Nyhedsartikel

Pape nægter indblanding i eksmands voldssag: Man vil jo være dum i hovedet, hvis man blander sig

Jacob Grosen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

På baggrund af nye oplysninger i voldssagen fra 2018, hvor daværende justitsminister Søren Pape Poulsens eksmand blev overfaldet under en bytur i København, og en slovakisk mand efterfølgende blev fængslet og sigtet for en hadforbrydelse, peger flere eksperter på, at forløbet har været højst usædvanligt. Pape selv afviser pure enhver indblanding over for Radio4.

Da statsministerkandidat Søren Pape Poulsens daværende kæreste Josue Medina Vasquez blev overfaldet i byen for fire år siden, burde det blot være blevet klaret med en bøde til den slovakiske overfaldsmand. Det er én af flere nye oplysninger, der er kommet frem i sagen, ifølge Politiken.

Derudover skriver Ekstra Bladet, at Justitsministeriet hemmeligholder interne sms’er om sagen. Det har fået den kendte forsvarsadvokat Erbil Kaya til at kræve en undersøgelse af sagen over for mediet.

Men Søren Pape Poulsen selv nægter i et interview med Radio4 Morgen at have noget at gøre med forløbet, selvom han på det tidspunkt var politiets øverste chef som landets justitsminister.

“Jeg synes ikke, det har noget med mig at gøre. Hvis der er nogen, der har behandlet andre anderledes, end man skulle, så må man spørge Københavns Politi. Jeg har intet imod, hvis man vil lave undersøgelser.”

Så du har ikke forskelsbehandlet nogen her?

“Nej, er du vild? En minister ville jo være direkte dum i hovedet, hvis man tog et særhensyn til et familiemedlem. Det eneste, der var i hovedet på mig, var, at jeg var rystet. Hvis nogen mener, der er noget, så må man da undersøge det. Det har ikke noget med mig at gøre,” siger Søren Pape Poulsen til Radio4.

Hør interviewet med Det Konservative Folkepartis Søren Pape Poulsen, hvor han afviser at have noget med voldssagen at gøre, her:

Læs også

03.10.23

Fem partier møder fuldtallige op til afstemning om koranlov

Fem partier ophæver clearingen, når lovforslaget om at forbyde utilbørlig behandling af blandt andet koraner skal til afstemning i Folketingssalen. Det gælder partierne Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Det oplyser partierne i en fælles udtalelse. Det betyder, at de stiller med alle medlemmer i salen og dermed tvinger regeringen til…

Læs mere
02.10.23

Flere skoler vil inkludere smartwatches i mobilpolitik

På flere af de største skoler rundt omkring i landets kommuner, overvejer man at inkorporere smartwatches i mobilpolitikken, hvis den ikke allerede er en del af den. Det viser en rundspørge vi har lavet på Radio4, hvor vi har henvendt os til en af de største skoler i samtlige af landets 98 kommuner og ud…

Læs mere
29.09.23

Værste iltsvind i over 20 år: ”En tragedie for dansk havmiljø”

Iltsvindet i de danske farvande er i år så voldsomt, at fisk og andre havorganismer i endnu større områder end tidligere dør af iltmangel. En helt ny rapport fra Nationalt Center for Miljø og Energi konkluderer det værste iltsvind i de danske farvande siden 2002. Det har katastrofale konsekvenser for fiskene og miljøet i de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet