Nyhedsartikel

Søren Gade: En stemme på Løkke er en stemme på S

Rasmus Dalgaard
rad@radio4.dk

Lars Løkke Rasmussen skylder vælgerne et svar på, hvem han synes skal være statsminister, mener Venstres Søren Gade.

Lars Løkke Rasmussen, der er politisk leder i Moderaterne, har endnu ikke sagt i offentligheden, hvem han vil pege på som Danmarks næste statsminister, når stemmerne er talt op efter folketingsvalget.

Og i blå blok er man ved at miste tålmodigheden med den tidligere statsminister og Venstre-formand.

Venstres stemmesluger Søren Gade, der fører valgkamp for at komme i Folketinget efter en periode i EU-Parlamentet, er træt og trist over, at hans tidligere formand ikke endnu har peget på en blå statsminister.

Det siger han i debatprogrammet Det Blå Hjørne på Radio4, som laves i samarbejde med Avisen Danmark.

– Jeg har svært ved at forestille mig, at Lars Løkke Rasmussen ikke skulle pege på en blå statsminister.

– Det ville dog være totalt underligt at have været i et parti i mere end 40 år, haft stort set alle poster, man kan få i Venstre. Han har været amtsborgmester, folketingsmedlem, minister og statsminister, og så skulle han lige pludselig blive socialist, siger Søren Gade.

Hør hele debatten i Det blå hjørne her:

Søren Gade mener, at Lars Løkke Rasmussen skylder vælgerne et svar på, hvem han ønsker sig som statsminister, inden danskerne går i stemmeboksene.

Indtil det klare svar kommer, drager Søren Gade sin egen konklusion:

– Hvis jeg bliver spurgt, vil jeg jo bare sige, at en stemme på Moderaterne er en stemme på Mette Frederiksen, siger han.

Vært Casper Dall, der er politisk redaktør på Avisen Danmark, spørger desuden, om Lars Løkke Rasmussen virkelig kan kaldes socialist, hvis han kan finde på at lægge mandater til en bred regering med Socialdemokraterne og et andet borgerligt parti.

Til det svarer Søren Gade:

– Jeg ved ikke, hvad han har fået til morgenmad, hvis han gør det. I min optik burde det være fuldstændig umuligt, men ingenting er umuligt i hans optik angiveligt.

Også Marcus Knuth, der genopstiller til Folketinget for De Konservative, efterspørger en klar melding fra Lars Løkke Rasmussen.

– Var jeg vælger i midtersegmentet, ville jeg være glad for at vide, om min stemme på Lars var en blå stemme eller en stemme på Mette Frederiksen, siger han.

Lars Løkke Rasmussens Moderaterne ligger i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til at få 11 mandater ved folketingsvalget, og det kan blive tungen på vægtskålen, da blå blok står til 76 mandater, mens rød blok står til 88 mandater.

Læs også

27.09.23

Booking.com skylder millioner til kunder – Horesta truer med sagsanlæg

Stribevis af danske hoteller og overnatningssteder har de seneste måneder berettet om manglende betaling fra bookingplatformen Booking.com. Det får brancheorganisationen for hoteller og restauranter til at true med sagsanlæg, hvis ikke selskabet har betalt kunderne tilbage indenfor to dage. Det skriver Turistmonitor. Dansk Erhverv har modtaget henvendelser fra knap 200 overnatningssteder om manglende betaling fra…

Læs mere
26.09.23

Regeringen afblæser energikrise og maksimal temperatur

For et år siden hærgede energikrisen i Europa, og der blev indført en maksimal temperatur på 19 grader i visse offentlige bygninger såsom skoler og borgerservice. Men flertalsregeringen ophæver tirsdag den instruks. Det betyder, at visse offentlige arbejdspladser igen må have en temperatur på mellem 20 og 23 grader. – Europa er stadigvæk udfordret på…

Læs mere
25.09.23

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Københavns Kommune har, som den eneste kommune i landet, valgt at sende to 18-årige kvinder afsted til gallataffel i anledning af prins Christians fødselsdag. Stort set alle kommuner har nu udpeget de to 18-årige, der i oktober skal til gallataffel på Christiansborg Slot i anledningen af Prins Christians fødselsdag. En ung kvinde og en ung…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet