Nyhedsartikel

Marie Krarup vil fjerne sanktioner mod Rusland

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Selvom der lige nu florerer voldsomme billeder fra den ukrainske by Butja, ændrer det ikke på Marie Krarups holdning til Rusland. Hun mener, at vesten bør droppe sanktionerne.

Voldsomme billeder af lig i gaderne i den ukrainske by Butja får flere politikere til at skrue op for retorikken mod Ruslands invasion af Ukraine. Blandt andet skrev statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på Facebook at:

”Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt.”

Men retorikken er ikke skærpet hos løsgænger og folketingsmedlem, Marie Krarup. Selvom hun bliver påvirket af de voldsomme billeder fra Butja, så ændrer det ikke på hendes syn på Rusland, skriver Berlingske.

Hør hele interviewet med Marie Krarup, løsgænger i Folketinget, i Radio4 Morgen herunder:

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti holder fast i, at man bør droppe sanktionerne mod Rusland, da de ikke fører nogen vegne.

”Sanktioner virker ikke til det, de er sat i verden for. Det har vi set gang på gang. Hvis vi vil have Rusland til at stoppe krigen i Ukraine, så er det forhandlinger eller krigstiltag, der skal til, mens sanktioner formentlig ikke vil føre til noget som helst andet, end at vi ødelægger vores egen økonomi, ” siger hun i Radio4 Morgen.

”Når man laver sanktioner, så er der altså to ofre. Der er dem, man retter sanktionerne imod, hvis de er klogt lavet. Og så er der én selv, ” fortsætter hun.

Efter Marie Krarups mening har de vestlige lande ført en tåbelig politik, der overvejende er skyld i, at Rusland overhovedet er endt med at gå i krig.

Derfor mener hun også, at det er de vestliges landes ansvar at få afsluttet krigen i Ukraine.

”Det kunne for eksempel være, at man siger, at Ukraine aldrig nogensinde bliver medlem af NATO. Og at vestmagterne vil sørge for, at deres (Ukraines, red.) neutralitet i fremtiden vil blive respekteret,” siger hun i Radio4 Morgen.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet