Nyhedsartikel

Sikandar Siddique: Vi har mere til fælles med Beirut end Hadsund

Gustav Pors Olesen
gup@radio4.dk

På Frie Grønnes landsmøde i weekenden lød det fra partileder Sikandar Siddique, at medlemmerne ofte har mere til fælles med mennesker i Beirut og Paris end med mennesker i Hadsund eller Harlev.

De to danske byer, Hadsund og Harlev, greb partilederen dog ikke ud af den blå luft. I Hadsund bor Inger Støjberg fra Danmarksdemokraterne, og i Harlev går Lars Boje Mathiesen fra Nye Borgerlige rundt og “hyggeracister sig igennem livet”, som Sikandar Siddique sagde på landsmødet.

Der er dog ikke noget galt med hverken Hadsund, Harlev eller andre byer i landkommunerne forsikrer Sikandar Siddique overfor Radio4. Men hans pointe om, at hans medlemmer fra de store byer i Danmark har mere til fælles med indbyggerne i Paris og Beirut, står han ved.

– Vi er et mangfoldigt parti, og det er i de store byer, at mangfoldigheden trives. Når man kigger på valgresultatet, er det tydeligt, at det er i storbyerne, at vi har vores opbakning. Derudover må man bare erkende, at det er i storbyerne, pulsen banker hurtigst, kulturen mødes og hvor to plus to giver mere end fire, siger han til Radio4.

Udtalelsen fra Frie Grønnes partileder kommer i forbindelse med, at partiet vil stille op til kommunalvalget – men kun i de store danske byer.

At to plus to skulle give mere end fire i storbyerne, er en metafor for, at det er der, hvor Frie Grønnes politik har bedst mulighed for at blive implementeret, siger han.

– Det er jo i storbyerne, man går forrest. Det er her, man inspirerer, og det er her, man finder den store opbakning til klimaet. Det er en del af vores politik, og derfor vil vi forsøge at erobre rådhusene og derfra inspirere landkommunerne.

Sikandar Siddique afviser derfor ikke, at Frie Grønne på et tidspunkt vil stille op til et kommunalvalg i mindre byer eller landkommuner. Det er dog storbyerne, som har førsteprioritet. Han fremhæver både klimaet og mangfoldigheden, som politiske emner, der er større i byerne end på landet. Derfor er det der, at Frie Grønne vil lægge deres kræfter.

– De store byer er i forhold til befolkningssammensætningen meget mere mangfoldige. Prøv at kigge på hvor klimakampen for alvor kæmpes – det er i storbyerne. Det kan der ikke være to holdninger til. Selvfølgelig vil vi gerne have opbakning fra landkommunerne, men det giver bedst mening for os at starte ét sted – og det er i storbyerne, siger han.

Hele interviewet med Sikandar Siddique kan du høre her:

Frie Grønne fik ved folketingsvalget i november 0,9 procent af stemmerne og opnåede ikke valg.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet