Nyhedsartikel

Radikal borgmester vil have Martin Lidegaard som ny leder

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Sofie Carsten Nielsen trådte i går tilbage som partileder for Radikale Venstre. Beslutningen kommer efter et katastrofalt valgresultat for partiet, som er gået fra 16 til syv mandater.

Derfor skal der nu vælges en ny politisk leder for partiet, og det sker i de kommende dage. Det oplyser De Radikales landsformand, Mikkel Irminger Sarbo, til Radio4.

“Sofie Carsten Neilsen har truffet den personlige beslutning at trække sig som leder af vores folketingsgruppe. Den nyvalgte gruppe vil mødes en af de nærmeste dage og vælge en ny gruppeledelse,” skriver han i en sms til Radio4.

Frank Jensen, der er Fanøs borgmester og Radikales eneste borgmester, mener, at pilen peger på den nuværende næstformand Martin Lidegaard som ny formand.

“Han har mest erfaring, han har været minister og han fik det højeste stemmetal, så ud fra den betragtning peger pilen nok på Martin Lidegaard, og han kunne helt sikkert blive en dygtig formand,” siger Frank Jensen til Radio4.

Men Frank Jensen mener, at uanset hvem folketingsgruppen vælger, så bliver det en god formand.

Frank Jensen håber på, at De Radikale vil gå efter mest mulig indflydelse.

“Det er jo set før, at Radikale har været små og alligevel fået meget indflydelse. Vi skal gå efter at få mest mulig Radikal politik gennemført. Om det er ved at være med i Regeringen må tiden vise, men jeg håber, at vi går med,” siger Frank Jensen.

De Radikales eneste borgmester håber, at hans folketingsgruppe vil gå efter et opgør med blokpolitikken.

“Jeg håber, at vi får lavet en regeringen, der går henover midten og prøver at samle det bedste fra fleste partier,” siger han til Radio4.

Hør hele interviewet med Fanøs Borgmester, Frank Jensen, i Radio4 Morgen her:

 

Læs også

26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet