Nyhedsartikel

Mette Frederiksen vil ikke sige hvornår vi skal have folketingsvalg

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Statsminister Mette Frederiksen vil stadig ikke kommentere på, hvornår der bliver udskrevet folketingsvalg.

Men det er i dag lykkedes TV2, at få statsministeren til at svare på spørgsmål, efter at De Radikale i går meldte ud, at de vil have udskrevet et valg inden den 4. oktober, og før Folketinget mødes igen efter sommerferien.

Mette Frederiksen var i dag mødt op til DGI’s Landsstævne i Svendborg, og her forsøgte TV2 flere gange at få en klar udmelding om valget, og her siger statsministeren.

– Jeg lytter selvsagt til kritikken fra folketinget og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til valg, har jeg ingen kommentar, siger hun.

Det kan du høre i vores nyhedsudsendelser:

Torsdag kom Minkkommissionen med sin beretning med voldsom kritik af blandt andet statsministeren og en lang række centrale embedsmænd. Kommissionen har ikke forholdt sig til ministres ansvar, fordi det skal den ikke ifølge loven. Derfor har de blå partier ønsket, at uvildige advokater skulle give en vurdering af, om minksagen giver grundlag for at rejse en rigsretssag.

De Radikale sad med de afgørende mandater, men efter et møde i De Radikales hovedbestyrelse i går meddelte partiet, at det ikke støtter en advokatvurdering.I stedet vil partiet have statsministeren til at udskrive valg.

Læs også

17.08.22

Krudt, kugler og kampen mod tastaturkrigere trækkes ind i valgkampen

Forude venter en valgkamp, hvor forsvars- og sikkerhedspolitik vil fylde mere end normalt. Især på grund af krigen i Ukraine. SF og ingeniørforeningen IDA lancerer nu et fælles udspil, der blandt andet skal ruste Danmark mod destruktive cyberangreb. ”Siden Ruslands overfald på Ukraine i februar, står det klart, at verden går mere usikre tider i…

Læs mere
17.08.22

Helge vil have juridisk kønsskifte til sin datter på 9 år

Børn ned til 0 år skal kunne få et nyt CPR-nr. Det mener regeringen i et nyt forslag. Det fremgår af regeringens nye LGBT+-plan, som konkret vil fjerne den nedre aldersgrænse på juridisk kønsskifte. Og det er en god ide, det mener Helge Sune Nymand, far til Eva på 9 år, som har et CPR-nummer,…

Læs mere
17.08.22

Her er Støjbergs folketingskandidater

Danmarksdemokraterne gør sig klar til folketingsvalget med offentliggørelsen af deres kandidater. 30 forskellige folketingskandidater er blevet offentliggjort, og hun henter mange tidligere medlemmer fra både Dansk Folkeparti og Venstre. Det oplyser partiet overfor Radio4. Samlet fordeler kandidaterne således: 13 med baggrund i Dansk Folkeparti. 11 med baggrund i Venstre. 1 med baggrund i Det konservative…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet