Nyhedsartikel

Restaurantejer frygter forslag om begrænset udeserveringer vil koste jobs

Magnus Bang
Bang@radio4.dk

Mens nogen sidder og nyder en øl ved en bar under nattehimlen, så er der andre, der ikke kan sove på grund af larmen.

Men i København skal det være slut nu. Et smalt flertal i Teknik og Miljøudvalget i kommunen vil droppe udeservering efter klokken 22 flere steder i København.

Udvalget er blevet enige om en model, hvor hele byen, bortset fra Metropolzonen, Kødbyen og Nyhavn, skal lukke ned for udeservering klokken 22 fra søndag til torsdag.

Det blev de enige om på et møde mandag.

Men det forslag vækker bekymring for en de restaurantejere, der skal droppe udeservering efter klokken 22, hvis forslaget som ventet bliver gennemført.

Peter Heiberg Trillingsgaard er medejer af Bar Pasta, som har to restauranter på Nørrebro i København, og vinbaren Veranda, som også ligger på Nørrebro. Han frygter at forslaget vil koste jobs.

“Ifølge min hovedregning vil det være cirka 28 timer, jeg skal skære ned i mine udendørsåbningstider. Det betyder, jeg skal fyre en fuldtidsansat for at få det til at løbe rundt,” siger Peter Heiberg Trillingsgaard.

Hør interviewet med Peter Heiberg Trillingsgaard her:

Peter Heiberg Trillingsgaard bor selv på Nørrebro  og han mener ikke, at forslaget vil løse nogen problemer.

“Under Corona var folk bare forsamlet i parker med høj musik, så jeg tror bare man bare flytter problemet til enkelte parker i stedet for at sprede det udover hele byen som nu,” siger Peter Heiberg Trillingsgaard.

Gøje Rostrup, der er formand for beboerforeningen for Indre Nørrebro, glæder sig til gengæld over forslaget.

“Jeg synes, det er dejligt, at politikerne i Teknik og Miljøudvalget har lyttet til de mange frustrerede naboer til udeserveringer,” siger Gøje Rostrup.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet