Nyhedsartikel

Søren Gade: En stemme på Løkke er en stemme på S

Rasmus Dalgaard
rad@radio4.dk

Lars Løkke Rasmussen skylder vælgerne et svar på, hvem han synes skal være statsminister, mener Venstres Søren Gade.

Lars Løkke Rasmussen, der er politisk leder i Moderaterne, har endnu ikke sagt i offentligheden, hvem han vil pege på som Danmarks næste statsminister, når stemmerne er talt op efter folketingsvalget.

Og i blå blok er man ved at miste tålmodigheden med den tidligere statsminister og Venstre-formand.

Venstres stemmesluger Søren Gade, der fører valgkamp for at komme i Folketinget efter en periode i EU-Parlamentet, er træt og trist over, at hans tidligere formand ikke endnu har peget på en blå statsminister.

Det siger han i debatprogrammet Det Blå Hjørne på Radio4, som laves i samarbejde med Avisen Danmark.

– Jeg har svært ved at forestille mig, at Lars Løkke Rasmussen ikke skulle pege på en blå statsminister.

– Det ville dog være totalt underligt at have været i et parti i mere end 40 år, haft stort set alle poster, man kan få i Venstre. Han har været amtsborgmester, folketingsmedlem, minister og statsminister, og så skulle han lige pludselig blive socialist, siger Søren Gade.

Hør hele debatten i Det blå hjørne her:

Søren Gade mener, at Lars Løkke Rasmussen skylder vælgerne et svar på, hvem han ønsker sig som statsminister, inden danskerne går i stemmeboksene.

Indtil det klare svar kommer, drager Søren Gade sin egen konklusion:

– Hvis jeg bliver spurgt, vil jeg jo bare sige, at en stemme på Moderaterne er en stemme på Mette Frederiksen, siger han.

Vært Casper Dall, der er politisk redaktør på Avisen Danmark, spørger desuden, om Lars Løkke Rasmussen virkelig kan kaldes socialist, hvis han kan finde på at lægge mandater til en bred regering med Socialdemokraterne og et andet borgerligt parti.

Til det svarer Søren Gade:

– Jeg ved ikke, hvad han har fået til morgenmad, hvis han gør det. I min optik burde det være fuldstændig umuligt, men ingenting er umuligt i hans optik angiveligt.

Også Marcus Knuth, der genopstiller til Folketinget for De Konservative, efterspørger en klar melding fra Lars Løkke Rasmussen.

– Var jeg vælger i midtersegmentet, ville jeg være glad for at vide, om min stemme på Lars var en blå stemme eller en stemme på Mette Frederiksen, siger han.

Lars Løkke Rasmussens Moderaterne ligger i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til at få 11 mandater ved folketingsvalget, og det kan blive tungen på vægtskålen, da blå blok står til 76 mandater, mens rød blok står til 88 mandater.

Læs også

04.12.22

Forbrugere skifter elprodukt som aldrig før

Aldrig før har så mange kunder skiftet mellem forskellige elprodukter. Sådan lyder det fra direktør for Norlys’ energiforretning Mads Brøgger. “I oktober havde vi 85.000 der skiftede produkt, i november var det 52.000. Til sammenligning havde vi tidligere mellem 5000 og 7000, der skiftede produkt om måneden, når det gik højt for sig,” siger direktør…

Læs mere
03.12.22

De Konservative er ude af regeringsforhandlingerne

De Konservative melder sig ud af regeringsforhandlingerne. Det meddeler partiets formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook. Her skriver han, at den konservative folketingsgruppe enstemmigt har besluttet, at partiet ikke skal gå videre med regeringsforhandlingerne. “Når alt kommer til alt, så mener jeg ikke, at det er foreneligt, med de løfter vi gav i valgkampen, og…

Læs mere
03.12.22

Danskerne er klar til at tage imod flere ukrainske flygtninge

Danmark skal fortsætte med at tage imod ukrainske flygtninge. Det siger et stort flertal i en måling, som Voxmeter har lavet for Ritzau. Frosten er for alvor ved at sætte ind i Ukraine, samtidig med at Rusland angriber kritisk infrastruktur, der blandt andet producerer varme. Det vurderer Nato kan få flere ukrainere til at flygte. Men…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet