Rengøringsmand i metroen overfuset: “Vores assistent passer bare sit arbejde”

(ARKIV) Metrotogene rengøres og desinficeres på Forum Station, undergrundsstation på den københavnske Metros linje M1 og M2, tirsdag den 31. marts 2020..Erfaringen fra tidligere kriser viser, at de ufaglærte er den gruppe, som på sigt bliver hårdest og permanent ramt af generelle økonomiske nedture i samfundet. Det skriver Ritzau, tirsdag den 26. maj 2020.. (Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

14. april 2023

kav@radio4.dk

kav@radio4.dk

En video fra metroen i København går lige nu viralt på de sociale medier. I videoen ser man en truende mand, der overfuser en rengøringsassistent, der er ved at vaske gulvet nede i metroen. Han råber ad ham, sparker til hans spand og gør udfald mod rengøringsmanden.

Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, hvor manden, der vaskede gulvet, er ansat, forstår ikke, at man kan finde på det.

“Det er super ubehageligt at se sådan en video. Jeg ville nødig selv stå i den situation, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at noget menneske kan opføre sig sådan. Man kan tydeligt se, at vores assistent bare passer sit arbejde, og han har slet ikke generet manden overhovedet på nogen måde. Så jeg tænker, hvordan kan man være sådan som menneske,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, her:

Rengøringsassistenten har det heldigvis okay ovenpå episoden.

“Han har det fint, og mener ikke, at han er berørt af det. Men vi har i hvert fald uanset hvad aftalt, at vi har igangsat noget psykologforløb så han får bearbejdet det, så vi er helt sikre på, at der ikke er nogen tanker, der hænger,” siger han.

Selvom nogen sætter spørgsmålstegn ved videoens oprigtighed på de sociale medier, må Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, hvor manden, der vaskede gulvet, er ansat, slå de rygter ned.

“Jeg ville næsten ønske, den var iscenesat, men det er den desværre ikke. Den er desværre helt skinbarlig sandfærdig,” siger han.

Ovenpå hændelsen bliver alle ansatte tilbudt et kriseforløb. Men Lasse Andersen håber ikke, at lignende sker igen.

“Vi har 7-9-13 gudskelov aldrig oplevet en lignende situation, der er så aggressiv. Selvfølgelig møder vi masser af fulde mennesker og der er masser af mennesker der laver dumme ting, men slet ikke i den her kaliber. Det er en meget trist oplevelse og vi håber, det aldrig sker igen,” siger han.

“Jeg håber, I giver dem en thumbs up, når I er inde i metroen.”

Videoen blev lagt på de sociale medier af Instagram-personligheden Anders Hemmingsen sidst på dagen i går, og siden er den blevet set hundredetusinder af gange. Du kan se den nedenfor.

Afspiller nu

RADIO4 MORGEN

04:05
07:00