Ny Esbjerg-direktør krævede Hyballa-afgang

1. Division, NordicBet Ligaen. Esbjerg møder Helsingør på Blue Water Arena i Esbjerg, lørdag den 31. juli 2021. Den nye træner for Efb Peter Hyballa har været i fokus de sidste uger.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

16. august 2021

sport@radio4.dk

sport@radio4.dk

Hvis Jens Hammer Sørensen skulle overtage stillingen som direktør i Esbjerg FB, skulle der ske et skifte på cheftrænerposten, fortæller han til Radio4.

I den forgangne uge skiftede fodboldklubben Esbjerg FB ud på både direktør- og trænerposten efter en tid med intern uro.

1. divisionsklubben havde indtil da trukket hyppige overskrifter om et utrygt arbejdsmiljø og uacceptable træningsmetoder ved den nu tidligere træner Peter Hyballa.

Nu har den tidligere Hobro IK-sportschef Jens Hammer Sørensen overtaget direktørsædet i klubben, og han ønskede ikke at have Peter Hyballa i klubben, hvis han skulle sige ja til jobbet, fortæller han i 4 på foden.

“Jeg kan sige, at det var et kardinalpunkt for mig, at hvis jeg skulle starte i EFB, så skulle der helt friske øjne på, og så skulle det også gerne være med en ny cheftræner”, siger Jens Hammer Sørensen.

“Ordentlighed, har jeg sagt til amerikanerne (EFB’s ejerkreds, Pacific Media Group, red.), er rigtig vigtigt for mig. Både, at alle på kontoret, frivillige og samarbejdspartnerne i EFB, herunder fodboldspillere, holdledere og hvad der ellers må være af ansatte, bliver behandlet ordentligt og med respekt. Det er et kardinalpunkt for mig”, siger Jens Hammer Sørensen.

Den turbulente tid har kostet en række spillere i klubben, som har taget deres afsked, og Pacific Media Group har især kigget mod en af de klubber, som gruppen også ejer, i jagten på nye spillere.

Spørgsmål: Der er syv spillere hentet ind fra Barnsley, og det er noget af det, der har været kritik af. Er det måden, man skal gøre det på?

“Det synes jeg ikke nødvendigvis, det er. Men jeg er også godt klar over, at hvis man vil implementere en ny spillestil, og der var ting, som skulle ændres i Esbjerg, så er det godt at få nogle spillere ind fra Barnsley, som har været i highpressing fodbold, og som er vant til at træne i det, siger Jens Hammer Sørensen til Radio4.

Onsdag meldte EFB ud, at Brian Bo Knudsen ikke længere er direktør i klubben, og i stedet har ansat den tidlligere sportschef i Hobro Jens Hammer Sørensen.

Jens Hammer Sørensen blev i maj fyret fra sin position som sportschef i Hobro IK. Han havde indtil da været flere end 20 år i klubben, og han bestred længe posten som sportschef sideløbende med en lærergerning.

Peter Hyballa blev ansat som træner i Esbjerg FB i maj måned i år. Kort efter – i juli måned – kunne avisen B.T. fortælle om Hyballas hårde behandling af spillerne, og sagen begyndte at rulle derefter. Siden er både Spillerforeningen, men også Arbejdstilsynet, blevet inddraget.

I slutningen af juli sendte 21 spillere fra Esbjerg FB et åbent brev til ledelsen, hvor de udtrykte stor mistillid til tyske Peter Hyballa.

Hør hele interviewet med Jens Hammer Sørensen her:

Foto: Claus Fisker/Scanpix.

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00