Nyhedsartikel

Pape nægter indblanding i eksmands voldssag: Man vil jo være dum i hovedet, hvis man blander sig

Jacob Grosen & Simon Sandemand
sks@radio4.dk

På baggrund af nye oplysninger i voldssagen fra 2018, hvor daværende justitsminister Søren Pape Poulsens eksmand blev overfaldet under en bytur i København, og en slovakisk mand efterfølgende blev fængslet og sigtet for en hadforbrydelse, peger flere eksperter på, at forløbet har været højst usædvanligt. Pape selv afviser pure enhver indblanding over for Radio4.

Da statsministerkandidat Søren Pape Poulsens daværende kæreste Josue Medina Vasquez blev overfaldet i byen for fire år siden, burde det blot være blevet klaret med en bøde til den slovakiske overfaldsmand. Det er én af flere nye oplysninger, der er kommet frem i sagen, ifølge Politiken.

Derudover skriver Ekstra Bladet, at Justitsministeriet hemmeligholder interne sms’er om sagen. Det har fået den kendte forsvarsadvokat Erbil Kaya til at kræve en undersøgelse af sagen over for mediet.

Men Søren Pape Poulsen selv nægter i et interview med Radio4 Morgen at have noget at gøre med forløbet, selvom han på det tidspunkt var politiets øverste chef som landets justitsminister.

“Jeg synes ikke, det har noget med mig at gøre. Hvis der er nogen, der har behandlet andre anderledes, end man skulle, så må man spørge Københavns Politi. Jeg har intet imod, hvis man vil lave undersøgelser.”

Så du har ikke forskelsbehandlet nogen her?

“Nej, er du vild? En minister ville jo være direkte dum i hovedet, hvis man tog et særhensyn til et familiemedlem. Det eneste, der var i hovedet på mig, var, at jeg var rystet. Hvis nogen mener, der er noget, så må man da undersøge det. Det har ikke noget med mig at gøre,” siger Søren Pape Poulsen til Radio4.

Hør interviewet med Det Konservative Folkepartis Søren Pape Poulsen, hvor han afviser at have noget med voldssagen at gøre, her:

Læs også

27.03.23

Ni ud af ti får nej til vaccine-erstatning

Langt de fleste, der søger erstatning for helbredsskader efter covid19-vaccine, får afslag. Hos Patienterstatningen har 109 ansøgere fået erstatning, mens 1080 er blevet afslået. Afslagene skyldes oftest, at de faglige eksperter hos Patienterstatning ikke ser tilstrækkeligt bevis for, at det givne helbredsproblem skyldes vaccinen. Theresa Dam Andersen er advokat og partner hos LRP Advokater i…

Læs mere
26.03.23

Slut med graffiti, øl og skrald på gaden i England

Det offentlige rum skal se pænere ud i England. Det skal for eksempel være slut med at kaste skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden, og der skal ikke drikkes øl, når man venter på bussen eller besøger et krigsmindesmærke. Landets konservative premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned…

Læs mere
25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet