Nyhedsartikel

Radikal borgmester vil have Martin Lidegaard som ny leder

Magnus Bang
Bang@Radio4.dk

Sofie Carsten Nielsen trådte i går tilbage som partileder for Radikale Venstre. Beslutningen kommer efter et katastrofalt valgresultat for partiet, som er gået fra 16 til syv mandater.

Derfor skal der nu vælges en ny politisk leder for partiet, og det sker i de kommende dage. Det oplyser De Radikales landsformand, Mikkel Irminger Sarbo, til Radio4.

“Sofie Carsten Neilsen har truffet den personlige beslutning at trække sig som leder af vores folketingsgruppe. Den nyvalgte gruppe vil mødes en af de nærmeste dage og vælge en ny gruppeledelse,” skriver han i en sms til Radio4.

Frank Jensen, der er Fanøs borgmester og Radikales eneste borgmester, mener, at pilen peger på den nuværende næstformand Martin Lidegaard som ny formand.

“Han har mest erfaring, han har været minister og han fik det højeste stemmetal, så ud fra den betragtning peger pilen nok på Martin Lidegaard, og han kunne helt sikkert blive en dygtig formand,” siger Frank Jensen til Radio4.

Men Frank Jensen mener, at uanset hvem folketingsgruppen vælger, så bliver det en god formand.

Frank Jensen håber på, at De Radikale vil gå efter mest mulig indflydelse.

“Det er jo set før, at Radikale har været små og alligevel fået meget indflydelse. Vi skal gå efter at få mest mulig Radikal politik gennemført. Om det er ved at være med i Regeringen må tiden vise, men jeg håber, at vi går med,” siger Frank Jensen.

De Radikales eneste borgmester håber, at hans folketingsgruppe vil gå efter et opgør med blokpolitikken.

“Jeg håber, at vi får lavet en regeringen, der går henover midten og prøver at samle det bedste fra fleste partier,” siger han til Radio4.

Hør hele interviewet med Fanøs Borgmester, Frank Jensen, i Radio4 Morgen her:

 

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet