Nyhedsartikel

Messerschmidt meldte om ro i partiet. Men så gik lokalbestyrelse i opløsning

Pernille Rudbæk og Mikkel Juul

Onsdag havde Mandat besøg af formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, til at udlægge, hvordan Dansk Folkeparti 2.0 skal tage sig ud. Her var meldingen fra Messerschmidt, at trods en turbulent start på sit formandskab så var der nu kommet ro på partiet.

Men allerede dagen efter, torsdag, meldte lokalbestyrelsen i Hjørring, at den opløser sig selv i protest mod partiets ledelse.

Torsdag morgen kom det nemlig frem, at alle medlemmer af lokalbestyrelsen i Hjørring har forladt partiet – på nær et medlem, skriver DR.

Årsagen til lokalbestyrelsens utilfredshed er, at Dansk Folkepartis hovedbestyrelse har meddelt, at den tidligere formandskandidat Erik-Høgh Sørensen ikke skal være en del af partiets kandidater til Folketinget. Ifølge lokalbestyrelsen i Hjørring er denne beslutning truffet uden et gyldigt argument. Derfor har de nu meddelt Morten Messerschmidt, at lokalbestyrelsen opløser sig selv, hvis ikke beslutningen om Erik-Høgh Sørensens kandidatur – og nogle andre forhold – ændres.

Ro på bagsmækken

Det hele gik ellers lige så godt, hvis man skal tro formand Messerschmidt, der løftede lidt af sløret for de store planer om at modernisere partiet og skabe et nyt Dansk Folkeparti 2.0 i programmet Mandat.

“Dansk Folkeparti kommer til i en periode at ligge sløjt i målingerne, og ligge der, hvor vi gør, fordi det tager tid at vende sådan en supertanker her. Der er mange ting, der skal støves af,” sagde han til vært Pernille Rudbæk onsdag og fortsatte:

“Det er noget, jeg er optaget af, og som jeg derfor også har brugt en del tid på her i begyndelsen.”

Ifølge Messerschmidt er en del af arbejdet for at skabe et moderniseret DF at have den rette bemanding til arbejdet.

“Det handler også om at have de rigtige folk omkring sig. Og det tager tid. Men til gengæld har vi en plan for, hvordan vi vil gøre Dansk Folkeparti store igen,” fortalte han.

Hertil spurgte Pernille Rudbæk ham, om hvorvidt han vurderer, at der er helt og aldeles ro og enighed i partiet nu. Han svarede således:

“Vi har nogle meget salomoniske gruppemøder i hvert fald. Jeg kan jo desværre ikke delagtiggøre jer i dem sådan direkte, men I må tro mig på mine ord.”

Hør hele interviewet med Morten Messerschmidt her:

Radio4 har forsøgt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men afventer stadig svar.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet