Præst om genåbning af kirken: Mange vil ikke turde komme

Den danske salmebog i Agersø Kirke

Skrevet af

8. maj 2020

Der har været stor debat om kirkernes genåbning. Allerede inden påske lød det fra kulturminister Joy Mogensen (S), at man forsøgte at finde en løsning for en delvis åbning af kirkerne under højtiden. Kort tid efter måtte kirkeministeren dog trække i land: det ville alligevel blive muligt at gå til påskegudstjeneste.

Nu skulle den dog være god nok: Fra mandag d. 18. maj åbner kirkerne igen for menigheden, lød det i aftes fra statsministeren på et pressemøde om fase to af Danmarks genåbning.

Den melding får dog ikke præst i Virum Sogn, Kristian Tvilling, til at klappe i hænderne af begejstring. For selvom han i den grad glæder sig til igen at byde sin menighed velkommen i Guds hus, så tror han ikke på, at særligt mange af hans faste kirkegængere vil møde op:

“Min forventning er, at selv hvis vi får lov at åbne meget op, vil størstedelen af dem, der har glædet sig allermest til at kunne komme i kirke ikke turde det – de vil blive hjemme, siger han til Radio4 Morgen med henvisning til, at en stor del af menigheden er ældre, der er i særligt sårbare overfor smitte med corona.”

Kristian Tvilling er dog ikke i tvivl om, at der er fornuft i at åbne op for kirken igen:

“Der er helt givet et opsparet åndeligt behov, der skal tilgodeses, men vi skal gøre os klart, at kirkerne kommer næppe til at være åbne, som de var åbne før. Det kommer ikke til at ske. Simpelthen fordi en stor del af menigheden ikke vil turde komme.”

Hør hele Radio4 Morgen-interviewet med præst Kristian Tvilling her:

Afspiller nu

Ugens højdepunkter fra Hovedet og halen

02:10
03:05