Nyhedsartikel

Russiske dykkere sendes ned for at tjekke skader på bro

Ritzau

Russiske dykkere skal i løbet af dagen i dag undersøge de skader, som en kraftig eksplosion har påført den vigtige vej- og jernbanebro mellem Krim og det sydlige Rusland.

Det bekræfter den russiske regering.

Kertjbroen, der er et symbol på den russiske annektering af den ukrainske halvø, er en vigtig forsyningsrute for den russiske hær til krigen i Ukraine.

Det er fortsat uvist, hvad der udløste den store eksplosion.

Selv om det officielle Ukraine godter sig over eksplosionen, så har ingen taget ansvar for den.

Rusland har også undladt at give nogen skylden.

Billeder og videoer fra broen viser, at halvdelen af en vejsektion ude på den 19 kilometer lange bro kollapsede

Ruslands vicepremierminister siger, at dykkerne er gået i gang fra morgenstunden med at undersøge skader på broen. Og inden dagen er omme, ventes en detaljeret gennemgang af situationen over vandlinjen.

– Situationen er til at håndtere. Den er ubehagelig men ikke fatal, siger Krims guvernør.

– Følelser er sat i gang, og der er en sund lyst til hævn, bedyrer han.

Fjerntog med passagerer og gods passerer Kertjbroen efter planen, lyder det fra transportministeriet i Moskva. Men den lokale trafik genoptages først i aften, hedder det ifølge det russiske nyhedsbureauet Tass.

Læs også

25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere
23.09.23

Demonstrationer mod brexit i London

Stor demonstration mod brexit i London i dag. Ifølge den britiske avis The Independent var der omkring 3.000 “re-joiners” på gaden, der vil tilbage i EU. De demonstrerede imod, at Storbritannien forlod Den Europæiske Union. Brexit still sucks!’: stod der blandt på nogle af de mange bannere. En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de…

Læs mere
22.09.23

Partier efterspørger hjælp til belarusere i Danmark

Radikale Venstre og Liberal Alliance vil have udenrigsministeren på banen, efter at Belarus’ præsident Aleksandr Lukasjenko har indført et forbud, der kan tvinge belarusiske statsborgere hjem til fængselsstraf.       Radikale Venstre efterspørger hjælp til belarusere i Danmark fra udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M). – Vi skal bistå de her borgere til fortsat at kunne…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet