Nyhedsartikel

Ny formand i Kristendemokraterne: Man bliver slidt på posten

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Marianne Karlsmose, er ny formand i Kristendemokraterne. Det er hun efter at Isabella Arendt i går meddelte at hun stopper som formand og derfor skifter Marianne Karlsmose sin næstformandspost ud med formandsposten, som hun havde fra 2002 til 2005.

Isabella Arendt begrundede sit stop med at forholdet mellem hende og partiet over længere tid var blevet slidt.
Og det forstår den nye formand godt.

“Jeg har godt vidst det har været slidsomt. Jeg har jo også selv været formand før og desværre har vi det i Kristendemokraterne det med at slide vores formænd lidt for meget ned,” siger Marianne Karlsmose til Radio4.

Hør interviewet med Marianne Karlsmose, formand i Kristendemokraterne her:

Isabella Arendt overtog landsformandsposten i 2019, efter at hendes forgænger, Stig Grenov, måtte trække sig under folketingsvalgkampen på grund af stress.
Og nu bliver Marianne Karlsmose altså formand, ligesom hun var fra 2002 til 2005. Selvom hun er overrasket over endnu gang at have den titel, så er hun ikke nervøs for presset.

“Jeg har prøvet at være formand så det at stille op i en partilederrunde det bekymrer mig ikke, men jeg er selvfølgelig meget bekymret over vores partis forfatning,” siger Marianne Karlmose.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet