Nyhedsartikel

Rengøringsmand i metroen overfuset: “Vores assistent passer bare sit arbejde”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

En video fra metroen i København går lige nu viralt på de sociale medier. I videoen ser man en truende mand, der overfuser en rengøringsassistent, der er ved at vaske gulvet nede i metroen. Han råber ad ham, sparker til hans spand og gør udfald mod rengøringsmanden.

Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, hvor manden, der vaskede gulvet, er ansat, forstår ikke, at man kan finde på det.

“Det er super ubehageligt at se sådan en video. Jeg ville nødig selv stå i den situation, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at noget menneske kan opføre sig sådan. Man kan tydeligt se, at vores assistent bare passer sit arbejde, og han har slet ikke generet manden overhovedet på nogen måde. Så jeg tænker, hvordan kan man være sådan som menneske,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, her:

Rengøringsassistenten har det heldigvis okay ovenpå episoden.

“Han har det fint, og mener ikke, at han er berørt af det. Men vi har i hvert fald uanset hvad aftalt, at vi har igangsat noget psykologforløb så han får bearbejdet det, så vi er helt sikre på, at der ikke er nogen tanker, der hænger,” siger han.

Selvom nogen sætter spørgsmålstegn ved videoens oprigtighed på de sociale medier, må Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, hvor manden, der vaskede gulvet, er ansat, slå de rygter ned.

“Jeg ville næsten ønske, den var iscenesat, men det er den desværre ikke. Den er desværre helt skinbarlig sandfærdig,” siger han.

Ovenpå hændelsen bliver alle ansatte tilbudt et kriseforløb. Men Lasse Andersen håber ikke, at lignende sker igen.

“Vi har 7-9-13 gudskelov aldrig oplevet en lignende situation, der er så aggressiv. Selvfølgelig møder vi masser af fulde mennesker og der er masser af mennesker der laver dumme ting, men slet ikke i den her kaliber. Det er en meget trist oplevelse og vi håber, det aldrig sker igen,” siger han.

“Jeg håber, I giver dem en thumbs up, når I er inde i metroen.”

Videoen blev lagt på de sociale medier af Instagram-personligheden Anders Hemmingsen sidst på dagen i går, og siden er den blevet set hundredetusinder af gange. Du kan se den nedenfor.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet