Nyhedsartikel

Røde Kors ringer igen og igen: “Man føler sig som et dårligt menneske”

Danskernes lyst til at donere penge til nødhjælpsorganisationer har aldrig været større end nu. Røde Kors oplyser blandt andet, at indsamlingerne til Ukraine har slået de tidligere rekorder.

Men når du har doneret, kan du også opleve at blive kontaktet igen med henblik på at donere mere.

Og det er problematisk, mener Benjamin Leander, der har doneret 3 x 4400 kroner til Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Børns Vilkår – og efterfølgende oplevede han at blive kimet ned af nødhjælpsorganisationerne:

“Jeg er lidt splittet omkring det. Selvfølgelig kan jeg godt se, at vi står i en ekstraordinær situation, hvor der er brug for, at alle former for hjælp kan bruges. Men jeg synes, timingen er upassende. Jeg sender donationen den 25. februar, og der går knap to uger, før de kommer igen. I mellemtiden har det været sms’er, hvor jeg opfordres til at støtte. For mig bliver det en form for aggressiv telemarketing i stedet for, at det bliver i den gode sags tjeneste,” siger Benjamin Leander, der også er Brandambassadør og fodboldanalytiker for SpilXperten, til Radio4 Morgen.

Hør interviewet med Benjamin Leander i Radio4 Morgen her:

Benjamin Leander luftede sin utilfredshed på Twitter, og det fik mange til at reagere.

En af dem er Lars Vange Jørgensen, som havde givet et engangsbeløb til Røde Kors:

“Efterfølgende bliver man kontaktet telefonisk nærmest døgnet rundt, og det bliver mere og mere pågående. På et tidspunkt bliver det bare for meget. Jeg har sagt, at jeg har støttet det her, og jeg har ikke lyst til at støtte mere lige nu. Kommer der en anden sag på et andet tidspunkt, så vil jeg ikke udelukke det. Men man kommer til at føle sig som et dårligt menneske, hvis man ikke giver flere penge,” siger Lars Vange Jørgensen til Radio4 Morgen.

Hør fra Lars Vange Jørgensen og en af de andre, der også har oplevet at blive ringet op af Røde Kors efter at have doneret i Radio4 Morgen her:

Radio4 har forsøgt at få Røde Kors til at stille op til interview for at forklare deres metode til at få faste bidragsydere, men fra dem lyder det:

“Vi henviser til Isobro, som sætter rammerne for indsamling, herunder telemarketing”.

Vi har talt med Isobro, som siger, at det er Røde Kors, der samler penge ind og derfor henviser tilbage til Røde Kors. Men Røde Kors siger, at de ikke har yderligere kommentarer.

Dog har Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors, tidligere kommenteret på Benjamin Leanders opslag på Twitter:

“Kan godt forstå at det er forstyrrende, men jeg kommer aldrig til at undskylde, at vi forsøger at kunne hjælpe mere. De fleste af os, skal spørges for at gøre noget. Men der skal naturligvis altid være en klar mulighed for at sige “nej tak” og undgå at blive kontaktet igen.”

Foto: Bent Midstrup/Ritzau Scanpix

Læs også

07.12.22

Folkeskole må vælge: Frysende elever eller dårligt indeklima

Når valget står mellem at holde varmen eller holde et godt indeklima, så er skoleleder på Espergærde Skole i Nordsjælland, Andreas Elkjær, ikke i tvivl – han vælger varmen. Valget er opstået, efter at skolen har skruet temperaturen ned på 19 grader. Samtidigt er skolens lokaler så gamle, at hvis de bruger ventilationsanlægget ryger temperaturen…

Læs mere
07.12.22

De skal lære at elske hinanden – ellers dør deres regering

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen er klar over, at de kommer til at begå løftebrud, hvis de går i regering sammen. Det forbereder de nu vælgerne på. Det skal siges til Jakob Ellemann-Jensens ros, at han er ærlig om sit opsigtsvækkende kursskifte, hvis han ender med at føre Venstre i regering med ærkefjenden: Socialdemokratiet. ”Lad…

Læs mere
06.12.22

Møgluder og homosvin: Hadbeskeder i gymnasiernes blå bog

Det er ikke med glæde, at man mindes sin tid på gymnasiet, hvis den blå bog er fyldt med ord som ”dildo-tøs”, ”homo-svin”, ”rundetrunte” og ”møg-luder”. Men sådan er skæbnen for flere elever. Det viser en undersøgelse fra Kvinfo, der er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. En af dem, for hvem den blå bog…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet