Nyhedsartikel

Radikal borgmester vil have Martin Lidegaard som ny leder

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Sofie Carsten Nielsen trådte i går tilbage som partileder for Radikale Venstre. Beslutningen kommer efter et katastrofalt valgresultat for partiet, som er gået fra 16 til syv mandater.

Derfor skal der nu vælges en ny politisk leder for partiet, og det sker i de kommende dage. Det oplyser De Radikales landsformand, Mikkel Irminger Sarbo, til Radio4.

“Sofie Carsten Neilsen har truffet den personlige beslutning at trække sig som leder af vores folketingsgruppe. Den nyvalgte gruppe vil mødes en af de nærmeste dage og vælge en ny gruppeledelse,” skriver han i en sms til Radio4.

Frank Jensen, der er Fanøs borgmester og Radikales eneste borgmester, mener, at pilen peger på den nuværende næstformand Martin Lidegaard som ny formand.

“Han har mest erfaring, han har været minister og han fik det højeste stemmetal, så ud fra den betragtning peger pilen nok på Martin Lidegaard, og han kunne helt sikkert blive en dygtig formand,” siger Frank Jensen til Radio4.

Men Frank Jensen mener, at uanset hvem folketingsgruppen vælger, så bliver det en god formand.

Frank Jensen håber på, at De Radikale vil gå efter mest mulig indflydelse.

“Det er jo set før, at Radikale har været små og alligevel fået meget indflydelse. Vi skal gå efter at få mest mulig Radikal politik gennemført. Om det er ved at være med i Regeringen må tiden vise, men jeg håber, at vi går med,” siger Frank Jensen.

De Radikales eneste borgmester håber, at hans folketingsgruppe vil gå efter et opgør med blokpolitikken.

“Jeg håber, at vi får lavet en regeringen, der går henover midten og prøver at samle det bedste fra fleste partier,” siger han til Radio4.

Hør hele interviewet med Fanøs Borgmester, Frank Jensen, i Radio4 Morgen her:

 

Læs også

30.03.23

Offentlig hjælp til abortturisme: “Dybt problematisk, at man rådgiver på den måde”

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde videregivet oplysninger om abortmuligheder i andre lande til kvinder, der har fået afvist at få en abort i Danmark. Dybt problematisk, lyder kritikken.  Det er “fuldstændig uacceptabelt,” at ansatte i det danske sundhedsvæsen i flere tilfælde har været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de…

Læs mere
30.03.23

Murermester ser intet behov for at fjerne nøgenkalender – Organisation opfordrer til påbud

Hvis en virksomhed har nøgne kvinder i form af kalendere eller plakater hængende, så skal det give et påbud, når Arbejdstilsynet kommer forbi. Sådan lyder opfordringen fra organisationen Byggeriets Samfundsansvar, der én gang for alle vil gøre op med den slags billeder i skurvogne og på byggeriets arbejdspladser. Men den opfordring giver murermester Henrik Alfred Lund fra…

Læs mere
30.03.23

Sundhedsansatte vejleder danske kvinder i at omgå abortloven

Ansatte i det danske sundhedsvæsen har i flere tilfælde været villige til at vejlede kvinder om, hvordan de skaffer sig adgang til aborter, som kvinderne ikke kan få efter dansk lovgivning.  Opdateret kl. 11.20 med svar fra Region Midtjylland. I flere tilfælde har ansatte i det danske sundhedsvæsen stået klar til at vejlede kvinder om,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet