Restaurantejer frygter forslag om begrænset udeserveringer vil koste jobs

Mennesker sidder på cafe. Nøgleord: om foråret turister tjener servicerer spiser gæster mand serverer for restaurantgæster kunder og gæster på restaurant restaurantgæst gæst kunde gadebillede gadebilleder turist udendørs udendøre kvinde mand turistet byliv besøgende cafegæster cafegæst fortovsrestaurant udenfor restaurantbesøg restaurent gadebilledet i spisning til cafe en gadefoto café ude udenfor udendørs udendøre midaldrende udendørscafe udendørscafé udeservering servering hyggeligt fortovscafe med hygger sig hyggelig cafeliv københavnere sjøvenhavnere solskinnet indre by

Skrevet af

23. maj 2023

Bang@radio4.dk

Bang@radio4.dk

Mens nogen sidder og nyder en øl ved en bar under nattehimlen, så er der andre, der ikke kan sove på grund af larmen.

Men i København skal det være slut nu. Et smalt flertal i Teknik og Miljøudvalget i kommunen vil droppe udeservering efter klokken 22 flere steder i København.

Udvalget er blevet enige om en model, hvor hele byen, bortset fra Metropolzonen, Kødbyen og Nyhavn, skal lukke ned for udeservering klokken 22 fra søndag til torsdag.

Det blev de enige om på et møde mandag.

Men det forslag vækker bekymring for en de restaurantejere, der skal droppe udeservering efter klokken 22, hvis forslaget som ventet bliver gennemført.

Peter Heiberg Trillingsgaard er medejer af Bar Pasta, som har to restauranter på Nørrebro i København, og vinbaren Veranda, som også ligger på Nørrebro. Han frygter at forslaget vil koste jobs.

“Ifølge min hovedregning vil det være cirka 28 timer, jeg skal skære ned i mine udendørsåbningstider. Det betyder, jeg skal fyre en fuldtidsansat for at få det til at løbe rundt,” siger Peter Heiberg Trillingsgaard.

Hør interviewet med Peter Heiberg Trillingsgaard her:

Peter Heiberg Trillingsgaard bor selv på Nørrebro  og han mener ikke, at forslaget vil løse nogen problemer.

“Under Corona var folk bare forsamlet i parker med høj musik, så jeg tror bare man bare flytter problemet til enkelte parker i stedet for at sprede det udover hele byen som nu,” siger Peter Heiberg Trillingsgaard.

Gøje Rostrup, der er formand for beboerforeningen for Indre Nørrebro, glæder sig til gengæld over forslaget.

“Jeg synes, det er dejligt, at politikerne i Teknik og Miljøudvalget har lyttet til de mange frustrerede naboer til udeserveringer,” siger Gøje Rostrup.

Afspiller nu

COMEDY-KONTORET

20:05
21:00