestmagterne vil sørge for, at deres (Ukraines, red.) neutralitet i fremtiden vil blive respekteret,” siger hun i Radio4 Morgen.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet