Nyhedsartikel

Russiske dykkere sendes ned for at tjekke skader på bro

Ritzau

Russiske dykkere skal i løbet af dagen i dag undersøge de skader, som en kraftig eksplosion har påført den vigtige vej- og jernbanebro mellem Krim og det sydlige Rusland.

Det bekræfter den russiske regering.

Kertjbroen, der er et symbol på den russiske annektering af den ukrainske halvø, er en vigtig forsyningsrute for den russiske hær til krigen i Ukraine.

Det er fortsat uvist, hvad der udløste den store eksplosion.

Selv om det officielle Ukraine godter sig over eksplosionen, så har ingen taget ansvar for den.

Rusland har også undladt at give nogen skylden.

Billeder og videoer fra broen viser, at halvdelen af en vejsektion ude på den 19 kilometer lange bro kollapsede

Ruslands vicepremierminister siger, at dykkerne er gået i gang fra morgenstunden med at undersøge skader på broen. Og inden dagen er omme, ventes en detaljeret gennemgang af situationen over vandlinjen.

– Situationen er til at håndtere. Den er ubehagelig men ikke fatal, siger Krims guvernør.

– Følelser er sat i gang, og der er en sund lyst til hævn, bedyrer han.

Fjerntog med passagerer og gods passerer Kertjbroen efter planen, lyder det fra transportministeriet i Moskva. Men den lokale trafik genoptages først i aften, hedder det ifølge det russiske nyhedsbureauet Tass.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet