Nyhedsartikel

Messerschmidt meldte om ro i partiet. Men så gik lokalbestyrelse i opløsning

Pernille Rudbæk og Mikkel Juul

Onsdag havde Mandat besøg af formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, til at udlægge, hvordan Dansk Folkeparti 2.0 skal tage sig ud. Her var meldingen fra Messerschmidt, at trods en turbulent start på sit formandskab så var der nu kommet ro på partiet.

Men allerede dagen efter, torsdag, meldte lokalbestyrelsen i Hjørring, at den opløser sig selv i protest mod partiets ledelse.

Torsdag morgen kom det nemlig frem, at alle medlemmer af lokalbestyrelsen i Hjørring har forladt partiet – på nær et medlem, skriver DR.

Årsagen til lokalbestyrelsens utilfredshed er, at Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har meddelt, at den tidligere formandskandidat Erik-Høgh Sørensen ikke skal være en del af partiets kandidater til Folketinget. Ifølge lokalbestyrelsen i Hjørring er denne beslutning truffet uden et gyldigt argument. Derfor har de nu meddelt Morten Messerschmidt, at lokalbestyrelsen opløser sig selv, hvis ikke beslutningen om Erik-Høgh Sørensens kandidatur – og nogle andre forhold – ændres.

Ro på bagsmækken

Det hele gik ellers lige så godt, hvis man skal tro formand Messerschmidt, der løftede lidt af sløret for de store planer om at modernisere partiet og skabe et nyt Dansk Folkeparti 2.0 i programmet Mandat.

“Dansk Folkeparti kommer til i en periode at ligge sløjt i målingerne, og ligge der, hvor vi gør, fordi det tager tid at vende sådan en supertanker her. Der er mange ting, der skal støves af,” sagde han til vært Pernille Rudbæk onsdag og fortsatte:

“Det er noget, jeg er optaget af, og som jeg derfor også har brugt en del tid på her i begyndelsen.”

Ifølge Messerschmidt er en del af arbejdet for at skabe et moderniseret DF at have den rette bemanding til arbejdet.

“Det handler også om at have de rigtige folk omkring sig. Og det tager tid. Men til gengæld har vi en plan for, hvordan vi vil gøre Dansk Folkeparti store igen,” fortalte han.

Hertil spurgte Pernille Rudbæk ham, om hvorvidt han vurderer, at der er helt og aldeles ro og enighed i partiet nu. Han svarede således:

“Vi har nogle meget salomoniske gruppemøder i hvert fald. Jeg kan jo desværre ikke delagtiggøre jer i dem sådan direkte, men I må tro mig på mine ord.”

Hør hele interviewet med Morten Messerschmidt her:

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men afventer stadig svar.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet