Nyhedsartikel

Rengøringsmand i metroen overfuset: “Vores assistent passer bare sit arbejde”

Katrine Volsing
kav@radio4.dk

En video fra metroen i København går lige nu viralt på de sociale medier. I videoen ser man en truende mand, der overfuser en rengøringsassistent, der er ved at vaske gulvet nede i metroen. Han råber ad ham, sparker til hans spand og gør udfald mod rengøringsmanden.

Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, hvor manden, der vaskede gulvet, er ansat, forstår ikke, at man kan finde på det.

“Det er super ubehageligt at se sådan en video. Jeg ville nødig selv stå i den situation, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at noget menneske kan opføre sig sådan. Man kan tydeligt se, at vores assistent bare passer sit arbejde, og han har slet ikke generet manden overhovedet på nogen måde. Så jeg tænker, hvordan kan man være sådan som menneske,” siger han til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, her:

Rengøringsassistenten har det heldigvis okay ovenpå episoden.

“Han har det fint, og mener ikke, at han er berørt af det. Men vi har i hvert fald uanset hvad aftalt, at vi har igangsat noget psykologforløb så han får bearbejdet det, så vi er helt sikre på, at der ikke er nogen tanker, der hænger,” siger han.

Selvom nogen sætter spørgsmålstegn ved videoens oprigtighed på de sociale medier, må Lasse Andersen, der er direktør i virksomheden KN Rengøring, hvor manden, der vaskede gulvet, er ansat, slå de rygter ned.

“Jeg ville næsten ønske, den var iscenesat, men det er den desværre ikke. Den er desværre helt skinbarlig sandfærdig,” siger han.

Ovenpå hændelsen bliver alle ansatte tilbudt et kriseforløb. Men Lasse Andersen håber ikke, at lignende sker igen.

“Vi har 7-9-13 gudskelov aldrig oplevet en lignende situation, der er så aggressiv. Selvfølgelig møder vi masser af fulde mennesker og der er masser af mennesker der laver dumme ting, men slet ikke i den her kaliber. Det er en meget trist oplevelse og vi håber, det aldrig sker igen,” siger han.

“Jeg håber, I giver dem en thumbs up, når I er inde i metroen.”

Videoen blev lagt på de sociale medier af Instagram-personligheden Anders Hemmingsen sidst på dagen i går, og siden er den blevet set hundredetusinder af gange. Du kan se den nedenfor.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet