Nyhedsartikel

Mette Frederiksen vil ikke sige hvornår vi skal have folketingsvalg

Susanne Diekema
sudi@radio4.dk

Statsminister Mette Frederiksen vil stadig ikke kommentere på, hvornår der bliver udskrevet folketingsvalg.

Men det er i dag lykkedes TV2, at få statsministeren til at svare på spørgsmål, efter at De Radikale i går meldte ud, at de vil have udskrevet et valg inden den 4. oktober, og før Folketinget mødes igen efter sommerferien.

Mette Frederiksen var i dag mødt op til DGI’s Landsstævne i Svendborg, og her forsøgte TV2 flere gange at få en klar udmelding om valget, og her siger statsministeren.

– Jeg lytter selvsagt til kritikken fra folketinget og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til valg, har jeg ingen kommentar, siger hun.

Det kan du høre i vores nyhedsudsendelser:

Torsdag kom Minkkommissionen med sin beretning med voldsom kritik af blandt andet statsministeren og en lang række centrale embedsmænd. Kommissionen har ikke forholdt sig til ministres ansvar, fordi det skal den ikke ifølge loven. Derfor har de blå partier ønsket, at uvildige advokater skulle give en vurdering af, om minksagen giver grundlag for at rejse en rigsretssag.

De Radikale sad med de afgørende mandater, men efter et møde i De Radikales hovedbestyrelse i går meddelte partiet, at det ikke støtter en advokatvurdering.I stedet vil partiet have statsministeren til at udskrive valg.

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet