Nyhedsartikel

Stephensen beklager upassende beskeder og satser på at vende retur

Ritzau

Dansk politik er ikke et overstået kapitel for Jon Stephensen, som undskylder beskeder til 19-årig partifælle.

Folketingsmedlem for Moderaterne Jon Stephensen undskylder over for den 19-årige kvinde og partifælle, som han sendte upassende beskeder. Det skriver han i mail.

63-årige Stephensen agter at vende tilbage til Folketinget efter orlov.

“Jeg kan ikke længere genkende mig selv – og det skal man kunne. I dag har jeg bedt Folketinget om selvbetalt orlov. Det gør jeg, fordi jeg den seneste tid har skygget for både mit parti og mine partifællers store arbejde,” skriver Stephensen.

“Det tager jeg nu konsekvensen af. Jeg beklager de konsekvenser, det har haft for Moderaterne. Jeg undskylder uforbeholdent overfor den unge kvinde, jeg komplimenterede på en helt upassende måde,” skriver Jon Stephensen.

Sagen om de upassende beskeder fra Stephensen til den 19-årige partifælle så dagens lys søndag, da TV 2 bragte historien. Hun modtog beskederne i februar.

TV 2 kunne dokumentere, at Stephensen blandt andet havde skrevet, at den 19-årige partifælle “er smuk med den lækreste krop”.

Stephensen søger om selvbetalt orlov fra Folketinget frem til 3. oktober. Det kom frem efter et møde mellem ham og Moderaternes ledelse, heriblandt politisk leder Lars Løkke Rasmussen (M), mandag aften.

Den 19-årige kvinde mener ikke, at Stephensen har fået en “alvorlig nok sanktion”. Det skriver hun i en kommentar til TV 2. Unge Moderater har gjort det klart, at ungdomspartiet vil have Stephensen ud af partiet. Hvilket altså ikke er sket.

Stephensen blev valgt ind i Folketinget ved valget i november sidste år og har været udenrigs- og kulturordfører. Hans politiske ambitioner er intakte.

“Jeg ønsker at bidrage med mit mandat til en meningsfyldt politik indenfor både kultur og udenrigspolitik. Det er ikke muligt, som tingene er i dag. Det er min fejl, og der er ingen undskyldning for det. Jeg hører, hvad I siger, og jeg tager konsekvenserne af det,” skriver Stephensen.

“Jeg vil derfor bruge den kommende tid og måneder på at kigge indad, selvransage for at blive den version af mig selv, der skal til for at komme helet og styrket tilbage og genskabe tilliden til vælgerne, til mit parti, Moderaterne, og mine partifæller,” skriver Stephensen.

Hør seneste nyt i ‘Nyhederne på Radio4’ eller i ‘Radio4 Morgen’ onsdag fra kl. 6.05.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Læs også

07.06.23

Venstre: Regeringen vil ikke have skærmforbud

Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, vil ændre loven, så børn ikke eksponeres for skærme i dagtilbuddene. Men regeringen vil ikke indføre et skærmforbud, siger Venstres børneordfører. “Der bliver ikke tale om et skærmforbud. Socialdemokratiet, vores regeringspartner, ønsker heller ikke et forbud.” Sådan siger Venstres børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen, til Radio4. Mandag meldte børne- og…

Læs mere
04.06.23

Ulv søger væk fra mennesker og bebyggede områder

Et nyt studie viser af en ulv undgår mennesker og foretrækker at være i natur. Det er en ung hanulv, der er GPS-mærket, og hvor ulven er observeret fra december til marts i år. Dataene viser, at den unge hanulv i 70 procent af tiden befandt sig på arealer, der betegnes som “natur”. Den befandt…

Læs mere
03.06.23

Hjemme igen efter 7 måneder i berygtet fængsel i Iran

Den 28-årige dansker Thomas Kjems fra Aalborg, der har siddet fængslet i Iran, er i dag kommet hjem til Danmark og genforenet med sin familie. Han landede efter middagstids i Københavns Lufthavn, hvor han til de mange fremmødte journalister sagde, at det var fantastisk at være hjemme igen. Han havde selv svært ved at tro,…

Læs mere

FÅ DET BEDSTE FRA RADIO4

Hver uge laver vi 126 nye sprøde radiotimer til dig. Få serveret et lille nyt udpluk og bliv overrasket uge efter uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev der gør det let at gå på opdagelse i Radio4.

[mc4wp_form id="3644"]

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet