Nyhedsartikel

Marie Krarup vil fjerne sanktioner mod Rusland

Ida Kristensen
idk@radio4.dk

Selvom der lige nu florerer voldsomme billeder fra den ukrainske by Butja, ændrer det ikke på Marie Krarups holdning til Rusland. Hun mener, at vesten bør droppe sanktionerne.

Voldsomme billeder af lig i gaderne i den ukrainske by Butja får flere politikere til at skrue op for retorikken mod Ruslands invasion af Ukraine. Blandt andet skrev statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på Facebook at:

”Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt.”

Men retorikken er ikke skærpet hos løsgænger og folketingsmedlem, Marie Krarup. Selvom hun bliver påvirket af de voldsomme billeder fra Butja, så ændrer det ikke på hendes syn på Rusland, skriver Berlingske.

Hør hele interviewet med Marie Krarup, løsgænger i Folketinget, i Radio4 Morgen herunder:

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti holder fast i, at man bør droppe sanktionerne mod Rusland, da de ikke fører nogen vegne.

”Sanktioner virker ikke til det, de er sat i verden for. Det har vi set gang på gang. Hvis vi vil have Rusland til at stoppe krigen i Ukraine, så er det forhandlinger eller krigstiltag, der skal til, mens sanktioner formentlig ikke vil føre til noget som helst andet, end at vi ødelægger vores egen økonomi, ” siger hun i Radio4 Morgen.

”Når man laver sanktioner, så er der altså to ofre. Der er dem, man retter sanktionerne imod, hvis de er klogt lavet. Og så er der én selv, ” fortsætter hun.

Efter Marie Krarups mening har de vestlige lande ført en tåbelig politik, der overvejende er skyld i, at Rusland overhovedet er endt med at gå i krig.

Derfor mener hun også, at det er de vestliges landes ansvar at få afsluttet krigen i Ukraine.

”Det kunne for eksempel være, at man siger, at Ukraine aldrig nogensinde bliver medlem af NATO. Og at vestmagterne vil sørge for, at deres (Ukraines, red.) neutralitet i fremtiden vil blive respekteret,” siger hun i Radio4 Morgen.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet