Nyhedsartikel

Marie Krarup vil fjerne sanktioner mod Rusland

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Selvom der lige nu florerer voldsomme billeder fra den ukrainske by Butja, ændrer det ikke på Marie Krarups holdning til Rusland. Hun mener, at vesten bør droppe sanktionerne.

Voldsomme billeder af lig i gaderne i den ukrainske by Butja får flere politikere til at skrue op for retorikken mod Ruslands invasion af Ukraine. Blandt andet skrev statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på Facebook at:

”Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt.”

Men retorikken er ikke skærpet hos løsgænger og folketingsmedlem, Marie Krarup. Selvom hun bliver påvirket af de voldsomme billeder fra Butja, så ændrer det ikke på hendes syn på Rusland, skriver Berlingske.

Hør hele interviewet med Marie Krarup, løsgænger i Folketinget, i Radio4 Morgen herunder:

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti holder fast i, at man bør droppe sanktionerne mod Rusland, da de ikke fører nogen vegne.

”Sanktioner virker ikke til det, de er sat i verden for. Det har vi set gang på gang. Hvis vi vil have Rusland til at stoppe krigen i Ukraine, så er det forhandlinger eller krigstiltag, der skal til, mens sanktioner formentlig ikke vil føre til noget som helst andet, end at vi ødelægger vores egen økonomi, ” siger hun i Radio4 Morgen.

”Når man laver sanktioner, så er der altså to ofre. Der er dem, man retter sanktionerne imod, hvis de er klogt lavet. Og så er der én selv, ” fortsætter hun.

Efter Marie Krarups mening har de vestlige lande ført en tåbelig politik, der overvejende er skyld i, at Rusland overhovedet er endt med at gå i krig.

Derfor mener hun også, at det er de vestliges landes ansvar at få afsluttet krigen i Ukraine.

”Det kunne for eksempel være, at man siger, at Ukraine aldrig nogensinde bliver medlem af NATO. Og at vestmagterne vil sørge for, at deres (Ukraines, red.) neutralitet i fremtiden vil blive respekteret,” siger hun i Radio4 Morgen.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet