Nyhedsartikel

Messerschmidt meldte om ro i partiet. Men så gik lokalbestyrelse i opløsning

Pernille Rudbæk og Mikkel Juul

Onsdag havde Mandat besøg af formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, til at udlægge, hvordan Dansk Folkeparti 2.0 skal tage sig ud. Her var meldingen fra Messerschmidt, at trods en turbulent start på sit formandskab så var der nu kommet ro på partiet.

Men allerede dagen efter, torsdag, meldte lokalbestyrelsen i Hjørring, at den opløser sig selv i protest mod partiets ledelse.

Torsdag morgen kom det nemlig frem, at alle medlemmer af lokalbestyrelsen i Hjørring har forladt partiet – på nær et medlem, skriver DR.

Årsagen til lokalbestyrelsens utilfredshed er, at Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har meddelt, at den tidligere formandskandidat Erik-Høgh Sørensen ikke skal være en del af partiets kandidater til Folketinget. Ifølge lokalbestyrelsen i Hjørring er denne beslutning truffet uden et gyldigt argument. Derfor har de nu meddelt Morten Messerschmidt, at lokalbestyrelsen opløser sig selv, hvis ikke beslutningen om Erik-Høgh Sørensens kandidatur – og nogle andre forhold – ændres.

Ro på bagsmækken

Det hele gik ellers lige så godt, hvis man skal tro formand Messerschmidt, der løftede lidt af sløret for de store planer om at modernisere partiet og skabe et nyt Dansk Folkeparti 2.0 i programmet Mandat.

“Dansk Folkeparti kommer til i en periode at ligge sløjt i målingerne, og ligge der, hvor vi gør, fordi det tager tid at vende sådan en supertanker her. Der er mange ting, der skal støves af,” sagde han til vært Pernille Rudbæk onsdag og fortsatte:

“Det er noget, jeg er optaget af, og som jeg derfor også har brugt en del tid på her i begyndelsen.”

Ifølge Messerschmidt er en del af arbejdet for at skabe et moderniseret DF at have den rette bemanding til arbejdet.

“Det handler også om at have de rigtige folk omkring sig. Og det tager tid. Men til gengæld har vi en plan for, hvordan vi vil gøre Dansk Folkeparti store igen,” fortalte han.

Hertil spurgte Pernille Rudbæk ham, om hvorvidt han vurderer, at der er helt og aldeles ro og enighed i partiet nu. Han svarede således:

“Vi har nogle meget salomoniske gruppemøder i hvert fald. Jeg kan jo desværre ikke delagtiggøre jer i dem sådan direkte, men I må tro mig på mine ord.”

Hør hele interviewet med Morten Messerschmidt her:

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men afventer stadig svar.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet