Nyhedsartikel

Pape: Eksmand arrangerede møder med dominikanske politikere

Jacob Grosen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

De stærkt omdiskuterede møder mellem danske ministre og en række toppolitikere fra Den Dominikanske Republik var arrangeret af Søren Pape Poulsens eksmand inden afrejsen. Det oplyser den konservative statsministerkandidat nu i et længere interview med Radio4.

Efter flere ugers alvorlig kritik af Søren Papes Poulsens tavshed omkring indholdet af møder med ministre og præsidenten i Den Dominikanske Republik forklarer den konservative leder nu mere om baggrunden for møderne. I et længere interview med Radio4 slår han fast, at det tilbage i 2018 var eksmanden, Josue Medina Vasquez Poulsen, der fik ideen til møderne mellem de tre danske ministre og de dominikanske toppolitikere.

“Altså, havde det ikke været min ægtefælle, som havde arrangeret møderne, så var det nok også kommet anderledes i stand. Han kender rigtig mange i hele det system. Han siger: ‘I skal da møde de her mennesker, når I nu alligevel er der’. Det meldte han så ind og så kom møderne i stand,” forklarer den konservative statsministerkandidat til Radio4.

Hør hele interviewet med Søren Pape Poulsen i en specialudgave af Radio4s politiske magasin Mandat her:

Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har i flere artikler beskrevet, hvordan den konservative partiformand på en privat ferie i 2018 sammen med partifælle Mai Mercado og Inger Støjberg mødtes med repræsentanter fra den dominikanske regering uden om det officielle diplomati. Det uofficielle møde har nu fået Socialdemokratiet til at kræve en skriftlig orientering omkring indholdet og baggrunden for møderne.

“Vi havde nogle høflighedsmøder, som jeg vil kalde dem. Der taler man lidt om vores land og deres land, og hvordan vi gør tingene i Danmark. Det var på det niveau,” forklarer Søren Pape Poulsen til Radio4.

I interviewet bekræfter Pape desuden, at mødet med de dominikanske toppolitikere var arrangeret af eksmanden i god tid inden afrejsen til landet, og at de derfor havde mulighed for at medtage ekstra pænt tøj på ferierejsen.

“Han havde jo sagt, at han ville forsøge at sætte de her møder op, og at vi kunne møde præsidenten. Så tager man jo pænt tøj med og kommer ikke i sine badebukser. Det gør man jo bare ikke,” siger han.

Søren Pape Poulsen afviser i interviewet at mødedeltagerne skulle have økonomiske interesser i, at møderne fandt sted, eller at der har været diskuteret emner af udenrigspolitisk karakter. Alligevel erkender den konservative statsministerkandidat, at møderne ikke burde have fundet sted.

”Det var en tanketorsk. Havde det ikke været min mand, der sagde, at vi skulle møde disse typer og fik arrangeret møderne, så havde man nok ikke gjort det. Det kan jeg også godt se. Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort,” siger Søren Pape Poulsen til Radio4.

Søren Pape Poulsen agter fortsat at orientere udenrigsminister, Jeppe Kofod, mundtligt om rejsen til Den Demokratiske Republik.

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet