Nyhedsartikel

Massivt mandefald hos DF: “Jeg har mistet tilliden til Morten”

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

De fem folketingsmedlemmer Bent Bøgsted, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og senest Hans Kristian Skibby har meddelt, at de forlader Dansk Folkeparti.

De har ikke tillid til den nyvalgte formand Morten Messerschmidt. Dermed bliver de nu løsgængere i Folketinget.

“Jeg har mistet tilliden til Morten, og den mener jeg, man skal have for at kunne fortsætte. Han havde fortalt mig, at han tog mine bekymringer alvorligt. Jeg frygtede nogle af dem, der ville ind i partiet – Anders Vistisen og rigtig mange fra Dansk Folkepartis Ungdom. Det lovede han mig ikke ville ske, og alligevel skete det kort tid efter. Så mister man tilliden,” siger Liselott Blixt til Radio4 Morgen.

Derudover retter det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti kritik af partiets stifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard.

“Hun har voksenmobbet medlemmer, og hun har opført sig på en måde, der ikke er ret og rimelig. Der har været en hetz mod nogle bestemte medlemmer,” siger Liselott Blixt og hentyder til, at der er en sammenhæng mellem de medlemmer, der nu har meldt sig ud, og de medlemmer den påståede voksenmobning er gået ud over.

Selvom hun har følt sig dårligt behandlet, var beslutningen om at træde ud af Dansk Folkeparti dog ikke på nogen måde nem.

“Det har været utroligt svært at tage det her valg. Jeg har haft rigtig mange søvnløse nætter. Men jeg har også talt meget med min familie, og de har sagt, at de hellere ønsker, at jeg går ud af politik, for at vi kan få det godt igen. De vil hellere have en glad mor, der laver noget andet. Det har været svært, men jeg er også lettet og glad for valget,” siger hun.

Hør hele interviewet med Liselott Blixt, der nu er forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og hæng på til en efterfølgende analyse fra Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, her:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Morten Messerschmidt, næstformand René Christensen, gruppeformand i Folketinget Peter Skaarup eller Pia Kjærsgaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet