Nyhedsartikel

Medstifter ekskluderet fra Nye borgerlige: ”Jeg er ikke racist”

Angela Brink, Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk anbr@radio4.dk

Svend Pedersen blev torsdag ekskluderet af Nye Borgerlige og mister sin plads i partiets hovedbestyrelse. Hovedbestyrelsen mener, han har ytret sig racistisk. Selv afviser han at være racist.

Eksklusionen sker selvom partistifter og fungerende partiformand Pernille Vermund i mandags afviste at ekskludere Svend Pedersen.

Når Nye Borgerliges hovedbestyrelse alligevel skred til eksklusion torsdag, skyldes det, at Svend Pedersen, imens han har bestredet tillidshverv i partiet, har ytret ting på de sociale medier, som hovedbestyrelsen betragter som racistiske.

Konkret har Svend Pedersens skrevet under et billede af en abe-kop ”er det en neger?”. Han har også givet udtryk for, at Fremskridtspartiet stifter Mogens Glistrup havde ret, da han sagde, at alle gode danskere er racister.

Selv afviser Svend Pedersen efter flere ugers tavshed overfor Radio4, at han er racist.

“Det er et debatmæssigt problem, at man begynder at kalde os racister, uden at vi egentlig er det. Det, der er et problem, er at man definerer os som racister, fordi vi kritiserer islam”.

Du kan høre hele interviewet med Svend Pedersen her:

Svend Pedersen forlader udover posten som hovedbestyrelsesmedlem i Nye Borgerlige også sin post som næstformand i Nye Borgerlige i Københavns Storkreds. En post han blev valgt til i mandags.

Forud for sin eksklusion var Svend Pedersen mediernes søgelys på grund af en række andre kommentarer.

Blandt andet kaldte han statsminister Mette Frederiksen ‘fullblown psykopat’. Svend Pedersen synes, det er i orden at tale sådan om andre mennesker.

“I det tilfælde her, ja. Jeg mener faktisk, at vores statsminister er meget, meget magtinteresseret. Nu er jeg jo bare lægmand, så jeg kan ikke give diagnoser. Men jeg mener, at vores statsminister praktiserer sit embede helt forkert.”

Svend Pedersen mener, at han med sine udtalelser holder et spejl op for dem, der taler grimt til og om folk som ham, der er islamkritiske.

“Når jeg siger fullblown psykopat om en statsminister, der bare vælger at lukke et helt minkerhvervs, det kan jeg ikke rigtigt synes er problematisk.”

Radio4 har kontaktet samtlige medlemmer af Nye Borgerliges hovedbestyrelse. Men ingen har ønsket at kommentere eksklusionen af Svend Pedersen.

Heller ikke Pernille Vermund har ønsket at kommentere eksklusionen.

Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet