Nyhedsartikel

Ny naturnationalpark på Læsø får lunken modtagelse hos borgmester

Ida Kristensen & Sarah Birch Bekker
idk@radio4.dk

Miljøminister Lea Wermelin (S) har torsdag løftet sløret for, hvor 10 nye naturnationalparker skal placeres rundt om i landet. En af dem drejer sig om Læsø Klitplantage.

Nyheden møder dog ikke ligefrem jubel hos Læsøs borgmester, Tobias Birch (V). Hør ham i Radio4 Morgen herunder:

”Nu skal vi jo lige forholde os til det. Men når det så er sagt, så er vi jo glade for endelig at have fået en afklaring på det. Den har vi jo søgt i snart et halvt års tid,” siger borgmesteren.

Læsø Klitplantage er som en af de 10 nye naturnationalparker en del af ”Natur- og Biodiversitetspakken”. Her er der afsat 888 mio. kroner til at give dansk natur et løft, som regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet står bag.

Meningen bag naturnationalparkerne er at styrke natur og biodiversitet ved, at der etableres store sammenhængende naturområder. Her skal naturen så vidt muligt have lov til at udvikle sig på naturens præmisser, lyder det i en pressemeddelelse.

Udsigten til en naturnationalpark på Læsø får formentlig en blandet modtagelse hos den almene Læsøboer. Sådan lyder vurderingen fra borgmesteren, da Radio4 Morgen taler med ham, kort efter nyheden er kommet ud.

”Jeg forestiller mig, at der er nogle kritikere, og så er der også nogle, der er positive. Og nogle, der tænker ’Nu må vi så se, hvad vi kan få ud af det’,” siger Tobias Birch (V) og fortsætter:

”Vi er i hvert fald nogle lokalpolitikere, som siger: ’Nu kender vi fakta, og så skal vi have det bedst mulige ud af det.’”

Danmark får i alt 15 naturnationalparker. Fem af dem var blevet bestemt før dagens pressemøde, mens de sidste 10 er blevet afsløret torsdag. Du kan se dem på kortet herunder:

Kort: Miljøministeriet

Foto: Søren Breiting/Biofoto/Ritzau Scanpix

Læs også

27.06.22

Rejselysten er tilbage

Ifølge flere rejsebureauer er der solgt markant flere rejser denne sommer end sommeren før corona. Men hvis man er en af dem, der skal flyve på ferie den kommende tid, så skal man væbne sig med tålmodighed, lyder det fra luftfartsanalytiker. Danskerne har i den grad fået rejselysten tilbage efter corona. Ifølge rejsebureauet TUI har…

Læs mere
26.06.22

Kronprinsparret dropper Herlufsholm

Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke som planlagt i 9. klasse på skolen efter sommerferien. Det fremgår af en udtalelse fra kronprinsparret på kongehusets hjemmeside. Beslutningen er truffet i kølvandet på den massive kritik af skolen. Senest har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) kritiseret Herlufsholm i en foreløbig vurdering af…

Læs mere
25.06.22

Norge hæver trusselsniveauet til det højeste efter nattens masseskyderi

Det norske politis efterretningstjeneste, PST, hæver trusselsniveauet efter et dødeligt skyderi i Oslo i nat. Det meddeler chefen for PST, Roger Berg, på et pressemøde. Det bliver hævet fra det nuværende niveau på tre op til fem, som er det højeste niveau på skalaen. PST begrunder det øgede trusselsniveau med, at man tidligere har set,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet