Nyhedsartikel

Rockergruppen Satudarah sender folk til Ukraine

Magnus Bang

Flere af rockergrupperingens medlemmer er – i følge Satudarah – allerede ankommet til Ukraine, hvor målet nu er at tilslutte sig kampen mod den russiske invasionsstyrke.

De seneste dage har flere danskere fulgt opfordringen om at tilslutte sig den ukrainske kamp mod russerne. Det samme gælder medlemmer fra en af landets største rockergrupperinger.

“Vi bidrager med alt, hvad vi har mulighed for,” lyder det i en udtalelse fra Daniel Poulsen, talsmand for Satudarah Danmark til Radio4.

Satudarah er oprindeligt en hollandsk rockergruppering, der fik sit første klubhus i Danmark i 2013. Gruppen har ikke villet oplyse, hvor mange medlemmer, der er sendt mod Ukraine, men fortæller, at det drejer sig om medlemmer, der alle har en relation til Ukraine.

Derudover har Satudarah sendt langtidsholdbare madrationer, tæpper og hættetrøjer med danske afdelings klublogo til Ukraine.

“Vi har sendt alt vores supporttøj ned til dem, hvis folk skulle mangle varm beklædning,” udtaler Daniel Poulsen, talsmand for Satudarah Danmark til Radio4.

Rockergruppen afviser dog at have medbragt våben, ammunition eller andet kampudstyr til Ukraine.

Søndag aften understregede statsminister Mette Frederiksen (S) at danskere frit kunne deltage i den væbnede konklift.

“Det er et valg, hver enkelt kan træffe. Det gælder både for herboende ukrainere og andre, der mener, at man har noget at bidrage med direkte i konflikten,” lød det fra statsministeren.

 

Foto: Meyer Kenneth/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet