Nyhedsartikel

Rockergruppen Satudarah sender folk til Ukraine

Magnus Bang

Flere af rockergrupperingens medlemmer er – i følge Satudarah – allerede ankommet til Ukraine, hvor målet nu er at tilslutte sig kampen mod den russiske invasionsstyrke.

De seneste dage har flere danskere fulgt opfordringen om at tilslutte sig den ukrainske kamp mod russerne. Det samme gælder medlemmer fra en af landets største rockergrupperinger.

“Vi bidrager med alt, hvad vi har mulighed for,” lyder det i en udtalelse fra Daniel Poulsen, talsmand for Satudarah Danmark til Radio4.

Satudarah er oprindeligt en hollandsk rockergruppering, der fik sit første klubhus i Danmark i 2013. Gruppen har ikke villet oplyse, hvor mange medlemmer, der er sendt mod Ukraine, men fortæller, at det drejer sig om medlemmer, der alle har en relation til Ukraine.

Derudover har Satudarah sendt langtidsholdbare madrationer, tæpper og hættetrøjer med danske afdelings klublogo til Ukraine.

“Vi har sendt alt vores supporttøj ned til dem, hvis folk skulle mangle varm beklædning,” udtaler Daniel Poulsen, talsmand for Satudarah Danmark til Radio4.

Rockergruppen afviser dog at have medbragt våben, ammunition eller andet kampudstyr til Ukraine.

Søndag aften understregede statsminister Mette Frederiksen (S) at danskere frit kunne deltage i den væbnede konklift.

“Det er et valg, hver enkelt kan træffe. Det gælder både for herboende ukrainere og andre, der mener, at man har noget at bidrage med direkte i konflikten,” lød det fra statsministeren.

 

Foto: Meyer Kenneth/Ritzau Scanpix

Læs også

29.11.23

Udbredt mistanke om matchfixing hos håndboldspillere

Flere landsholdsspillere fra Danmark, Norge og Sverige tror, at de har deltaget i manipulerede håndboldkampe. Flere af de bedste håndboldspillere fra Danmark, Norge og Sverige har en mistanke om, at de på et tidspunkt har været involveret i kampe, der har været udsat for matchfixing. Det svarer de i en rundspørge, som DR har foretaget…

Læs mere
28.11.23

Sårede betjente og kvinder med samlejesmerter er på finansloven

En række mindre tiltag er på finansloven, som mandag blev indgået med historisk bredt flertal. Hjælp til sårede betjente og til skoleskibet Georg Stage samt til kvinder, som har ondt ved samleje. De elementer er på finansloven for næste år. Folketingspartierne har hver især kæmpet for en række mindre tiltag, som ikke fylder så meget…

Læs mere
27.11.23

Stormflod forgiftede Jens’ skibsværft

Stormfloden i oktober har hvirvlet gammel forurening op fra havbunden og forgiftet Jens Roligheds skibsværft på Stevns i så alvorlig grad, at han ikke kan arbejde der. Og det er et stigende problem. Jens Rolighed, der har et skibsværft ved Rødvig Havn, kan stadig ikke arbejde efter den stormflod, der ramte Danmark i oktober. Men…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet