Nyhedsartikel

Røde Kors ringer igen og igen: “Man føler sig som et dårligt menneske”

Danskernes lyst til at donere penge til nødhjælpsorganisationer har aldrig været større end nu. Røde Kors oplyser blandt andet, at indsamlingerne til Ukraine har slået de tidligere rekorder.

Men når du har doneret, kan du også opleve at blive kontaktet igen med henblik på at donere mere.

Og det er problematisk, mener Benjamin Leander, der har doneret 3 x 4400 kroner til Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Børns Vilkår – og efterfølgende oplevede han at blive kimet ned af nødhjælpsorganisationerne:

“Jeg er lidt splittet omkring det. Selvfølgelig kan jeg godt se, at vi står i en ekstraordinær situation, hvor der er brug for, at alle former for hjælp kan bruges. Men jeg synes, timingen er upassende. Jeg sender donationen den 25. februar, og der går knap to uger, før de kommer igen. I mellemtiden har det været sms’er, hvor jeg opfordres til at støtte. For mig bliver det en form for aggressiv telemarketing i stedet for, at det bliver i den gode sags tjeneste,” siger Benjamin Leander, der også er Brandambassadør og fodboldanalytiker for SpilXperten, til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Benjamin Leander i Radio4 Morgen her:

Benjamin Leander luftede sin utilfredshed på Twitter, og det fik mange til at reagere.

En af dem er Lars Vange Jørgensen, som havde givet et engangsbeløb til Røde Kors:

“Efterfølgende bliver man kontaktet telefonisk nærmest døgnet rundt, og det bliver mere og mere pågående. På et tidspunkt bliver det bare for meget. Jeg har sagt, at jeg har støttet det her, og jeg har ikke lyst til at støtte mere lige nu. Kommer der en anden sag på et andet tidspunkt, så vil jeg ikke udelukke det. Men man kommer til at føle sig som et dårligt menneske, hvis man ikke giver flere penge,” siger Lars Vange Jørgensen til Radio4 Morgen.

Hør fra Lars Vange Jørgensen og en af de andre, der også har oplevet at blive ringet op af Røde Kors efter at have doneret i Radio4 Morgen her:

Radio4 har forsøgt at få Røde Kors til at stille op til interview for at forklare deres metode til at få faste bidragsydere, men fra dem lyder det:

“Vi henviser til Isobro, som sætter rammerne for indsamling, herunder telemarketing”.

Vi har talt med Isobro, som siger, at det er Røde Kors, der samler penge ind og derfor henviser tilbage til Røde Kors. Men Røde Kors siger, at de ikke har yderligere kommentarer.

Dog har Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors, tidligere kommenteret på Benjamin Leanders opslag på Twitter:

“Kan godt forstå at det er forstyrrende, men jeg kommer aldrig til at undskylde, at vi forsøger at kunne hjælpe mere. De fleste af os, skal spørges for at gøre noget. Men der skal naturligvis altid være en klar mulighed for at sige “nej tak” og undgå at blive kontaktet igen.”

Foto: Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

Læs også

25.03.23

Moderaterne har fået ungdomsparti og ser stort på nye meningsmålinger

Moderaterne i dag vedtaget at stifte et ungdomsparti Unge Moderater. Hidtil har partiet haft en ungdomsafdeling, som Ellen Emilie Mindegaard-Müllertz og Max Manøe Bjerregaard har stået i spidsen for. De skal også stå for at omdanne ungdomsafdelingen til et ungdomsparti frem mod næste årsmøde. Med et ungdomsparti kan der søges økonomisk støtte fra Dansk Ungdoms…

Læs mere
24.03.23

Nye Borgerlige-politiker om Svend Pedersen: “Det er træls”

Medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse Svend Pedersen, har vakt opsigt med en række stærkt kontroversielle udtalelser. Og det er træls. Det mener Karsten Byrgesen, som sidder i Fredericia kommunalbestyrelse og regionsrådet for Region Syddanmark for Nye Borgerlige. Debatten om Svend Pedersens udsagn flytter fokus fra Nye Borgerliges politik. Og det generer blandt andet Karsten Byrgesen.…

Læs mere
24.03.23

Der ligger kun krummer på Nicolai Wammens bord

Der er næsten intet at forhandle om for de partier, der kommer ind til mødebordet hos finansminister, Nicolai Wammen, for at lægge arm om regeringens nye finanslovsudspil. ”Jeg forventer ikke et meget langt forhandlingsforløb.” Sådan lød konstateringen fra finansminister, Nicolai Wammen, da han sammen med Troels Lund Poulsen fra Venstre og Jakob Engel-Schmidt fra Moderaterne…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet