Nyhedsartikel

Russiske dykkere sendes ned for at tjekke skader på bro

Ritzau

Russiske dykkere skal i løbet af dagen i dag undersøge de skader, som en kraftig eksplosion har påført den vigtige vej- og jernbanebro mellem Krim og det sydlige Rusland.

Det bekræfter den russiske regering.

Kertjbroen, der er et symbol på den russiske annektering af den ukrainske halvø, er en vigtig forsyningsrute for den russiske hær til krigen i Ukraine.

Det er fortsat uvist, hvad der udløste den store eksplosion.

Selv om det officielle Ukraine godter sig over eksplosionen, så har ingen taget ansvar for den.

Rusland har også undladt at give nogen skylden.

Billeder og videoer fra broen viser, at halvdelen af en vejsektion ude på den 19 kilometer lange bro kollapsede

Ruslands vicepremierminister siger, at dykkerne er gået i gang fra morgenstunden med at undersøge skader på broen. Og inden dagen er omme, ventes en detaljeret gennemgang af situationen over vandlinjen.

– Situationen er til at håndtere. Den er ubehagelig men ikke fatal, siger Krims guvernør.

– Følelser er sat i gang, og der er en sund lyst til hævn, bedyrer han.

Fjerntog med passagerer og gods passerer Kertjbroen efter planen, lyder det fra transportministeriet i Moskva. Men den lokale trafik genoptages først i aften, hedder det ifølge det russiske nyhedsbureauet Tass.

Læs også

20.03.23

Tjen tusindvis af kroner på genbrug 

Hvis du ikke allerede er typen, der sælger dine brugte møbler, tøj, gadgets og hvad du ellers har liggende og ikke bruger mere, så kan det virkelig godt betale sig at komme i gang. Ifølge det årlige Genbrugsindeks foretaget af DBA så ligger danskerne inde med ting, de ikke bruger, som i gennemsnit kan sælges…

Læs mere
20.03.23

Organisationer kan ikke vente længere: Sundhedsstyrelsen skal lave anbefalinger om børns tid på skærm

Børns Vilkår og Red Barnet kritiserer Sundhedsstyrelsen, fordi de ikke har lavet anbefalinger for, hvor lang tid børn bør bruge på en skærm. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, lavede anbefalinger i 2019, men Sundhedsstyrelsen har ifølge et baggrundsnotat ikke fundet det muligt at udlede lignende tidsmæssige anbefalinger for målgruppen i de danske anbefalinger. Når aftensmaden skal laves, og…

Læs mere
19.03.23

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse. Det oplyser landets centralbank. Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner. UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc. Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet