Nyhedsartikel

Moderaterne-medlem: “Jeg smutter, hvis ikke Jon Stephensen bliver ekskluderet”

Mathias Bonde
mabo@radio4.dk

Endnu en sag har ramt Moderaternes kultur- og udenrigsordfører Jon Stephensen.

I går stod et 19-årigt partimedlem fra Moderaterne frem i TV2 med en række upassende beskeder, som det 63-årige folketingsmedlem har sendt til hende.

Nærmere bestemt har Jon Stephensen skrevet til det kvindelige medlem af partiet, at hun “er smuk med den lækreste krop”.

Ifølge dateringen har korrespondancen fundet sted sent om aftenen den 9. februar 2023.

Dermed er beskederne sendt under Jon Stephensens periode som folketingsmedlem.

De sms’er bør have konsekvenser.

Det mener Poul Henrik Prahl, medlem af Moderaterne – og indtil for nylig kredsformand for Sjællands Storkreds.

”Der er bare en ny dagsorden i Danmark, og det er, at vi ikke skal skrive sådan noget. Metoo-bevægelsen kører, og det er kun godt, synes jeg. Det skal vi alle sammen respektere. Og det skal specielt dem, som repræsenterer Danmark og folket i Folketinget, og det synes jeg slet ikke, at Jon Stephensen har forstået. Han har fået masser af advarsler, så jeg forstår faktisk ikke, hvorfor han ikke har trukket sig allerede.”

Hør interviewet med Poul Henrik Prahl, medlem af Moderaterne – og indtil for nylig kredsformand for Sjællands Storkreds, her:

Poul Henrik Prahl mener, at der er et ulige magtforhold mellem det 19-årige partimedlem og Jon Stephensen, som gør, at det er uacceptabelt at skrive, som Jon Stephensen har gjort.

”Her er det en 19-årig pige, som er medlem af Moderaterne, som måske er lidt duperet over at tale med Jon Stephensen, fordi han er medlem af folketinget og har respekt over sig. Hvis man ikke er en person, som bare tordner frem, kan man godt være nervøs for at stå frem og skal lige tænke over tingene. Det er også kommet frem nu, at hun synes, det er for meget – og det kan vi kunne bakke helt og holdent op om.”

Indtil videre er Jon Stephensen stadig en del af Moderaterne, men senere i denne uge vil der blive indkaldt til et møde i ledelsen i Moderaterne.

Hvis det møde ikke ender med, at Jon Stephensen forlader partiet, så forlader Poul Henrik Prahl i stedet partiet.

”Min forventning er helt klart, at Lars (Løkke Rasmussen, red.) træder i karakter og beder Jon om at træde tilbage. Jeg mener ikke, at Lars kan blive ved med at holde hånden over Jon, som han har gjort tidligere. Lars har kun et valg, synes jeg, og det er at sige til Jon, at han skal trække sig.”

Hvad vil du gøre, hvis det ikke sker?

”Så vil jeg melde mig ud af partiet og sige tak for denne gang, fordi det kan jeg ikke stå model til,” lyder det fra Poul Henrik Prahl.

 

Foto: Miriam Dalsgaard // Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet