Nyhedsartikel

Morten Messerschmidt: “Når der sker noget i vores egen baghave, så skal vi selvfølgelig springe til”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

Danske kommuner er i fuld gang med at finde plads til ukrainske flygtninge, nu hvor de første ukrainere finder vej til Danmark. Hoteller og kroer tilbyder at gøre plads til nødstedte ukrainere og massevis af danske virksomheder har allerede meldt ud, at de er klar til at ansætte ukrainere, der kommer til Danmark som flygtninge.

Og der er en grund til, at vi hjælper netop ukrainere fremfor eksempelvis folk fra Mellemøsten. Det mener Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti:

“Når der sker noget i vores egen baghave, som Ukraine – der er jo kun et land imellem os og vi har kun gode erfaringer med ukrainerne i Danmark – så skal vi selvfølgelig springe til. Et menneske er et menneske biologisk set, men kulturelt og hvordan vi opfører os, er der enorm forskel på, om vi taler om en somalier eller om en ukrainer”, siger han til Radio4 Morgen.

Men selvom ukrainerne er velkomne nu, så skal de hjem på et tidspunkt:

“Vi har ikke brug for mere ukvalificeret indvandring fra den muslimske verden. Derimod er der intet imod, at der kommer folk fra Ukraine eller andre europæiske lande og er i Danmark en stund, og passer godt ind i vores samfund. Og når vi så på den ene eller anden vej; sanktioner, eller den heroiske ukrainske hær har presset Putin ud af Ukraine igen, så skal de selvfølgelig hjem med masser af ressourcer fra os og genopbygge deres land”, siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Morten Messerschmidt, formand i Dansk Folkeparti, her:

Morten Messerschmidt mener bl.a. at geografi og kultur spiller ind i forhold til, hvem vi skal hjælpe:

“Danmark er i global sammenhæng et ret lille land og vi skal hjælpe dem, vi er nærmest forbundne med både geografisk og kulturelt. Jeg kan da kun blive ked af det, når jeg tænker på, hvor mange vi kunne have hjulpet fra andre lande, der havde en lettere tilgang til dansk kultur og til vores samfund, og hvor de penge i dag bliver misbrugt eller spildt på fuldstændig nytteløse integrationsprojekter, fordi vi har valgt at tage nogle folk ind fra Mellemøsten”, siger han.

Men religionen er også et vigtigt element, understreger han:

“Religion betyder ekstremt meget for, hvem vi tager ind i vores land. Der er en giga forskel på, om vi tager 50.000 muslimer ind i Danmark eller 50.000 kristne”, siger Morten Messerschmidt, der er formand i Dansk Folkeparti.

Regeringen er lige nu på vej med en “ukrainerlov”, der skal sikre særlige regler for ophold og mulighed for at arbejde på andre vilkår, end man normalvis har som flygtning. Den meget omdiskuterede “smykkelov”, der gør det muligt at konfiskere værdigenstande, der er mere end 10.000 kroner værd, fra asylansøgere i Danmark, vil man også annullere. Det er alt sammen forslag, som der er et bredt politisk flertal bag. Kun Enhedslisten har på nuværende tidspunkt stillet sig imod en særlov for ukrainerne.

 

Læs også

30.06.22

Bertelsen og ni embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

Embedsmænd fra ministerier, styrelse og Rigspolitiet har begået tjenesteforseelser og kan drages til ansvar. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, og ni andre embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen. Det drejer sig om embedsmænd i Justitsministeriet, i det daværende Miljø- og Fødevareministerium, i Rigspolitiet og i Fødevarestyrelsen. Det fremgår af Minkkommissionens endelige beretning, der fylder næsten…

Læs mere
30.06.22

Mette Frederiksens udtalelser var “groft vildledende”, og Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksag

Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, kan drages til ansvar i minksagen, erfarer flere medier fra Minkkommissionens beretning. Beretningen er blevet præsenteret for Granskningsudvalget i Folketinget torsdag formiddag. Beretningen offentliggøres først i eftermiddag. Kommissionen konkluderer ifølge Politikens oplysninger, at Barbara Bertelsen har begået “tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger…

Læs mere
30.06.22

Minkavler ser frem til rapport: Jeg håber aldrig det sker for andre

I dag udkommer en længe ventet rapport fra Minkkommissionen, der har undersøgt forløbet i november 2020, hvor regeringen meldte ud, at alle mink skulle aflives. Noget der viste sig ikke at være lovhjemmel til. Ann-Mona Kulsø Larsen er tidligere minkavler på en farm lidt uden for Næstved og formand for Sjællands Pelsdyravlerforening, og hun glæder…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet