Nyhedsartikel

Mette Frederiksen vil ikke sige hvornår vi skal have folketingsvalg

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Statsminister Mette Frederiksen vil stadig ikke kommentere på, hvornår der bliver udskrevet folketingsvalg.

Men det er i dag lykkedes TV2, at få statsministeren til at svare på spørgsmål, efter at De Radikale i går meldte ud, at de vil have udskrevet et valg inden den 4. oktober, og før Folketinget mødes igen efter sommerferien.

Mette Frederiksen var i dag mødt op til DGI’s Landsstævne i Svendborg, og her forsøgte TV2 flere gange at få en klar udmelding om valget, og her siger statsministeren.

– Jeg lytter selvsagt til kritikken fra folketinget og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til valg, har jeg ingen kommentar, siger hun.

Det kan du høre i vores nyhedsudsendelser:

Torsdag kom Minkkommissionen med sin beretning med voldsom kritik af blandt andet statsministeren og en lang række centrale embedsmænd. Kommissionen har ikke forholdt sig til ministres ansvar, fordi det skal den ikke ifølge loven. Derfor har de blå partier ønsket, at uvildige advokater skulle give en vurdering af, om minksagen giver grundlag for at rejse en rigsretssag.

De Radikale sad med de afgørende mandater, men efter et møde i De Radikales hovedbestyrelse i går meddelte partiet, at det ikke støtter en advokatvurdering.I stedet vil partiet have statsministeren til at udskrive valg.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet