Nyhedsartikel

Medstifter ekskluderet fra Nye borgerlige: ”Jeg er ikke racist”

Angela Brink, Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk anbr@radio4.dk

Svend Pedersen blev torsdag ekskluderet af Nye Borgerlige og mister sin plads i partiets hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen mener, han har ytret sig racistisk. Selv afviser han at være racist.

Eksklusionen sker selvom partistifter og fungerende partiformand Pernille Vermund i mandags afviste at ekskludere Svend Pedersen.

Når Nye Borgerliges hovedbestyrelse alligevel skred til eksklusion torsdag, skyldes det, at Svend Pedersen, imens han har bestredet tillidshverv i partiet, har ytret ting på de sociale medier, som hovedbestyrelsen betragter som racistiske.

Konkret har Svend Pedersens skrevet under et billede af en abe-kop ”er det en neger?”. Han har også givet udtryk for, at Fremskridtspartiet stifter Mogens Glistrup havde ret, da han sagde, at alle gode danskere er racister.

Selv afviser Svend Pedersen efter flere ugers tavshed overfor Radio4, at han er racist.

“Det er et debatmæssigt problem, at man begynder at kalde os racister, uden at vi egentlig er det. Det, der er et problem, er at man definerer os som racister, fordi vi kritiserer islam”.

Du kan høre hele interviewet med Svend Pedersen her:

Svend Pedersen forlader udover posten som hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige også sin post som næstformand i Nye Borgerlige i Københavns Storkreds. En post han blev valgt til i mandags.

Forud for sin eksklusion var Svend Pedersen mediernes søgelys på grund af en række andre kommentarer.

Blandt andet kaldte han statsminister Mette Frederiksen ‘fullblown psykopat’. Svend Pedersen synes, det er i orden at tale sådan om andre mennesker.

“I det tilfælde her, ja. Jeg mener faktisk, at vores statsminister er meget, meget magtinteresseret. Nu er jeg jo bare lægmand, så jeg kan ikke give diagnoser. Men jeg mener, at vores statsminister praktiserer sit embede helt forkert.”

Svend Pedersen mener, at han med sine udtalelser holder et spejl op for dem, der taler grimt til og om folk som ham, der er islamkritiske.

“Når jeg siger fullblown psykopat om en statsminister, der bare vælger at lukke et helt minkerhvervs, det kan jeg ikke rigtigt synes er problematisk.”

Radio4 har kontaktet samtlige medlemmer af Nye Borgerliges hovedbestyrelse. Men ingen har ønsket at kommentere eksklusionen af Svend Pedersen.

Heller ikke Pernille Vermund har ønsket at kommentere eksklusionen.

Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet