S-ordfører: Der er stor respekt om forsvarschefen

Forsvarschef Flemming Lentfer og Forsvarsminister Trine Bramsen besøger Livgardens Kaserne, tirsdag den 1 december 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

9. februar 2021

Der har i de seneste uger været stor debat om forsvarsminister Trine Bramsens omtale af forsvarschef Flemming Lentfer som styrelseschef. Nu svarer forsvarsordfører Jan Johansen på kritikken.

“Der er stor respekt om forsvarschefen.”

Sådan lyder det fra forsvarsordfører Jan Johansen i et interview med Radio4 Morgen.

Forsvarsminister Trine Bramsen har de seneste uger fået kritik fra flere sider, efter hun har omtalt forsvarschef Flemming Lentfer som styrelseschef.

Brigadegeneral og forsvarsattaché i Moskva Carsten Rasmussen siger til Radio4, at det er en desavouering af embedet at kalde chefen for de væbnede styrker for styrelseschef:

“Jeg synes, det er problematisk. Han er chef for en styrelse. Men det er en ganske speciel styrelse, siger Carsten Rasmussen og fortsætter:

“Han (forsvarschef Flemming Lentfer, red.) er chef for den organisation, som alle våbenfør mænd ifølge Grundloven er forpligtede til at tjene,” lyder det fra Carsten Rasmussen.

Formand for officerernes fagforening HOD Niels Tønning stemmer i:

“Jeg kan heller ikke forestille mig, at justitsminister Nick Hækkerup pludselig ville begynde at omtale rigspolitichefen som ’chef for politistyrelsen’,” siger han til Radio4 Morgen.

Jan Johansen understreger, at Trine Bramsen har respekt for forsvarschefen:

“Respekten omkring forsvarschefen er lige så stor, uanset om han har været kaldt styrelseschef,” siger Jan Johansen til Radio4 Morgen.

Hør hele interviewet med forsvarsordfører for Socialdemokratiet, Jan Johansen, her:

Hør interviewet med brigadegeneral og forsvarsattaché i Moskva, Carsten Rasmussen:

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

AFTENRADIO

16:05
19:00