Nyhedsartikel

Massivt mandefald hos DF: “Jeg har mistet tilliden til Morten”

Simon Sandemand
sks@radio4.dk

De fem folketingsmedlemmer Bent Bøgsted, Karina Adsbøl, Lise Bech, Liselott Blixt og senest Hans Kristian Skibby har meddelt, at de forlader Dansk Folkeparti.

De har ikke tillid til den nyvalgte formand Morten Messerschmidt. Dermed bliver de nu løsgængere i Folketinget.

“Jeg har mistet tilliden til Morten, og den mener jeg, man skal have for at kunne fortsætte. Han havde fortalt mig, at han tog mine bekymringer alvorligt. Jeg frygtede nogle af dem, der ville ind i partiet – Anders Vistisen og rigtig mange fra Dansk Folkepartis Ungdom. Det lovede han mig ikke ville ske, og alligevel skete det kort tid efter. Så mister man tilliden,” siger Liselott Blixt til Radio4 Morgen.

Derudover retter det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti kritik af partiets stifter og tidligere formand Pia Kjærsgaard.

“Hun har voksenmobbet medlemmer, og hun har opført sig på en måde, der ikke er ret og rimelig. Der har været en hetz mod nogle bestemte medlemmer,” siger Liselott Blixt og hentyder til, at der er en sammenhæng mellem de medlemmer, der nu har meldt sig ud, og de medlemmer den påståede voksenmobning er gået ud over.

Selvom hun har følt sig dårligt behandlet, var beslutningen om at træde ud af Dansk Folkeparti dog ikke på nogen måde nem.

“Det har været utroligt svært at tage det her valg. Jeg har haft rigtig mange søvnløse nætter. Men jeg har også talt meget med min familie, og de har sagt, at de hellere ønsker, at jeg går ud af politik, for at vi kan få det godt igen. De vil hellere have en glad mor, der laver noget andet. Det har været svært, men jeg er også lettet og glad for valget,” siger hun.

Hør hele interviewet med Liselott Blixt, der nu er forhenværende medlem af Dansk Folkeparti og hæng på til en efterfølgende analyse fra Radio4s politiske redaktør, Thomas Larsen, her:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Morten Messerschmidt, næstformand René Christensen, gruppeformand i Folketinget Peter Skaarup eller Pia Kjærsgaard.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet