Solrøds borgmester har blokeret kollega på Facebook: Der er ikke problemer med hård tone i byrådet

Facebook. Modelfoto af mand der holder mobiltelefon med facebook på skærmen.

Skrevet af

21. juli 2021

“Jeg har det sådan, at når der kommer opslag i strid med det kodeks jeg har, så sletter jeg opslaget, og så blokerer jeg. Det har været tonen og derfor har jeg gjort det,” siger borgmester for Venstre i Solrød Kommune, Niels Hörup, til Radio4 Morgen.

Han har blokeret byrådsmedlem for Liberal Alliance i Solrød Kommune Emil Blücher på Facebook.

Emil Blücher har stået frem med oplevelser om chikane og dårlig tone i Solrød Byråd i forbindelse med en rundspørge, som DR har lavet. Her svarer 40% af de adspurgte lokalpolitikere, at de har oplevet chikane på grund af deres politiske virke. Men det er ikke kun fra borgere og anonyme afsendere på eksempelvis sociale medier. Ifølge rundspørgen oplever flere lokalpolitikere, at chikanen kommer fra en kollega.

“Generelt oplever jeg en tone i byrådet, hvor man ikke kun angriber folks politik, men hvor man også lægger personlige motiver til grund for deres valg. Og med valg mener jeg helt konkret, når politikere stemmer noget andet, end hvad flertallet gør i byrådet. Jeg har for eksempel fået af vide af mine byrådskollegaer i byrådet, at jeg må lide af et mindreværdskompleks, og at jeg bevidst ikke gør det ritgige for kommunen, simpelthen fordi jeg kun tænker på at blive genvalgt. Og den slags ser jeg både i byrådssalen, på sociale medier, og når vi kollegaer taler internt til hinanden i byrådet,” siger Emil Blücher til Radio4 Morgen.

Men borgmester Niels Hörup anerkender ikke, at der er et problem i Solrød Byråd:

“Jeg kan ikke genkende det, må jeg sige, Jeg synes, vi i Solrød Byråd generelt har en god, konstruktiv, respektfuld tone på møderne. Når der er gæster til byrådsmøder, er de positivt overraskede over den gode tone, vi har,” siger han.

Den udmelding undrer Emil Blücher, byrådsmedlem for Liberal Alliance i Solrød Kommune:

“Jeg kan konstatere, at selvom han (Niels Hörup, red.) siger, at omgangstonen er fin, så har han i hvert fald fundet det nødvendigt at blokere mig på Facebook, så jeg kan ikke se, hvad han skriver,” siger Emil Blücher.

Det er ikke kun Emil Blücher, byrådsmedlem for Liberal Alliance i Solrød Kommune, der oplever, at tonen er hård blandt lokalpolitikerne i Solrød Byråd. To andre byrådsmedlemmer bekræfter overfor Radio4, at de finder tonen unødvendigt hård.

Hør interviewet med Emil Blücher, som er byrådsmedlem for Liberal Alliance i Solrød Kommune og Niels Hörup, der er borgmester for Venstre i Solrød Kommune, her:

Afspiller nu

NYHEDERNE PÅ RADIO4

21:59
22:00