Ny formand i Kristendemokraterne: Man bliver slidt på posten

Kristendemokraterne står til at få et kredsmandat i Vestjylland, hvor den tidligere Venstre-politiker Kristian Andersen er spidskandidat. Hans popularitet vil ifølge samme prognose udløse to tillægsmandater, som i givet fald vil gå til partiets fungerende formand Isabelle Arendt i Østjyllands Storkreds, og til Sydjyllands Storkreds, hvor tidligere formand Marianne Karlsmose er spidskandidat. Foto: Peter Leth-Larsen

Skrevet af

18. maj 2022

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Marianne Karlsmose, er ny formand i Kristendemokraterne. Det er hun efter at Isabella Arendt i går meddelte at hun stopper som formand og derfor skifter Marianne Karlsmose sin næstformandspost ud med formandsposten, som hun havde fra 2002 til 2005.

Isabella Arendt begrundede sit stop med at forholdet mellem hende og partiet over længere tid var blevet slidt.
Og det forstår den nye formand godt.

“Jeg har godt vidst det har været slidsomt. Jeg har jo også selv været formand før og desværre har vi det i Kristendemokraterne det med at slide vores formænd lidt for meget ned,” siger Marianne Karlsmose til Radio4.

Hør interviewet med Marianne Karlsmose, formand i Kristendemokraterne her:

Isabella Arendt overtog landsformandsposten i 2019, efter at hendes forgænger, Stig Grenov, måtte trække sig under folketingsvalgkampen på grund af stress.
Og nu bliver Marianne Karlsmose altså formand, ligesom hun var fra 2002 til 2005. Selvom hun er overrasket over endnu gang at have den titel, så er hun ikke nervøs for presset.

“Jeg har prøvet at være formand så det at stille op i en partilederrunde det bekymrer mig ikke, men jeg er selvfølgelig meget bekymret over vores partis forfatning,” siger Marianne Karlmose.

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

21:00
21:05