Nyhedsartikel

Snapchat hjælper unge ud af ensomhed

Gustav Pors Olesen og Nicolai Dupont
Gup@radio4.dk

Ensomheden er voksende blandt børn og unge, men flere af dem forsøger at bekæmpe ensomheden ved at efterlyse venner på snapchat.

Det fortæller 16-årige Søren Møller Clemmensen, som er administrator og skaber af Facebookgruppen “Snapchat Venner 13-20 år (Danmark)”, som har mere end 500 medlemmer. Her kan unge efterlyse venner på det sociale medie Snapchat og på den måde holde sig sociale.

– Den der ensomhed som startede i lockdown har vel påvirket os alle en lille smule. Nogle gange har man jo bare brug for at have nogen at snakke med, fortæller Søren Møller Clemmensen til Radio4.

Du kan høre mere om Søren Møller Clemmensens overvejelser omkring gruppen og hans snapchat-venner her:

Der er flere grupper på Facebook som har samme formål, som den Søren Møller Clemmensen har startet. Den største af grupperne, hvor unge deler deres brugernavne til Snapchat, har over 14.000 medlemmer.

Snapchat fungerer ved, at to personer kan tilføje hinanden som venner og derefter chatte og sende billeder til hinanden, som slettes når billedet er blevet set af modtageren.

Selvom et venskab udelukkende eksisterer virtuelt, kan det være enormt vigtigt for den enkelte unge, som føler sig ensom.

Det vurderer digital pædagog og ekspert i unges brug af sociale medier, Eva Fog Noer.

– Hvis du er ensom, så har du brug for, at der er nogen, som er der for dig, og som vil lytte på dig. Det kan man via snapchat, og følelsen af at blive hørt og set baserer sig ikke nødvendigvis på fysisk tilstedeværelse, siger Eva Fog Noer til Radio4.

Du kan Eva Fog Noers forklare, hvorfor det lige er det sociale medie snapchat, børn og unge mødes på her:

Følelsen af at være alene ramte især børn og unge under coronanedlukningerne, det slår en rapport fra Børns Vilkår fast.

Men for mange unge er ensomheden ikke forsvundet, bare fordi restriktionerne mod corona er det, fortæller Mirjam West, børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår.

– Coronaen viste os flere ensomme børn og unge, men vi så allerede stigningen inden, og derfor ser vi fortsat rigtig mange børn og unge, som er ensomme, siger Mirjam West til Radio4.

Du kan høre hele interviewet med Mirjam West, og hvad det betyder for et ungt menneske at være ensomt, her:

Foto: Jaap Arriens/NurPhoto

Læs også

04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere
02.06.23

Talsperson for utilfredse vognmænd: Der kommer flere aktioner

Vognmændene har ikke opgivet kampen mod vejafgiften for lastbiler, selvom den nu er vedtaget. Talspersonen for de utilfredse vognmænd varsler flere aktioner. ”Man kan sige, at der står 1-0 til modparten. Men lad os se, hvordan det ser ud senere.” Sådan lyder det fra Jakob Forman, talsperson for de utilfredse vognmænd, som ikke mener, at…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet