Nyhedsartikel

Snapchat hjælper unge ud af ensomhed

Gustav Pors Olesen og Nicolai Dupont
Gup@radio4.dk

Ensomheden er voksende blandt børn og unge, men flere af dem forsøger at bekæmpe ensomheden ved at efterlyse venner på snapchat.

Det fortæller 16-årige Søren Møller Clemmensen, som er administrator og skaber af Facebookgruppen “Snapchat Venner 13-20 år (Danmark)”, som har mere end 500 medlemmer. Her kan unge efterlyse venner på det sociale medie Snapchat og på den måde holde sig sociale.

– Den der ensomhed som startede i lockdown har vel påvirket os alle en lille smule. Nogle gange har man jo bare brug for at have nogen at snakke med, fortæller Søren Møller Clemmensen til Radio4.

Du kan høre mere om Søren Møller Clemmensens overvejelser omkring gruppen og hans snapchat-venner her:

Der er flere grupper på Facebook som har samme formål, som den Søren Møller Clemmensen har startet. Den største af grupperne, hvor unge deler deres brugernavne til Snapchat, har over 14.000 medlemmer.

Snapchat fungerer ved, at to personer kan tilføje hinanden som venner og derefter chatte og sende billeder til hinanden, som slettes når billedet er blevet set af modtageren.

Selvom et venskab udelukkende eksisterer virtuelt, kan det være enormt vigtigt for den enkelte unge, som føler sig ensom.

Det vurderer digital pædagog og ekspert i unges brug af sociale medier, Eva Fog Noer.

– Hvis du er ensom, så har du brug for, at der er nogen, som er der for dig, og som vil lytte på dig. Det kan man via snapchat, og følelsen af at blive hørt og set baserer sig ikke nødvendigvis på fysisk tilstedeværelse, siger Eva Fog Noer til Radio4.

Du kan Eva Fog Noers forklare, hvorfor det lige er det sociale medie snapchat, børn og unge mødes på her:

Følelsen af at være alene ramte især børn og unge under coronanedlukningerne, det slår en rapport fra Børns Vilkår fast.

Men for mange unge er ensomheden ikke forsvundet, bare fordi restriktionerne mod corona er det, fortæller Mirjam West, børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår.

– Coronaen viste os flere ensomme børn og unge, men vi så allerede stigningen inden, og derfor ser vi fortsat rigtig mange børn og unge, som er ensomme, siger Mirjam West til Radio4.

Du kan høre hele interviewet med Mirjam West, og hvad det betyder for et ungt menneske at være ensomt, her:

Foto: Jaap Arriens/NurPhoto

Læs også

06.10.22

S frygter ikke vælgerflugt til Danmarksdemokraterne

Over 54.000 af de vælgere, der tidligere har sat deres kryds ved Socialdemokratiet vil i stedet stemme på Danmarksdemokraterne ved det kommende valg. Det viser en analyse, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget. En af årsagerne er ifølge folketingsmedlem for Danmarksdemokraterne, Peter Skaarup, partiets mærkesag om en større decentralisering af samfundet. ”Vi…

Læs mere
05.10.22

Alle valgkampes moder ruller nu i gang

Valget er en realitet. Forude venter en af historiens mest usædvanlige og uforudsigelige valgkampe. Så skete det! Efter et af historiens længste tilløb er folketingsvalget tirsdag den 1. november en realitet. Nu er der formelt sparket gang i en af de mest uforudsigelige valgkampe i årevis, hvor kun de overmodige og overfladiske tør udtale sig…

Læs mere
05.10.22

Mette Frederiksen udskriver valg: S går efter bred regering

Statsminister Mette Frederiksen skifter taktik og går efter at danne en regering med partier fra begge blokke. Socialdemokratiet dropper at gå til valg på en etpartiregering og går i stedet til valg på en bred regering. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde på Marienborg. Hør reaktioner og analyser her: Folketingsvalget bliver…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet