Nyhedsartikel

Støjberg jagter medlemmer til partiet

Pernille Rudbæk og Thomas Larsen
peru@radio4.dk

Indtil nu har ingen kunnet kalde sig medlem af Danmarksdemokraterne, men partileder Inger Støjberg føler sig nu så sikker på sin organisation, at hun åbner partiet for medlemmer.

Danmarksdemokraterne fik flere end 286.000 stemmer til folketingsvalget i oktober. Alligevel har trofaste støtter til partiet indtil nu blot haft mulighed for at erklære sig som ’venner af partiet’ ved at betale et støttebeløb på 250 kroner.

Men fra i dag kan danskerne melde sig ind som medlemmer, som det gælder for Folketingets andre partier. Det fortæller Inger Støjberg til Radio4.

“Vi tager nu de næste skridt til at blive et rigtigt parti. Vi har siden stiftelsen oplevet en enorm interesse for at kunne bidrage til at bygge partiet op lokalt. Både i form af en egentlig medlemsorganisation og ved, at vi nu bliver repræsenteret i kommunalbestyrelserne i 20 byråd i hele Danmark”, siger Inger Støjberg til Radio4.

Da Danmarksdemokraterne blev dannet for knap ni måneder siden, havde Inger Støjberg hverken partiprogram eller et bagvedliggende partiapparat, der kunne håndtere en medlemsstruktur. Derfor er formanden heller ikke valgt af medlemmerne som i andre partier. Det vil først kunne ske når Danmarksdemokraterne afholder sit allerførste landsmøde.

Hør hele interviewet med partileder Inger Støjberg i vores politiske magasin Mandat:

Den tidligere næstformand i Venstre er netop nu i gang med en større rundtur for at positionere Danmarksdemokraterne i en række udvalgte byer.

“Der er et virkelig flot fremmøde også af folk, der ellers aldrig har været engageret i politik og aldrig før har gået til politiske møder. Det er klart, at formålet med turen også er at understøtte, at partiet får fodfæste lokalt”, siger hun.

Inger Støjberg oplyser, at muligheden for medlemskab samtidig forpligter organisationen til at holde et vågent øje med, at nye medlemmer arbejder i partiets interesse.

“Alle kan melde sig ind, men det er klart, hvis der er nogle med helt vilde holdninger – f.eks. en holocaust-fornægter, så vil han nok ikke lige skulle være ved os. Sådan er det jo, og det er jo ikke anderledes end i alle andre partier. Det er klart, at der er nogle rammer og nogle spilleregler, man skal indordne sig under”, fortæller partiformanden til Radio4.

På KL’s kommunalpolitiske topmøde i Aalborg samler partiledelsen for første gang byrødderne, der er kommet til Danmarksdemokraterne fra DF og Venstre. Samlingen bliver startskuddet for en række initiativer, der skal styrke partiet lokalt frem mod kommunalvalget i 2025.

“Det er vores ambition, at vi kommer til at stille med et stærkt hold af kandidater”, siger Inger Støjberg.

Partilederen oplyser desuden til Radio4, at hun helt sikkert kommer til at opstille kandidater til det kommende Europaparlamentsvalg.

Hun fortæller ligeledes, at partiet er i fuld gang med færdig gøre et principprogram, og at det sandsynligvis ligger klar inden sommerferien.

Læs også

01.12.23

PLO freder forgyldt vagtlæge efter intern undersøgelse

PLO-Nordjylland har på baggrund af en intern undersøgelse fredet en vagtlæge, der har tjent 2,4 millioner kroner på videokonsultationer. Politikere retter kritik af forløbet.   PLO freder forgyldt vagtlæge i Region Nordjylland, efter at lægernes fagforening selv har foretaget en undersøgelse af, om én vagtlæge har misbrugt det højere honorar for videokonsultationer.   Undersøgelsen blev…

Læs mere
30.11.23

Meny stopper salg af truede ål

Det er ikke længere muligt at fiske en ål op fra køledisken i dagligvarebutikken MENY. Dagligvarekoncernen Dagrofa bekræfter nemlig over for Radio4, at man har droppet salget af ål. – Det er korrekt, at vi har besluttet at stoppe med salg af ål i MENY, konstaterer Dagrofa og tilføjer: – MENY består delvis af Dagrofa-ejede…

Læs mere
30.11.23

Forbrugerrådet om influencer-pakkekalender: “Under al kritik”

En pakkekalender fra 12 af danske influencere bliver markedsført med en værdi på 1.300 kr. Men pakkekalenderen møder kraftig kritik og Forbrugerrådet TÆNK kalder det vildledende markedsføring. Flere danske børn kan ende med at få en skuffende start på december måned. I hvert fald hvis de eller deres forældre har købt pakkekalderen ‘Juletuben’, en pakkekalender…

Læs mere

DELTAG I RADIO4 PANELET

Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om vores indhold og om os. Derfor inviterer vi dig med i vores panel, hvor du kan give din mening til kende om, hvordan fremtidens taleradio skal lyde.

Læs mere om Radio4 panelet