Nyhedsartikel

Massivt mandefald hos DF: “Jeg har mistet tilliden til Morten”

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

De fem folketingsmedlemmer Bent Bøgsted, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og senest Hans Kristian Skibby har meddelt, at de forlader Dansk Folkeparti.

De har ikke tillid til den nyvalgte formand Morten Messerschmidt. Dermed bliver de nu løsgængere i Folketinget.

“Jeg har mistet tilliden til Morten, og den mener jeg, man skal have for at kunne fortsætte. Han havde fortalt mig, at han tog mine bekymringer alvorligt. Jeg frygtede nogle af dem, der ville ind i partiet – Anders Vistisen og rigtig mange fra Dansk Folkepartis Ungdom. Det lovede han mig ikke ville ske, og alligevel skete det kort tid efter. Så mister man tilliden,” siger Liselott Blixt til Radio4 Morgen.

Derudover retter det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti kritik af partiets stifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard.

“Hun har voksenmobbet medlemmer, og hun har opført sig på en måde, der ikke er ret og rimelig. Der har været en hetz mod nogle bestemte medlemmer,” siger Liselott Blixt og hentyder til, at der er en sammenhæng mellem de medlemmer, der nu har meldt sig ud, og de medlemmer den påståede voksenmobning er gået ud over.

Selvom hun har følt sig dårligt behandlet, var beslutningen om at træde ud af Dansk Folkeparti dog ikke på nogen måde nem.

“Det har været utroligt svært at tage det her valg. Jeg har haft rigtig mange søvnløse nætter. Men jeg har også talt meget med min familie, og de har sagt, at de hellere ønsker, at jeg går ud af politik, for at vi kan få det godt igen. De vil hellere have en glad mor, der laver noget andet. Det har været svært, men jeg er også lettet og glad for valget,” siger hun.

Hør hele interviewet med Liselott Blixt, der nu er forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og hæng på til en efterfølgende analyse fra Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, her:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Morten Messerschmidt, næstformand René Christensen, gruppeformand i Folketinget Peter Skaarup eller Pia Kjærsgaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet