Nyhedsartikel

Schweizisk storbank køber Credit Suisse for 23 milliarder

Ritzau

Den schweiziske storbank UBS opkøber sin rival Credit Suisse.

Det oplyser landets centralbank.

Prisen er tre milliarder franc, meddeler de to banker. Det svarer til knap 23 milliarder kroner.

UBS’ oprindelige bud lød på én milliard franc.

Forhandlinger om opkøbet har stået på i weekenden med det mål at have en aftale på plads, inden børserne åbner i morgen.

Credit Suisse har på det seneste været under pres, efter at bankkunder trak store pengebeløb ud af banken.

Kilde til bekymring

Schweiz’ præsident, Alain Berset, betegner det som den bedst mulige løsning for at genoprette tilliden til det finansielle system.

Turbulensen omkring Credit Suisse “har været en kilde til bekymring i flere måneder”, siger præsidenten.

UBS’ overtagelse “genetablerer den tillid, der har manglet på de finansielle markeder for nylig”, siger Berset ifølge nyhedsbureauet AFP.

Var Credit Suisse gået konkurs, kunne det have forårsaget “uoprettelig økonomisk uro”, supplerer finansminister Karin Keller-Sutter.

Største bankfusion i 15 år

Det schweiziske finanstilsyn har godkendt UBS’ opkøb af Credit Suisse.

UBS er landets største bank, mens Credit Suisse var den næststørste.

De to banker fusionerer nu, skriver Reuters. Det havde schweiziske myndigheder presset på for, men oprindeligt blev det afvist af begge banker.

Der er tale om den største bankfusion i Europa siden finanskrisen for 15 år siden, skriver nyhedsbureauet dpa.

– Med UBS’ overtagelse af Credit Suisse er der fundet en løsning til at sikre finansiel stabilitet og beskytte den schweiziske økonomi i denne exceptionelle situation, meddeler centralbanken ifølge Reuters.

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet