Skolepatruljer overfuses af bilister: De kan finde på at råbe ‘luder’

Skolepatruljen her bestående af, Cille Hansen (13 år), Oliver Hansen (12 år), Rosa Mørup (12 år) samt Mikkel Eistrup (12 år) Poul Erik Lehman Thomsen fra Nordsjællands Politi er på Borupgårdskolen i Snekkersten mandag morgen den 28. januar 2019. Hele uge 5 får de mange tusinde skolepatruljeelever i Nordsjælland besøg af politi og vejmyndighed, der vil vise skolepatruljeeleverne anerkendelse i den kolde og våde vintertid.. (Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix)

Skrevet af

7. september 2021

anp@radio4.dk

anp@radio4.dk

Fuckfingre, tilråb og knyttede næver.

Det er virkeligheden for Caroline Pedersen Kirkpatrick, når hun er med i skolepatruljen ved Sofiendalskolen i Haslev, hvor hun går i 7. klasse.

Her har hun flere gange oplevet, at bilisterne reagerer voldsomt, når hun og de andre elever dirigerer morgentrafikken:

“De kan finde på at råbe ‘luder’,” fortæller Caroline Pedersen Kirkpatrick til Radio4 Morgen:

“Det er som regel unge bilister, der kommer med en fuckfinger ud af vinduet eller med en knytnæve eller råber et eller andet til os,” siger hun.

Hør Caroline Pedersen Kirkpatrick fortælle om sine oplevelser i skolepatruljen her i Radio4 Morgen:

Det er et stort problem, at de frivillige skoleelever i landets skolepatruljer bliver udsat for forskellige former for chikane af bilister og trafikanter, når de forsøger at gøre skolevejene mere sikre.

Sådan lyder det fra Rådet for Sikker Trafik:

“Når man tænker på, at de står der for at hjælpe andre børn sikkert over vejen, er det på ingen måde okay, at man dytter eller råber af dem,” siger projektleder Liv Kofoed til Radio4 Morgen.

Rådet for Sikker Trafik understreger, at de ved fra undersøgelser, at langt de fleste skolepatruljeelever er glade for arbejdet som skolepatrulje, og at de også er trygge ved det.

For Caroline Pedersen Kirkpatrick har det heller ikke fjernet lysten til at være med i skolepatruljen. Men knyttede næver og hårde ord kan stadig godt ramme:

“Jeg tænker lidt, at det må de selv om. Det gør ikke mig så meget. Men for andre kan det selvfølgelig godt gøre ondt,” siger hun til Radio4 Morgen.

Her kan du høre et interview med hovedbestyrelsesmedlem i Skole og Forældre Anja Ravn om forældrenes ansvar over for skolepatruljerne:

Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Afspiller nu

DET BILLIGE SKIDT

10:10
11:00