Nyhedsartikel

Massivt mandefald hos DF: “Jeg har mistet tilliden til Morten”

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

De fem folketingsmedlemmer Bent Bøgsted, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og senest Hans Kristian Skibby har meddelt, at de forlader Dansk Folkeparti.

De har ikke tillid til den nyvalgte formand Morten Messerschmidt. Dermed bliver de nu løsgængere i Folketinget.

“Jeg har mistet tilliden til Morten, og den mener jeg, man skal have for at kunne fortsætte. Han havde fortalt mig, at han tog mine bekymringer alvorligt. Jeg frygtede nogle af dem, der ville ind i partiet – Anders Vistisen og rigtig mange fra Dansk Folkepartis Ungdom. Det lovede han mig ikke ville ske, og alligevel skete det kort tid efter. Så mister man tilliden,” siger Liselott Blixt til Radio4 Morgen.

Derudover retter det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti kritik af partiets stifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard.

“Hun har voksenmobbet medlemmer, og hun har opført sig på en måde, der ikke er ret og rimelig. Der har været en hetz mod nogle bestemte medlemmer,” siger Liselott Blixt og hentyder til, at der er en sammenhæng mellem de medlemmer, der nu har meldt sig ud, og de medlemmer den påståede voksenmobning er gået ud over.

Selvom hun har følt sig dårligt behandlet, var beslutningen om at træde ud af Dansk Folkeparti dog ikke på nogen måde nem.

“Det har været utroligt svært at tage det her valg. Jeg har haft rigtig mange søvnløse nætter. Men jeg har også talt meget med min familie, og de har sagt, at de hellere ønsker, at jeg går ud af politik, for at vi kan få det godt igen. De vil hellere have en glad mor, der laver noget andet. Det har været svært, men jeg er også lettet og glad for valget,” siger hun.

Hør hele interviewet med Liselott Blixt, der nu er forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og hæng på til en efterfølgende analyse fra Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, her:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Morten Messerschmidt, næstformand René Christensen, gruppeformand i Folketinget Peter Skaarup eller Pia Kjærsgaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

21.03.23

Grønlandske politikere vil have arktisk ambassadør med grønlandske rødder

Danmarks arktiske ambassadør bør have grønlandske rødder. Sådan lyder det fra det grønlandske folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam, og fra Kuno Fencker, der er medlem af det grønlandske parlament – begge fra det socialdemokratiske parti Siumut. Men det møder kritik fra både SF og Dansk Folkeparti. “Det er svært at se det som et fremskridt, at man…

Læs mere
20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet