Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti dyster i partiernes principprogrammer

Politisk debat på "Demokratiets Genklang" i Musikkens Hus i Aalborg, 6. september 2021. På scenen mødes Kristian Thulesen Dahl (DF), Pernille Vermund (NB), Mai Villadsen (EL) og Lars Løkke Rasmussen (UFG).. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

5. oktober 2021

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti adskiller sig ikke så meget fra hinanden. I hvert fald ikke, når det kommer til partiernes principprogrammer.

Radio4 Morgen satte dem i stævne i forbindelse med Folketingets åbning i dag og lod dem dyste i passager fra de to partiers principprogrammer.

– Vi skal holde en hånd under de svageste i vores samfund. Samfundets hjælp skal derfor målrettes dem, der ikke kan klare sig selv. Vi skal sikre værdige liv til de svageste ældre, udsatte børn og folk, der er syge i krop eller sind.

“Det er vores”, siger Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, til Radio4 Morgen.

– Kunne det også være jeres?

“Ja, men vi ville formulere det en anelse anderledes, men ja”, siger Kristian Thulesen Dahl, formand i Dansk Folkeparti.

– Danmark er ikke et indvandrerland og har aldrig været det. Vi vil derfor ikke acceptere en multi-etnisk forvandling af landet. Danmark er danskernes land, og borgerne skal have mulighed for at leve i et trygt retssamfund, der udvikler sig i overensstemmelse med dansk kultur. Udlændinge skal kunne optages i det danske samfund, men kun under forudsætning af, at dette ikke sætter tryghed og folkestyre på spil.

“Det er vores”, siger Kristian Thulesen Dahl, formand i Dansk Folkeparti, “Det har vi skrevet”.

“Vi er enige, men det er ikke mig, der har skrevet det”, siger Pernille Vermund, formand i Nye Borgerlige.

Hør om Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige kan kende deres eget principprogram her: 

Afspiller nu

FREDAGSMISSIONEN

12:05
14:00